Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πιο… μπάχαλο δεν γίνεται!

Εισαγγελικές Αρχές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. αλληλοδιαψεύδονται για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή

Σε… θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη, με τους εμπλεκομένους στην υπόθεση (εισαγγελικές Αρχές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.) να ρίχνουν το «μπαλάκι» ο ένας στον άλλο και να αλληλοδιαψεύδονται με ταχύτητα φωτός! Εντελώς διαφορετικές εκδοχές παρουσίασαν οι δύο πλευρές όσον αφορά τη νομιμότητα του οπτικοακουστικού υλικού και την αποκάλυψη του ονόματος του δράστη, ενώ πλήρης ασυνεννοησία υπήρξε ακόμα και για τον χρόνο κατάθεσης του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου. Τα τελευταία επεισόδια στη «σκληρή» κόντρα που έχει ξεσπάσει παίχτηκαν χθες το πρωί, όταν οι εισαγγελικές Αρχές εξέφρασαν δυσφορία για το κόλλημα του Πάνου Καμμένου να καταθέσει εντός της ημέρας (τελικά ξεπεράστηκε), ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. επέμεναν πως το ραντεβού έχει κλειστεί για σήμερα.

Ο Ντογιάκος

Τελικά, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε στο Εφετείο και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πριν από 20 λεπτά με πήρε η σύζυγός μου και συνήγορός μου ότι ωρύετο ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος στο γραφείο του, στέλνοντάς μου το μήνυμα ότι θα κλείσει η υπόθεση και χωρίς τη δική μου κατάθεση».

Λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε ολοκληρωθεί η τρίτη κατάθεση του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, στον αντεισαγγελέα Εφετών, η δικηγόρος Ελενα Τζούλη (σύζυγος του Πάνου Καμμένου) υποστήριζε πως το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου δεν δόθηκε στη Δικαιοσύνη καθώς αυτό τούς συμβούλεψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο, παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., του κ. Χαϊκάλη και δικής μου, καταλήξαμε να μην κατονομαστεί ο δράστης, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα (…) Οταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές. Το ίδιο απόγευμα ο κ. Χαϊκάλης απαίτησε από την Αστυνομία να μεταβεί στο σπίτι του κ. Αποστολόπουλου και να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα. Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, όταν επισκέφτηκα τον Ντογιάκο, μου είπε ότι η απόφασή του ήταν να αναμένουν» ανέφερε η κυρία Τζούλη.

Η Εισαγγελία

Εντελώς διαφορετικά, ωστόσο, παρουσιάζει τα γεγονότα η Εισαγγελία Εφετών. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως δόθηκε ρητή εντολή στις αστυνομικές Αρχές για την αποκάλυψη του δράστη» και πως «ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου προσώπου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, εισαγγελικές πηγές διέψευδαν κατηγορηματικά χθες πως υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γ. Αποστολόπουλος και έλεγαν πως το όνομα ζητήθηκε επισταμένως. Τόνιζαν πως ουδέποτε ειπώθηκε πως το υλικό είναι νόμιμο και σημείωναν πως δεν κρίνεται αναγκαίο να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αποστολόπουλου. Μάλιστα, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταθέσεις των κυρίων Καμμένου και Χαϊκάλη, να ολοκληρωθεί ακόμα και σήμερα, με την παράδοση του πορίσματος του κ. Παναγιωτόπουλου στον προϊστάμενο κ. Ντογιάκο.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για τη σχέση του Γιώργου Αποστολόπουλου με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε ο πρόεδρός του Πάνος Καμμένος στη χθεσινή κατάθεσή του. Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα για τη σχέση του με τον «ύποπτο», μετά και τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Αποστολόπουλος για το πώς γνώρισε το τραπεζικό στέλεχος και για τη σχέση που είχαν αναπτύξει. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., όπως έχει υποστηρίξει και δημόσια, γνώρισε τον κ. Αποστολόπουλο μέσω του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Οπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος, του τον σύστησαν ως γνώστη της υπόθεσης των CDS, καθώς ο κ. Αποστολόπουλος είχε διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Για τον λόγο αυτό το τραπεζικό στέλεχος κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας. Στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Αποστολόπουλος παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του εισερχόμενος στην Εισαγγελία Εφετών έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ ανέφερε ότι δεν ευσταθεί πως το οπτικοακουστικό υλικό που παραδόθηκε στον εισαγγελέα είναι μονταρισμένο. Μάλιστα, επισήμανε πως το σχετικό υλικό βρίσκεται στο χρηματοκιβώτιο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ αποκάλυψε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Παναγιώτη Στάθη, κατά την οποία τον διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν λάβει το σχετικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα έχει κατατεθεί το ηχητικό υλικό από το ρολόι που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης και βίντεο από κάμερα, καθώς και ηχογραφημένο υλικό από μαγνητοφωνάκι.

Εκκληση Σαμαρά για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
432q4rq4wtr 5Το διάγγελμά του και οι τέσσερις βασικές προτάσεις

Διέξοδο από την κατάσταση απελπισίας στην οποία βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση όσο και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί ο στόχος των 180 βουλευτών για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

O κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές για συναίνεση προκειμένου να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας. «Είναι εθνική υποχρέωση, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2015» τόνισε ο πρωθυπουργός. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούσαν ότι με την κίνησή του αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, εφόσον η χώρα δεν αποφύγει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, η προεκλογική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας θα επιρρίπτει την ευθύνη αυτών αλλά και για ό,τι συμβεί στο μέλλον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συναίνεση

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σαμαράς έβγαλε από τη φαρέτρα του μία από τις τελευταίες διαθέσιμες κινήσεις που έχει προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες. Ο «οδικός χάρτης» Σαμαρά περιλαμβάνει τέσσερις άξονες:

1. Συναίνεση των βουλευτών στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2. Ανασύνθεση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και στελεχών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Εν προκειμένω, ο κ. Σαμαράς περιέγραψε το άνοιγμα του κυβερνητικού σχήματος σε στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς και όχι μόνο, στους οποίους θα δοθεί και δυνατότητα «παρέμβασης» στον προγραμματικό λόγο της κυβέρνησης.
3. Ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική συγκυρία τα έφερε έτσι να ταυτίζονται η προεδρική εκλογή και η συνταγματική αναθεώρηση, καθώς και στις δύο περιπτώσεις χρειάζονται 180 βουλευτές.
4. Διενέργεια εκλογών, αφού «κλείσει» η συμφωνία με την τρόικα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αναθεώρησης, οι οποίες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί να γίνουν «ακόμη και στο τέλος του 2015».

Στον εισαγγελέα για τρίτη φορά ο Παύλος Χαϊκάλης
432q4rq4wtr 6
Για τρίτη φορά βρέθηκε χθες ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης, συνοδεία της δικηγόρου του Ελενας Τζούλη. Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε εκ νέου από τον κ. Παναγιωτόπουλου, μετά τις εξηγήσεις του Γιώργου Αποστολόπουλου το Σάββατο και τις αιχμές που άφησε εις βάρος του, προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και η δικηγόρος του γνωστοποίησαν πως δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί ο κ. Χαϊκάλης και ζήτησαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολόπουλου, προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού αλλά και να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα.

Η κυρία Τζούλη τόνισε μάλιστα πως, σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στις δικαστικές Αρχές προκειμένου να μη διαρρεύσει. Εξάλλου, άφησε αιχμές για κωλυσιεργία των δικαστικών Αρχών, επισημαίνοντας πως από τις 12 Δεκεμβρίου που κατατέθηκε επίσημα το όνομα (και μέχρι την τηλεοπτική αποκάλυψη της υπόθεσης από τον Λάκη Λαζόπουλο) δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Νόμιμο το υλικό

Παράλληλα, η κυρία Τζούλη επισήμανε πως οι ισχυρισμοί του κ. Αποστολόπουλου είναι αστείοι και τόνισε πως το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Εφετών είναι νόμιμο, διότι μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος. Η κυρία Τζούλη και ο κ. Χαϊκάλης μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταθέσουν μήνυση τόσο σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου όσο και σε βάρος του πρωθυπουργού.

Ο «ύποπτος» Αποστολόπουλος έχει και εκείνος σχετικό βίντεο

Με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή πέρασε -τελικά- το μεσημέρι του Σαββάτου το κατώφλι του γραφείου του αντεισαγγελέα Εφετών το τραπεζικό στέλεχος Γιώργος Αποστολόπουλος, συνοδεία του δικηγόρου Παύλου Σαράκη. Κατά τη διάρκεια των εξηγήσεών του ο «ύποπτος» παρουσίασε τη δική του εκδοχή, επιτιθέμενος στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται να υποστήριξε πως οι πρώτες νύξεις για χρήματα έγιναν από την πλευρά του βουλευτή και εκείνος, θέλοντας να αποδείξει πως ήταν ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος, πήρε την πρωτοβουλία να τον παγιδεύσει. Επίσης, φέρεται να ισχυρίστηκε πως διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν όσα λέει, υπονοώντας πως και εκείνος διαθέτει σχετικό βίντεο. Κατά πληροφορίες, ο «ύποπτος» δεν αρνήθηκε τη σχέση του με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστηρίζοντας πως ήταν σύμβουλος του Πάνου Καμμένου μέχρι τον Απρίλιο του 2013 και πως σε αυτόν ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής του ήταν ηθικά ευάλωτος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων του κ. Αποστολόπουλου, ο κ. Σαράκης τόνισε πως «δεν προκύπτει η διάπραξη κανενός ποινικού αδικήματος και δεν υπάρχει κανένα πολιτικό θέμα, όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης». Πρόσθεσε, ακόμα, πως «πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαϊκάλης» και πως «τα βίντεο είναι μονταρισμένα».

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...