Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η ζωή με σορτσάκι Hooters!

Η 23χρονη Κλερ Μπέργκες αφηγείται τα όσα βίωσε και αντιμετώπισε ως σερβιτόρα στην αμερικανική αλυσίδα

Αντρες που «λιώνουν» όπως το τσένταρ πάνω από τις καυτές τηγανητές πατάτες και γυναίκες που ζηλεύουν τόσο τους άντρες τους όσο και τα κορίτσια με τα «ζουμερά» κορμιά. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι γυναίκες ξεσπαθώνουν ή που οι άντρες απλώνουν το χέρι τους. Και τότε τα κορίτσια με τα καυτά σορτς και τα πλούσια ντεκολτέ έρχονται σε δύσκολη -πολύ δύσκολη- θέση.

Αυτή είναι η άγνωστη όψη της δουλειάς μιας σερβιτόρας στα διάσημα καταστήματα fast food, που έχουν περάσει κι από την Ελλάδα.

Το dress code τους είναι πορτοκαλιά ή μαύρα καυτά σορτς με ανάλογα φανελάκια, τα οποία κρατούν μετά δυσκολίας κρυφό ό,τι δεν πρέπει να είναι σε κοινή θέα. Βεβαίως είναι προκλητικό, αλλά… έτσι είναι δουλειά. Η Κλερ Μπέργκες είναι ένα από τα χιλιάδες κορίτσια που «γδύθηκαν» για να γίνουν σερβιτόρες στα Hooters και αποφάσισε να αφηγηθεί όσα έζησε. Η 23χρονη από την Ουάσινγκτον ήταν άνεργη και ενώ ταξίδευε προς το Τενεσί σταμάτησε σε ένα εστιατόριο Hooters.

Τότε ήταν που αποφάσισε να κάνει αίτηση για πρόσληψη, καθώς διαπίστωσε πως το κλίμα ήταν πολύ φιλικό. Την προσέλαβαν και δεν άργησε να διαπιστώσει ότι το νόμισμα είχε και άλλη όψη. «Οι πελάτες είναι το καλύτερο, μα συνάμα και το χειρότερο κομμάτι της δουλειάς. Ολα βασίζονται στο αν οι πελάτες βλέπουν τις σερβιτόρες ως ανθρώπους» αφηγείται έπειτα από καιρό. Οι περισσότεροι πελάτες, όπως αναφέρει, είναι άντρες με οικονομική άνεση. Φιλοδωρήματα των 100 δολαρίων (περί τα 85 ευρώ) δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο, ιδίως τα βράδια που οι θαμώνες παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες και έτρωγαν τα μπέργκερ τους.

Καλά φιλοδωρήματα

Ομολογεί ότι τα tips ήταν καλά, αφού τα 50 δολάρια ήταν ο κανόνας και το ποσό αυτό αυξανόταν όσο περισσότερο οι καλοί πελάτες έμεναν στο μαγαζί. Αυτό βέβαια είχε «κόστος», αφού για να πετύχουν καλύτερα φιλοδωρήματα οι σερβιτόρες καλούνται από την επιχείρηση να «προσεγγίζουν» τους πελάτες, κάτι που μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη, αν εκείνοι «κολλήσουν». Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αν ο πελάτης συνοδεύεται από ζηλιάρα σύζυγο ή σύντροφο. «Οι γυναίκες βγάζουν αφρούς από το στόμα και είναι επιθετικές στις σερβιτόρες, ενώ οι άντρες συχνά μεθούν και ξεπερνούν τα όρια» λέει η νεαρή πρώην σερβιτόρα, προσθέτοντας πως το καλό σενάριο σε αυτή την περίπτωση είναι ένα πείραγμα με σεξουαλικό υπονοούμενο.
e324rqwer 2Υπάρχει όμως και το κακό, που είναι αγκάλιασμα της μέσης της κοπέλας ή, ακόμα χειρότερα, κανονική χειρονομία αγγίγματος στήθους ή οπισθίων. «Κι όχι τίποτε άλλο», συμπληρώνει, «δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει κανείς ραντεβού με σερβιτόρα του Hooters». Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, στο τέλος κάθε βραδιάς όλα τα κορίτσια εμφανίζουν τα ραβασάκια και τους αριθμούς τηλεφώνων που οι πελάτες τούς έχουν δώσει στη διάρκεια της βάρδιας και γελούν μεταξύ τους.

Αν και η διάσημη πορτοκαλιά στολή είναι εξαιρετικά άβολη και δεν κολακεύει όσες τη φορούν, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σε μια καλύτερη ζωή, ομολογεί η Κλερ Μπέργκες, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται επειδή είναι περισσότερα τα χρήματα που κερδίζουν οι σερβιτόρες στα Hooters. «Οταν δούλευα εκεί όλες οι συνάδελφοί μου ή ήταν φοιτήτριες ή ζούσαν ολόκληρες οικογένειες, βοηθώντας τους συγγενείς τους, είτε μάζευαν χρήματα για το μέλλον τους» λέει και καταλήγει σημειώνοντας πως έχει κάνει φιλίες για μια ζωή δουλεύοντας με την πορτοκαλιά σέξι στολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...