Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Εμπρος στο κελι

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Λασιθίου, ο 45χρονος Ιεραπετρίτης που φέρεται ότι δολοφόνησε τον 65χρονο καρκινοπαθή Γερμανό συνταξιούχο οδηγό νταλίκας Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ για να του αρπάξει τις οικονομίες.

Ο κολλητός φίλου του άτυχου άντρα πέρασε νωρίς χθες το πρωί την πόρτα των δικαστηρίων και επί ώρες προσπαθούσε να εξηγήσει σε ανακρίτρια και εισαγγελέα πως ο θάνατος του 65χρονου ήταν ατύχημα και οφείλεται σε πτώση. Ωστόσο οι πληροφορίες τον θέλουν να έπεφτε σε αντιφάσεις, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις κινήσεις του στο σπίτι του Γερμανού το βράδυ τόσο της 5ης όσο και της 6ης Απριλίου.

germanos190441
Το σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 65χρονος οδηγός νταλίκας

Η πρώτη απόπειρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως ο 45χρονος είχε επιχειρήσει να σκοτώσει τον φίλο του και την Παρασκευή 5 Απριλίου, αλλά ο Κλάους κοιμόταν και δεν σηκώθηκε να του ανοίξει την πόρτα. Ετσι, ολοκλήρωσε το σχέδιό του το επόμενο βράδυ, αλλά από τη βιασύνη του να του αρπάξει το ποσό των περίπου 50.000 ευρώ που είχε στο διαμέρισμά του δεν υπολόγισε την κάμερα που υπήρχε στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου. Και ήταν αυτή που τον «πρόδωσε», αφού δύο μέρες μετά την κηδεία του 65χρονου, που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, έγινε η εκταφή της σορού του, με αποτέλεσμα να φανερωθούν και τα δύο σφοδρά χτυπήματα που είχε δεχτεί πίσω στο κεφάλι του.

germanos190442
Ο άτυχος Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ κατά τη διάρκεια ανέμελων διακοπών του στην Κρήτη

Ο 45χρονος, που έλεγε πως είναι περιστασιακός ναυαγοσώστης, με καταγωγή από χωριό του πρώην Δήμου Λεύκης Σητείας, παρίστανε τον φίλο του άτυχου Γερμανού. Ενώ ο Κλάους έδινε μάχη με τους πόνους από την ασθένειά του, έχοντας φτάσει να χαρακτηρίζεται καρκινοπαθής τετάρτου σταδίου και έχοντας χάσει πολλά κιλά, ζήτησε από τους πιο στενούς του φίλους του -μεταξύ αυτών και ο 45χρονος- να τον βοηθήσουν να εγκατασταθεί σε ένα καινούργιο διαμέρισμα που νοίκιασε, καταβάλλοντας προκαταβολικά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού 2.500 ευρώ και εξοπλίζοντάς το με καινούργιες οικιακές συσκευές. Οσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν να βγαίνει από το σπίτι του, όπου τον επισκέπτονταν οι τρεις γυναίκες που τον φρόντιζαν και πολλοί λίγοι φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος δολοφόνος.

Η αγάπη που έγινε τάφος

Ο Κλάους πρωτοήρθε για διακοπές στην Κρήτη πριν από 30 χρόνια. Δεν είχε αποκτήσει παιδιά από τους δύο γάμους που είχε κάνει, ενώ είχε κόψει κάθε σχέση και με την αδερφή του για προσωπικούς λόγους. Λίγο μετά τη συνταξιοδότηση του διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα και έδινε τη μάχη του στα ογκολογικά νοσοκομεία της Γερμανίας, έχοντας γίνει καλά για ένα διάστημα. Τον τελευταίο καιρό όμως η κατάστασή του χειροτέρεψε, ο καρκίνος έκανε μετάσταση και τότε πήρε τη γενναία απόφαση να πουλήσει ένα σπίτι που είχε στη Γερμανία για να γυρίσει στην Ιεράπετρα να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στον ήλιο και στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε.

germanos19044
Το σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 65χρονος οδηγός νταλίκας

Aπό την πώληση του σπιτιού του πήρε 95.000 ευρώ και μαζί με τη σύνταξη που έπαιρνε από το γερμανικό κράτος εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, σε ένα άλλο, πιο όμορφο περιβάλλον. Στη Γερμανία είχε έναν έμπιστο φίλο στον οποίο έδωσε τα 50.000 ευρώ να του τα φυλάξει σε ασφαλές σημείο, για να έχει μια οικονομική στήριξη στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Επειδή δεν ήθελε να έχει σχέση με τις τράπεζες, τα υπόλοιπα χρήματα που έφερε στην Ελλάδα τα φύλαγε στο σπίτι και αυτό το γνώριζε ο 45χρονος.

Στο περιβάλλον του είχε τρεις γυναίκες που εμπιστευόταν, εκ των οποίων η μια φέρεται ότι ήταν πιο κοντά του στις πιο προσωπικές του στιγμές. Η δεύτερη αναλάμβανε να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του, που είχαν σχέση με γραφειοκρατία και υπηρεσίες, και η τρίτη ήταν εκείνη που φρόντιζε για το καθημερινό ποιοτικό φαγητό του, για τα φάρμακά του και τις παυσίπονες ενέσεις που έκανε τακτικά. Μάλιστα, πριν αρρωστήσει, είχε κάνει και μια κουμπαριά στην Ιεράπετρα και πάντα φρόντιζε να έχει καλές σχέσεις με τους κουμπάρους του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...