Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η «Βίλα Ελενα» των κατασκόπων

Κατάσκοποι της Ρωσίας φέρεται ότι ήταν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου...

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η νέα μόδα των γυμναστηρίων για πολύ πρωινούς τύπους ήρθε και στην Ελλάδα!

Τι μας είπαν πρωινοί τύποι που όταν οι άλλοι κοιμούνται αυτοί τα δίνουν όλα

Το ρολόι δείχνει 6.00 το πρωί. Το φεγγάρι δεν έχει ακόμα αλλάξει θέση με τον ήλιο στον ουρανό και τα όργανα γυμναστικής μπαίνουν σε λειτουργία. Η γυάλινη πόρτα στο ισόγειο της οικοδομής επί της 25ης Μαρτίου 127, στο Κερατσίνι, ανοίγει και οι πρωινοί τύποι μπαίνουν στον χώρο. Είναι… μόδα που σαρώνει στο εξωτερικό και ήρθε και στην Ελλάδα, με γυμναστήρια να ανοίγουν αξημέρωτα για όσους τρέχουν και δεν φτάνουν την ημέρα με τις υποχρεώσεις τους!

gymnastirio210241
Ο Θοδωρής, που εργάζεται σε γραφείο, περνά στις έξι το πρωί την πόρτα του γυμναστηρίου κρατώντας και το κοστούμι του

Ο Θοδωρής εργάζεται σε γραφείο και είναι πατέρας μιας κόρης. Εχει επιλέξει να βάζει το ξυπνητήρι του στις 6.00 το πρωί, να παίρνει τη θήκη με το κοστούμι και με αθλητική περιβολή λίγο πριν από τις 7.00 να περνάει την πόρτα του γυμναστηρίου, ενώ ο Γιάννης και ο Ανδρέας, οι υπόλοιποι «πρωινοί», εκτελούν τα προγράμματά τους υπό την καθοδήγηση του γυμναστή. «Η εμπειρία της πρωινής γυμναστικής είναι αρκετά ιδιαίτερη. Η ημέρα κυλάει σε διαφορετικούς ρυθμούς από ό,τι όταν δεν βρίσκομαι στο γυμναστήριο πριν από το γραφείο» μας εξηγεί ο Θοδωρής.

Με μότο «Transform your body transform your life» (μετασχημάτισε το κορμί σου, μεταμόρφωσε τη ζωή σου), ο εμπνευστής του πρωινού γυμναστηρίου Unique – Your Training Spot Κώστας Τσατσάνης εξηγεί ότι «το να βάλουμε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα και να κάνουμε την πρωινή γυμναστική μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας». Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και αθλητής του μπάσκετ, όλα του τα χρόνια στα γυμναστήρια διαπίστωσε πως όσοι έβαζαν στόχο νέας χρονιάς το γυμναστήριο εξέφραζαν παράπονα ότι δεν προλάβαιναν, καθώς οι χώροι εκγύμνασης άνοιγαν ενώ ήταν στο γραφείο και έκλειναν ενώ ακόμα δεν είχαν σχολιάσει.

gymnastirio21024
Ο εμπνευστής του πρωινού γυμναστηρίου Unique – Your Training Spot Κώστας Τσατσάνης

Ευεξία πουρνό πουρνό

«Ανοίγουμε στις 6.00 το πρωί και κλείνουμε στις 11.00 το βράδυ! Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία για να μην πας στο γυμναστήριο. ”Unique” (μοναδικός) είναι καθένας από εμάς. Ετσι λοιπόν με αυτή την προσέγγιση δημιούργησα αυτόν τον χώρο για όσους θέλουν να ιδρώνουν, να ανακτήσουν την καλή φυσική τους κατάσταση, να γυμναστούν και να νιώσουν την πρωινή ευεξία» εξηγεί στην «Espresso» ο επιστημονικός υπεύθυνος του Unique – Your Training Spot.

gymnastirio210243
Ο Ανδρέας, αν και δεν είναι πρωινός τύπος έχει βάλει στοίχημα να είναι, συνεπής από το ξημέρωμα στις γυμναστικές του «υποχρεώσεις»

«Το πρόγραμμα της καθημερινότητας, παντρεμένος και εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι απαιτητικό. Το γυμναστήριο, η ευεξία που σου προσφέρει, ήταν μια ανάγκη που ένιωθα το σώμα μου να μου ζητά. Επέστρεψα και είδα από τις πρώτες προπονήσεις το σώμα μου να επανέρχεται σε μια εικόνα που αποτυπώνει και η ζυγαριά, και νιώθω πιο υγιής» εξηγεί ο Γιάννης, ο οποίος βρίσκεται λίγο μετά τις 6.00 κάθε πρωί στο γυμναστήριο.

Το… ξυπνητήρι

«Δεν είμαι πρωινός τύπος. Είμαι από αυτούς που κλείνουν το ξυπνητήρι πέντε φορές προτού σηκωθούν από το κρεβάτι, και που καταφέρνουν να “ξυπνήσουν” αφού έχουν φτάσει στο γραφείο και έχουν πιει εκεί καφέ» μας λέει ο Ανδρέας. «Εβαλα όμως έναν στόχο έχοντας ως ιδιωτικός υπάλληλος ένα απαιτητικό πρόγραμμα! Επέλεξα την πρωινή γυμναστική και προσάρμοσα το πρόγραμμά μου για να μη βρίσκω δικαιολογία στον εαυτό να χάνω προπονήσεις. Ξυπνάω νωρίτερα το πρωί, να προλάβω να πάω στο γυμναστήριο, και συνεχίζω στο γραφείο και στις υποχρεώσεις της ημέρας όλη την εβδομάδα» προσθέτει.

gymnastirio2102456
Ο Ανδρέας κάνοντας διάδρομο την ώρα που κάποιοι άλλοι είναι στον… έβδομο ύπνο

«Βοηθάει να γυμνάζεται κάποιος το πρωί;» ρωτάμε και η απάντηση καθησυχάζει για τις φορές που αναβάλαμε την επίσκεψη στο γυμναστήριο. «Η φυσική δραστηριότητα κάνει καλό, ανεξάρτητα από την ώρα που θα επιλέξουμε να ασκηθούμε. Δεν υπάρχει “κακή” ώρα για άσκηση. Σημασία έχει να ασκούμαστε τακτικά και συστηματικά. Καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες, γι’ αυτό η “σωστή” ώρα εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας και φυσικά τις αντοχές του σώματός μας» εξηγεί ο γυμναστής Κώστας Τσατσάνης.

gymnastirio210242
Ο Γιάννης δέχεται οδηγίες από τον γυμναστή του με το ρολόι να δείχνει 7 η ώρα

«Μπορείτε να επωφεληθείτε από την τακτική άσκηση. Εάν ωστόσο, παρά τη θέλησή σας, δυσκολεύεστε να τηρήσετε τη “ρουτίνα”, δοκιμάστε να μετακινήστε την προπόνησή σας νωρίς το πρωί. Η αίσθηση που θα έχετε για όλη την υπόλοιπη ημέρα θα σας αποζημιώσει για το πολύ πρωινό ξύπνημα! Ετσι η ημέρα κυλά με περισσότερη ενέργεια και αποδοτικότητα στις καθημερινές υποχρεώσεις. Ισως η πρωινή προπόνηση να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για μια ξεκούραστη νύχτα. Αξίζει να το δοκιμάσετε για τρεις με τέσσερις εβδομάδες και μπορεί να γίνει η απαραίτητή σας συνήθεια» επιμένει ο Κώστας Τσατσάνης και μάλλον δεν έχει άδικο!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...