Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ανάστατο το Άγιο Όρος, που δεν έχει ξεχάσει τα gay βαφτίσια του Ελπιδοφόρου, από την επικείμενη επίσκεψή του

Οι αποκαλύψεις της «Espresso» για τα πεπραγμένα στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη

Ανεπιθύμητος φαίνεται να είναι στο περιβόλι της Παναγιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Στην ιερά κοινότητα του Αγίου Ορους επικρατεί προβληματισμός για το αν θα γίνει αποδεκτός ή όχι, ύστερα από τη βάπτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού που, όπως είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Espresso», τέλεσε το καλοκαίρι του 2022 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης της Μητρόπολης Γλυφάδας.

elpidoforos050141
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με το ζεύγος Μπούση – Dundas στη βάφτιση των παιδιών του στη Βουλιαγμένη που είχε προκαλέσει σάλο

Ειδικότερα, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου στο Αγιον Ορος η ιερά κοινότητα απέστειλε επίσημο γράμμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με το οποίο κάνει γνωστούς τους προβληματισμούς της. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι με λύπη διαπίστωσε πως με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σχετική βάπτιση δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι η Εκκλησία αποδέχεται το μυστήριο του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα το οποίο είναι σαφώς αντίθετο προς τα δόγματα και τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

elpidoforos05014 kentriki

Οργή και από την Ιερά Σύνοδο

Μάλιστα, τονίζει με έμφαση ότι το γεγονός αυτό δεν ταιριάζει με την ευαγγελική διδασκαλία. Να θυμίσουμε ότι και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος λίγες μέρες μετά τη βάπτιση, και συγκεκριμένα στις 18 Ιουλίου 2022, είχε αποφασίσει να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την τέλεση του βαπτίσματος, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος δεν έχασε ευκαιρία να γνωστοποιήσει ακόμη μία φορά ότι αναφορικά με τέτοια ζητήματα παραμένει σταθερή σε όσα έχουν οριστεί από τον Κύριο, τους αποστόλους και τους πατέρες.

elpidoforos050142

Είναι σαφές ότι οι ιερές μονές δεν μπορούν να κλείσουν τις πόρτες τους σε οποιονδήποτε ζητά να τις επισκεφτεί, ωστόσο ζητούν τη συμβολή του πνευματικού τους επισκόπου, του κ. Βαρθολομαίου, για να δώσει αυτός λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Ισως, λοιπόν, η ιερά κοινότητα να περιμένει ο Προκαθήμενος της μητέρας Εκκλησίας να ζητήσει –αν όχι να επιβάλει– από τον κ. Ελπιδοφόρο να αναβάλει ή, καλύτερα, να ματαιώσει την επίσκεψή του. «Παναγιώτατε, παρακαλούμεν υιικώς, όπως κλίνητε ευήκοον ους εις την ανησυχίαν ημών επί του εξαιρετικώς ευαισθήτου θέματος, το οποίον αφορά εις την ακεραιότητα της ημετέρας πίστεως και των ορθοδόξων παραδόσεων» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι και των είκοσι μονών του Αγίου Ορους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της «Espresso» για την κοσμική βάπτιση των δύο νεοφώτιστων, τα οποία έχει αποκτήσει ένα gay ζευγάρι και την οποία τέλεσε τον Ιούλιο του 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, είχε ξεσπάσει ένα σφοδρό κύμα οργισμένων αντιδράσεων.

elpidoforos050143

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μπούσης και ο Σκανδιναβός σύντροφός του Peter Dundas ήθελαν να τελέσει το μυστήριο ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε ήρθε για τον λόγο αυτόν απευθείας από την Αμερική για να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Ορθοδοξίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πια ότι δεν λογαριάζει τις αντιδράσεις από τους θρησκευτικούς κύκλους της χώρας. Και μπορεί η βάπτιση να έγινε σε κλειστό κύκλο, αλλά παρευρέθηκαν αρκετοί κοσμικοί, ενώ τα βλέμματα τράβηξε και το πάρτι «υπερπαραγωγή» που ακολούθησε.

elpidoforos05014

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τότε αν ο Αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει την άδεια του μητροπολίτη Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντωνίου, προκειμένου να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Η «Espresso» τότε είχε επικοινωνήσει με τον μητροπολίτη, ο οποίος εξήγησε πως δεν γνώριζε ότι οι γονείς ήταν gay ζευγάρι, αναφέροντας πως αν είχε ενημερωθεί εγκαίρως θα είχε επικοινωνήσει με την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να επιμεληθεί εκείνη του θέματος.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...