Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

«Άγιος Έρωτας spoiler»: Στην αντεπίθεση η Θάλεια

Μετά από όσα έχει περάσει στα χέρια του Παύλου,...

Το πολυβραβευμένο «Καπλάνι της βιτρίνας» επιστρέφει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θρυλικό «Καπλάνι της βιτρίνας» από τον Οκτώβριο ξανά στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κατερίνα Στεφανίδη και Μίτσελ Κρίερ στην πρώτη βόλτα με τον μπέμπη τους

Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της διανύει η...

Συνέβη στην Πάφο

Στη Μεγαλόνησο οι VIP από όλο τον κόσμο επιλέγουν...

Σε μυστικό καταφύγιο η άγρια ξυλοκοπημένη σύντροφος του Ρόκι ρεπόρτερ της ΕΡΤ

Κρύψου να σωθείς

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς θα καθίσει σήμερα ο συμβασιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ν.Κ., ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της 30χρονης συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σε βάρος του 45χρονου ρεπόρτερ με το «βαρύ» χέρι, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, σε βαθμό πλημμελήματος. Σε δηλώσεις του ο συνήγορός του Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως η κατηγορία αφορά απειλή, επαναλαμβάνοντας ότι έχει κατατεθεί μήνυση και από τον εντολέα του.

«Η κατηγορία είναι απειλή στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Η απλή σωματική βλάβη δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου και, επειδή έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου, θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση, θα πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και θα γίνει από εκεί η δίωξη» τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και εξήγησε: «Η μήνυση έγινε γιατί δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και την απώθησε, και γι’ αυτό έγινε αυτό. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και έχει μία γνωμάτευση από το ΚΑΤ. Υπάρχει μία γνωμάτευση γιατρού. Οι γιατροί, νομίζω, δεν ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό. Ο τραυματισμός είναι πολύ ελαφρύς, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από τη μύτη».

Οσα υποστήριξε

Τέλος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία εναντίον του 45χρονου, ο οποίος έχει παυθεί από τα καθήκοντά του με απόφαση της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα, η 30χρονη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που κατήγγειλε κακοποίηση από τον 45χρονο σύντροφό της, έχει βρει μυστικό καταφύγιο, προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Οπως έγινε γνωστό, μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό κακοποίησής της και το στενό «μαρκάρισμα» που δεχόταν από τα μέσα ενημέρωσης, έχει ήδη μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας, σε ασφαλές σημείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και, όπως προκύπτει και από το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., αν και οι αστυνομικοί τής πρότειναν να μεταφερθεί σε δομή, τα λεγόμενα «safe houses», εκείνη αρνήθηκε. Ωστόσο, η πίεση που δεχόταν την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί σε άλλο χώρο -τα έξοδα της διαμονής σε αυτόν καλύπτει η ΕΡΤ- και όχι σε δομή της Αστυνομίας. Μάλιστα, από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης της έχει προταθεί να προσφύγει σε ειδικούς για ψυχική συνδρομή, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί πάλι στα πόδια της, με έξοδα τα οποία θα καλυφθούν πλήρως.

Tι ειναι τα safe houses που αρνηθηκε το θυμα

Τα safe houses είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι οι οποίοι λειτουργούν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια, και προορίζονται για τη βραχυπρόθεσμη, ασφαλή φιλοξενία γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Την ίδια ώρα, προορίζονται και για μέλη της οικογένειας των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία χρειάζονται προστασία. Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε συνεργασία με τις δομές του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Αναφερόμενος στα safe houses, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει στις αρχές του περασμένου Απριλίου, με αφορμή και την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων: «Αφορούν τη λεγόμενη επείγουσα φιλοξενία, την οποία, ωστόσο, θα δούμε αν μπορούν να εφαρμόσουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν προκρίνουμε αυτή τη λύση ως μόνιμη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να προστατευτεί πλήρως και μακροπρόθεσμα μια γυναίκα».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επισημάνει πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν. «Ηδη προχωράμε, την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει σε κάθε περιοχή ένα safe house για όσες γυναίκες κινδυνεύουν, το οποίο θα το ξέρει μόνο η Αστυνομία και στο οποίο θα μπορεί να μένει 2-3 μέρες (ενν.: θύμα ενδοοικογενειακής βίας)».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κυρίες που ξεχώρισαν με το στιλ τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Ούτε οι κυρίες που συνήθως δίνουν χρώμα στην πολιτική ή όπου βρεθούν κατάφεραν να... φωτίσουν το Προεδρικό Μέγαρο στην εκδήλωση του

Γνωστός τραγουδιστής χώρισε με ηθοποιό και τρεις μήνες μετά περιμένει παιδί από τη νέα του σύντροφο

Ο έρωτας με έρωτα περνάει αλλά ο τραγουδιστής βάλθηκε να τα κάνει όλα μαζί!

Απαστράπτουσα η Τίνα Μεσσαροπούλου στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου

Η Τίνα Μεσσαροπούλου επέστρεψε για λίγο από την Πάρο...

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν ανέδειξα ποτέ τον ωραίο μου εαυτό στην τηλεόραση, δεν το έπαιξα ποτέ γκόμενα»

Η γνωστή και πετυχημένη δημοσιογράφος μίλησε σε συνέντευξή της για την καριέρα της στην τηλεόραση.

Σπάνια εμφάνιση της Ναταλίας Λιονάκη – Η μοναχή Φεβρωνία στα εγκόσμια

Ταξίδι - αστραπή στην Κρήτη έκανε η μοναχή Φεβρωνία, που εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Αστράψαν τα φλας στην Επίδαυρο

Ερωτευμένα ζευγάρια απόλαυσαν την Utopia στην Επίδαυρο. Ο λόγος...
spot_img
spot_img