Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Αθώα η Πόπη για τα χρέη του Λαζαρίδη

Δικαιώθηκε η Μαλλιωτάκη για τις οφειλές ύψους 55.000 ευρώ προς το Δημόσιο του δολοφονημένου (2008) συζύγου της

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια της Πόπης Μαλλιωτάκη, η οποία καλούνταν να πληρώσει τις παλιές «αμαρτίες» του εκλιπόντος συζύγου της Μπάμπη Λαζαρίδη. Η τραγουδίστρια, η οποία έχει αποκτήσει ένα γιο με τον επιχειρηματία, είχε κληθεί από τις αρχές του 2013 να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης Λασιθίου για οφειλές ύψους 55.000 ευρώ προς το Δημόσιο, οι οποίες χρονολογούνται από την εποχή που ζούσε ο 40χρονος, τον οποίο «γάζωσαν» άγνωστοι εκτελεστές τον Δεκέμβριο του 2008 στη Βούλα.

f2 24

Από την πρώτη κιόλας στιγμή η Πόπη Μαλλιωτάκη μαζί με τον δικηγόρο της προσπάθησε να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι δεν είχε καμία σχέση με τα χρέη προς το Δημόσιο, για τα οποία -όπως έλεγε- δεν γνώριζε τίποτα ως την ημέρα που έλαβε την κλήση του δικαστηρίου. Τελικά κατάφερε να δικαιωθεί.

Σε διάσταση

Στη δίκη που έγινε χθες η ίδια δεν παραβρέθηκε, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Βασίλη Σπανουδάκη. Ο τελευταίος κατάφερε με τους ισχυρισμούς του να πείσει τους δικαστές ότι η εντολέας του βρισκόταν σε διάσταση με τον Μπάμπη Λαζαρίδη την εποχή που εκείνος άλλαζε το ένα μετά το άλλο τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και έμενε μαζί με την τότε σύντροφό του Αγγελική Ηλιάδη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα χρέη δεν τα δημιούργησε η Μαλλιωτάκη, αλλά ο τότε σύζυγός της, ο οποίος είχε κάνει τις αγορές αυτές με παλαιότερη δική της εξουσιοδότηση!

«Με την τελεσίδικη αθωωτική απόφαση υπέρ της κυρίας Μαλλιωτάκη ουσιαστικά λήγει και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αποτελούσε ένα μεγάλο αγκάθι για εκείνη. Ωστόσο εκκρεμεί το Διοικητικό Δικαστήριο, που έχει να κάνει καθαρά με τον επιβληθέντα φόρο, ο οποίος τώρα πια -με τις προσαυξήσεις- ξεπερνά τα 55.000 ευρώ, δηλαδή το αρχικό ποσό. Είμαστε όμως αισιόδοξοι και πιστεύω πως, όπως καταφέραμε να πείσουμε με τους ισχυρισμούς μας τους δικαστές σε πρώτη φάση, το ίδιο θα συμβεί και στη συνέχεια» εξήγησε στην «Espresso» ο κ. Σπανουδάκης.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε, επίσης, στους δικαστές ότι ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος της μη πληρωμής των οφειλών συμπίπτει με το χρονικό διάστημα ισχύος της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου, που «πάγωνε» την υποχρέωση καταβολής οφειλών της Πόπης Μαλλιωτάκη. Το δικαστήριο έκρινε αθώα κατά πλειοψηφία την τραγουδίστρια.
Ανακουφισμένη και δικαιωμένη, η κυρία Μαλλιωτάκη δήλωσε στην «Espresso» λίγες ώρες μετά: «Ευχαριστώ τους δικαστές που μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης και κατάλαβαν με τη βοήθεια του δικηγόρου μου τι ακριβώς είχε συμβεί, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο είχαν προκύψει τα χρέη αυτά, για τα οποία εγώ δεν γνώριζα το παραμικρό».

Θ. Μακρογαμβράκης,
Ε. Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...