Τεστ για τον θάνατο ασθενών!

«ΜΑΚΑΒΡΙΟ» τεστ που μπορεί να καθορίσει αν ένας ασθενής θα πεθάνει εντός 30 ημερών από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

«ΜΑΚΑΒΡΙΟ» τεστ που μπορεί να καθορίσει αν ένας ασθενής θα πεθάνει εντός 30 ημερών από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ανέπτυξαν γιατροί προκειμένου να του δώσουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα ή ακόμη και να «φύγει» στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από αυτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παραπάνω τεστ αναμένεται να αποτρέψει την υποβολή ασθενών σε μάταιες ή ακόμη και ακριβές θεραπείες, οι οποίες το μόνο που θα κάνουν θα είναι να δώσουν παράταση στον πόνο.

Το τεστ περιλαμβάνει την εξέταση 29 δεικτών υγείας, συμπεριλαμβανομένων της ηλικίας, τυχόν ευπάθειας, ασθενειών, πνευματικών διαταραχών, παλαιότερων εισαγωγών στα επείγοντα και καρδιακών παλμών, και παράγει ένα ποσοστό που αφορά την πιθανότητα θανάτου εντός 30 ημερών αλλά και 12 εβδομάδων. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, σκοπός του Criteria for Sreening and Training to Appropriate Alternative Care ή εν συντομία CriSTAL είναι να δώσει το έναυσμα για μια σειρά συζητήσεων αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου επεμβατικών, αναποτελεσματικών θεραπειών.

Παράταση

«Η παράταση του αναπόφευκτου θανάτου οδηγεί σε μη βιώσιμα, αυξανόμενα κόστη περίθαλψης και σε ακριβές παρεμβάσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν την έκβαση και συχνά δεν βελτιώνουν ούτε την ποιότητα ζωής του ασθενούς» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης του πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, Μανόλια Κάρντονα – Μορέλ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα της ότι το τεστ θα βοηθήσει γιατρούς και νοσοκόμες που συχνά βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση να παρατείνουν τις ζωές ασθενών με κάθε κόστος. «Δίνοντας στις οικογένειες και στους ασθενείς την ευκαιρία να επιλέξουν τον τόπο θανάτου της προτιμήσεώς τους, το τεστ αυτό μπορεί επιπλέον να βοηθήσει εκείνους που βρίσκονται στα τελευταία στάδια των ασθενειών τους να επιλέξουν να πάνε σπίτι τους» συμπληρώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ