Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

Το βάρος σε δύο γυναίκες

Επιστράτευση Σπυράκη και Καϊλή από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για καθήκοντα εκπροσώπου Tύπου των κομμάτων τους

Από τα «μεγάλα σαλόνια» των Βρυξελλών εσπευσμένα πίσω στην Αθήνα εκλήθησαν δύο ευρωβουλευτίνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηκώσουν το προεκλογικό βάρος της κρίσιμης αναμέτρησης των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη εκλήθησαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τις κρίσιμες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου. Αντικατέστησαν έτσι η πρώτη τον Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Παράταξη και η δεύτερη την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα ζητήσει σταυρό στη Β’ Αθηνών, μετακομίζοντας από την εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Η εμπειρία σε μια έντονη και μικρή προεκλογική περίοδο είναι που θα κάνει τη διαφορά. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς και τοποθέτησε εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. τη νυν ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη στη θέση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η αντικατάσταση της κυρίας Ασημακοπούλου έρχεται σε ένα κομβικό σημείο, καθώς η Συγγρού εκτιμά πως η Μαρία Σπυράκη εξαιτίας της δημοσιογραφικής ταυτότητάς της θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος της προεκλογικής μάχης στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας με τη Μαρία Σπυράκη ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής θα πάρει τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιώς.

Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση ένα στέλεχος το οποίο δημοσίως έχει καταφερθεί εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου ερμηνεύεται ως προσπάθεια να ανακοπεί η διαρροή ψηφοφόρων προς το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.
Η κυρία Καϊλή έχει μακρά εμπειρία στα τηλεοπτικά, ενώ η πρόσφατη επιτυχία της με την εκλογή της στην Ευρωβουλή αύξησε θεαματικά τις εσωκομματικές μετοχές της (ο κ. Βενιζέλος την τοποθέτησε και επικεφαλής της διμελούς ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς ο έτερος ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έχει και τα καθήκοντα του γραμματέα του κόμματος).

Η Χαριλάου Τρικούπη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον επικοινωνιακό πόλεμο της προεκλογικής εκστρατείας και κεντρική στρατηγική της είναι να ακυρώσει την πόλωση που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να συγκροτείται με γοργούς ρυθμούς και ήδη την κεντρική ευθύνη ανέλαβε ο Γιάννης Δατσέρης, εκ των έμπιστων και παλαιότερων συνεργατών του κ. Βενιζέλου.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...