Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τραγουδιστές στο… σανίδι!

Ποιοι άφησαν το… πάλκο για να συμμετάσχουν σε θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ των αθηναϊκών σκηνών

Αφήνουν (για λίγο) τις πίστες, τις μουσικές σκηνές και τους πολυχώρους και ανεβαίνουν στο σανίδι. Η φετινή θεατρική τάση θέλει τους ερμηνευτές (από όποιον χώρο και αν προέρχονται) να αναλαμβάνουν ρόλους σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ. Ουκ ολίγες φορές μάλιστα δεν περιορίζονται στο να… κρατούν απλώς το μικρόφωνο συνοδεύοντας τους ηθοποιούς, αλλά λένε και καμιά ατάκα. Διότι τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το σανίδι όμως ουδείς…

Τι δουλειά έχουν η Κατερίνα Κούκα, η Σοφία Βόσσου και ο Στέλιος Διονυσίου στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Βέμπο; Οι τρεις ερμηνευτές είναι μόνο κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της νέας παράστασης των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με την οποία έκανε δυναμική επανέναρξη το ιστορικό θέατρο έπειτα από σιωπή αρκετών ετών. Το μουσικοθεατρικό θέαμα με τίτλο «Πριν το χάραμα» έχει τρελό… σουξέ και όπως υποστηρίζουν όσοι μέχρι στιγμής το έχουν απολαύσει, οι τραγουδιστές έχουν, εκτός από… μελωδικό ρόλο, και υποκριτικό! Στην παράσταση συμμετέχουν οι Βάσω Λασκαράκη, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας, Ευθύμης Ζησάκης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να «ζωντανέψουν» μια δυνατή ερωτική ιστορία με φόντο την εποχή των μεγάλων λαϊκών δημιουργών.
45345terwtwertw 11Το… ντεμπούτο του στο σανίδι έχει άρωμα «Μικράς Αγγλίας». Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένας εκ των τριών πρωταγωνιστών του μουσικοθεατρικού έργου που σκηνοθετεί ο Παντελής Βούλγαρης. Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό -φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο θέατρο Διάνα-, τιτλοφορείται «9:05» και σε αυτό πρωταγωνιστούν ακόμη οι Χρήστος Θηβαίος και Οδυσσέας Ιωάννου.

Μπορεί να… αιωρείται ανάμεσα στην ποπ και τη ροκ μουσική, ωστόσο στην παιδική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, η Ευρυδίκη… ακροβατεί με την τύχη! Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο της οδού Συγγρού παρουσιάζεται την περίοδο αυτή το παιδικό θέαμα με τίτλο «Οι ακροβάτες της τύχης», με την Ευρυδίκη να κρατάει τον κεντρικό ρόλο. Η παράσταση αυτή είναι το ντεμπούτο της στο σανίδι και από ό,τι φαίνεται από τις έως τώρα κριτικές τα καταφέρνει μια χαρά.

Από Διόνυσιος… Ηρακλής
45345terwtwertw 6Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το θέατρο και σίγουρα όχι η τελευταία. Ο κορυφαίος Ελληνας σταρ Σάκης Ρουβάς, αφού περιόδευσε στα αρχαία θέατρα της Ελλάδος με την παράσταση «Βάκχες» υποδυόμενος τον θεό Διόνυσο -ερμηνεία που του χάρισε το Βραβείο Αρχαίου Δράματος από την Ενωση Κριτικών Θεάτρου-, επανακάμπτει στην υποκριτική. Αυτήν τη φορά πρωταγωνιστεί στην υπερπαραγωγή «Ηρακλής: οι 12 άθλοι» που ανεβαίνει στο Pantheon Theater, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Η παράσταση έχει ως θέμα της τη ζωή του ημίθεου ήρωα, τον οποίο ενσαρκώνει ο αγαπημένος ερμηνευτής. Στο πλευρό του είναι η Ρούλα Πατεράκη ως Ευρυσθέας, η Ναταλία Δραγούμη (Αθηνά), η Αγορίτσα Οικονόμου (Ηρα) και η Ελένη Ρουσινού ως Αρετή.

Οι φανατικοί του Σάκη Ρουβά θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να θαυμάσουν τις υποκριτικές ικανότητές του. Και αυτό αφού σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το φιλμ της Αθηνάς Ραχήλ – Τσαγγάρη με τίτλο «Chevalier», στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Στο Pantheon Theater θα ανέβει και η νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss», η πρεμιέρα της οποίας, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της Γιάννη Κακλέα, έχει οριστεί για τα μέσα Ιανουαρίου. Η Αννα Βίσση, που τα τελευταία χρόνια απέχει από τις πίστες και τολμά να συμμετέχει σε πιο εναλλακτικά θεάματα, πρωταγωνιστεί στην καινούργια δουλειά του Καρβέλα. Το υπόλοιπο καστ που θα πλαισιώσει την Ελληνίδα αοιδό δεν έχει ανακοινωθεί.

Πιαφ η Ζουγανέλη
45345terwtwertw 8Τα παρθενικά βήματά της στο σανίδι θα τα κάνει υποδυόμενη το «σπουργίτι του πενταγράμμου», την Εντίθ Πιαφ. Μιλάμε για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η οποία θα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας παράστασης που ετοιμάζεται πυρετωδώς την περίοδο αυτή για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου και θα ανέβει σε περίπου έναν μήνα. Η ερμηνεύτρια του γνωστού χιτ «Η επιμονή σου» θα κληθεί να τραγουδήσει όλα τα κομμάτια της παράστασης στη γαλλική γλώσσα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ παίζουν οι Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Χρήστος Στέργιογλου.

Από τις πιο συχνές παρουσίες του θεάτρου με έντονη δράση τα τελευταία χρόνια είναι και η Αρετή Κετιμέ. Η ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνισσα στο σαντούρι την περίοδο αυτή συμμετέχει στην παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου που ανεβάζει ο θίασος του Ηλία Καρελλά στο θέατρο Κάππα. Πρόκειται για ένα θέαμα με κούκλες, θέατρο σκιών αλλά και ηθοποιούς και μουσικούς, το οποίο απευθύνεται τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα παιδιά.
45345terwtwertw 9Στο επιθεωρησιακό μιούζικαλ -συνέχεια του περσινού «Θα σε πάρω να φύγουμε»- ανεβαίνει στη σκηνή για να υποδυθεί τον εαυτό του, δηλαδή τον θρύλο του ελληνικού πενταγράμμου που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70. Ο Φίλιππος Νικολάου είναι ο guest star της παράστασης «Θα περάσει κι αυτό», η οποία μετά τη θριαμβευτική προέλασή της από το θέατρο Badminton, την περίοδο αυτή φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οπως είχε δηλώσει στην «Espresso» ο ερμηνευτής, είχε και στο παρελθόν συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις στο πλευρό των Λάμπρου Κωνσταντάρα, Νίκου Σταυρίδη και Γιώργου Κωνσταντίνου.

Και ηθοποιός και τραγουδιστής δηλώνει ο Οθωνας Μεταξάς, ο οποίος παράλληλα με τις υποκριτικές υποχρεώσεις του στην παράσταση «Η Μέθοδος Gronholm», που φιλοξενείται στο Αμιράλ, ετοιμάζεται για εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου. Ο πρωταγωνιστής, ο οποίος άρχισε από την ηθοποιία και τα τελευταία χρόνια έχει μεταπηδήσει με επιτυχία και στον χώρο του τραγουδιού, από τις 12 Ιανουαρίου θα μας κρατάει συντροφιά στο γνωστό καλλιτεχνικό στέκι του Νέου Κόσμου.

Σε μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σεζόν, στο πλευρό της Μιμής Ντενίση, συμμετέχει ο ρεμπέτης Μπάμπης Τσέρτος. Ο γνωστός ερμηνευτής είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του θεατρικού έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη» που φιλοξενείται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Ο άρχοντας του ρεμπέτικου εμφανίζεται επί σκηνής συντροφιά με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα, τραγουδάει γνωστά λαϊκά κομμάτια και η παρουσία του στο σανίδι είναι αδιάλειπτη.

Ο Μαργαρίτης στη «Βοσκοπούλα» και ο Μαζώ αφηγητής
45345terwtwertw 5
Ακόμη και τον Γιώργο Μαργαρίτη είδαμε στο σανίδι τη φετινή σεζόν. Κράτησε έναν κομβικό ρόλο στην παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» που φιλοξενήθηκε στο Παλλάς. Ο λαϊκός τραγουδιστής ανέβηκε στο σανίδι για να ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο εξαιρετικά κομμάτια της δημοτικής μας παράδοσης, βάζοντας τη σφραγίδα του στο βουκολικό δράμα.

Στο μιούζικαλ «Annie» (κατέβηκε πρόωρα από το θέατρο Ακροπόλ) είδαμε και τον Γιάννη Σαββιδάκη, ο οποίος μετά τον θρίαμβό του στον δεύτερο κύκλο του σόου του ΑΝΤ1 «Your face sounds familiar», επέστρεψε δυναμικά στα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Η συμμετοχή του στο πολυσυζητημένο μιούζικαλ του Κωνσταντίνου Ρήγου «Rocky Horror Show» (ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του πριν από λίγες ημέρες) ξένισε τους περισσότερους, ωστόσο απέδειξε ότι είναι, εκτός από τραγουδιστής, και δεινός περφόρμερ. Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της φιλόδοξης παραγωγής κρατώντας τον ρόλο του αφηγητή.

Γιώτα Βαζούρα 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...