Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ –...

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Η Κιβωτός «επέπλεε» σε θάλασσα χρημάτων – Ετήσιο πλεόνασμα από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ

27.700.000 ευρώ στα ταμεία από δωρεές την περίοδο 2017-2021

Διπλός έλεγχος στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και την Οικονομική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκαν οι μέχρι πρότινος υπεύθυνοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

kivotos 6

Μετά την κατ’ επείγουσα παραγγελία για έρευνα από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για παράλληλη έρευνα και από την Οικονομική Αστυνομία, στελέχη της οποίας έκαναν χθες έναν πρώτο επιτόπιο έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού», παρουσία της νέας προέδρου του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

Διαβάστε επίσης: Πρώην τρόφιμοι στις δομές της «Κιβωτού» κατακεραυνώνουν τους παιδαγωγούς

Οι άνθρωποι της Οικονομικής Αστυνομίας «ξεσκονίζουν» τα λογιστικά βιβλία, τους ισολογισμούς, τις δωρεές, το σύνολο των εσόδων και δαπανών, τραπεζικούς λογαριασμούς και εμβάσματα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς και από τη ΜΚΟ που διαχειρίζονταν μέχρι πρότινος ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και μέχρι πρότινος πρόεδρος της «Κιβωτού» Σταματία Γεωργαντή, καθώς και άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους.

kivotos df 2

Παράλληλα, ερευνώνται τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου και προσώπων που ήταν μέχρι πρότινος στη διοίκηση της οργάνωσης.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην επικεφαλής, της συζύγου του και στενών τους συνεργατών στη μη κυβερνητική οργάνωση για τυχόν παράνομο πλουτισμό. Ειδικότερα, ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις, η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο τυχόν υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Διαβάστε επίσης: «Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρίες για μασάζ, ημίγυμνα κορμιά και «περίεργες» επισκέψεις

kivotos 4

Την ίδια ώρα, το νέο υπηρεσιακό διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» αποφάσισε να προχωρήσει με τάχιστες διαδικασίες σε διαχειριστικό έλεγχο. Η κυρία Μαρτίνου έχει ήδη επαφές με μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες ορκωτών λογιστών της χώρας, αλλά και με ένα δικηγορικό γραφείο που θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς χρέωση.

Στόχος είναι να γίνει σε βάθος έλεγχος για να διαπιστώσουν τα έσοδα, τα έξοδα και πιθανές «μαύρες τρύπες» που άφησαν οι προκάτοχοί της στην «Κιβωτό», οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 24ωρα.

kivotos 3

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα δεν ήταν παρόντες στη δομή για να ενημερώσουν τη νέα επικεφαλής της «Κιβωτού» κυρία Μαρτίνου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος τους για περιστατικά σεξουαλικών και σωματικών κακοποιήσεων.

Οι ορκωτοί λογιστές θα εξετάσουν, μεταξύ άλλων, πόσα από τα περίπου 5.000.000 ευρώ που είχε έσοδα η «Κιβωτός» διατέθηκαν σε σκοπούς του ιδρύματος, ενώ θα επανεξεταστούν οι ισολογισμοί του ιδρύματος που δεν έχουν δημοσιευτεί.

201101051104090.4565 PATER ANTONIOS LEFTERIS IKONOMOY 412011

Επίσης, θα ερευνηθούν καταγγελίες σχετικά με πλεονάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από προηγούμενες οικονομικές χρήσεις, για να διαπιστωθεί πού έχουν καταλήξει αυτά τα ποσά.

Το ετήσιο πλεόνασμα κυμαινόταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι στιγμής οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27.700.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

kivotos kosmou 1

Ολα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών, όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Η ΜΚΟ δημοσίευε στο διαδίκτυο τα ποσά που συγκέντρωνε για τις απαραίτητες δαπάνες. Σε αυτές φαίνεται ότι ο οργανισμός είχε οικονομικά προβλήματα, αν και στην πραγματικότητα είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε ποινικό επίπεδο οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει ως στόχο να ολοκληρωθεί η έρευνα μέσα σε δύο εβδομάδες.

KIVOTOS KOSMOU 2

Ήδη λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο κακομεταχείριση παιδιών, αλλά και περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Εκτός από πρώην φιλοξενουμένους σε δομές, έχουν κληθεί να καταθέσουν και πρώην εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά. Τελευταίοι θα κληθούν να καταθέσουν ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και οι συνεργάτες τους που βρίσκονται στο επίκεντρο των καταγγελιών πρώην φιλοξενουμένων αλλά και πρώην εργαζομένων σε δομές της «Κιβωτού».

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...