Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σε νέα ανάκριση ο Αλβανός που άφησε την εξάχρονη κορούλα του να πνιγεί αβοήθητη

Αφαντος!

Ολοένα περισσότερο σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον πατέρα της 6χρονης Αμέλιας από την Κόρινθο, η οποία πνίγηκε αβοήθητη στις 23 Αυγούστου 2022, στην περιοχή Καλαμάκι. Ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορείται ότι παρακολουθούσε αμέτοχος το παιδί του να βυθίζεται στη θάλασσα δίχως να βουτήξει για να το σώσει, παραπέμπεται με βούλευμα σε νέα ανάκριση, με νέα κατηγορία!

Σε βάρος του πατέρα του μικρού κοριτσιού, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, είχε ασκηθεί αρχικά δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ωστόσο, η κατηγορία άλλαξε σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως, τελουμένη, αδίκημα για το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον δικαστικό λειτουργό. Ωστόσο, ο ίδιος έχει φύγει από την Ελλάδα και είναι άγνωστο πού βρίσκεται…

Αγανάκτηση είχε προκαλέσει το 2022 η προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πράξη του να μη βουτήξει στη θάλασσα για να σώσει το αγγελούδι του. «Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό, γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι» είχε πει, μεταξύ άλλων, όταν είχε απολογηθεί στον ανακριτή.

Στην εισήγησή του για τη μετατροπή της κατηγορίας, ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον πατέρα της μικρής Αμέλιας, καθώς πρότεινε να αλλάξει η θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως τελουμένη, καταλογίζοντας στον κατηγορούμενο ότι ουσιαστικά έθεσε την κόρη του σε κίνδυνο. Και τούτο γιατί δεν έλαβε υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως το ιατρικό πρόβλημά του (πάσχει από άσθμα), το μπάνιο σε μη οργανωμένη παραλία με μεγάλο βάθος, τις καιρικές συνθήκες, την πρόσφατη λήψη γεύματος, το ότι η ανήλικη δεν γνώριζε κολύμπι, αλλά και την κακή εφαρμογή ακατάλληλου σωσιβίου. «Δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να κληθεί αποτελεσματικά και στον κρίσιμο χρόνο βοήθεια για την προσπάθεια διασώσεως της κόρης του» τονιζόταν ακόμη στην εισαγγελική πρόταση.

pateras11044

Τέλος, στην πρότασή του ο εισαγγελέας εξέφραζε την πεποίθηση ότι ο πατέρας αποδέχτηκε το ενδεχόμενο θανάτου της ανήλικης κόρης του όταν είχε βρεθεί στον βυθό της θάλασσας, κάτω από τη βάρκα, και πως, ενώ θα μπορούσε, παρέλειψε να τη βοηθήσει ή να καλέσει έγκαιρα σε βοήθεια, καταδικάζοντας ουσιαστικά την 6χρονη Αμέλια σε θάνατο. Τη μοιραία 23η Αυγούστου 2022, η μικρούλα με τον πατέρα της έφαγαν σε ταβέρνα της περιοχής και, στη συνέχεια, η 6χρονη του ζήτησε να κολυμπήσουν μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν μια βάρκα. Εκείνος της απάντησε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε, και έτσι δέχθηκε να μπουν στη θάλασσα και να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Η απόσταση της βάρκας από την ακτή ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού στα 5-6 μέτρα. Η θάλασσα, δε, ήταν θολή εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ο πατέρας, πήρε ένα σωσίβιο-κουλούρα, το φόρεσε στην κόρη του και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό τηλέφωνό του ή άλλα αντικείμενα. Οπως είπε αργότερα στους λιμενικούς που προσέγγισαν τη βάρκα, προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια, όμως γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από το νερό, σε βάθος έξι μέτρων. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι δεν βούτηξε για να σώσει την κόρη του γιατί είχε άσθμα και δεν θα μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...