Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Πρώτες αλλαγές μετά τις γκρίνιες

Ανασυγκρότηση των οργάνων της Ν.Δ. και ανασύνταξη των δυνάμεων από τον Αντ. Σαμαρά

Σε αλλαγές προσώπων στη Βουλή και σε ανασυγκρότηση των οργάνων της Ν.Δ. προχωρά ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων του κόμματός του μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής. Μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την αναβάθμιση συγκεκριμένων βουλευτών αλλάζοντας ουσιαστικά τη «βιτρίνα του κόμματος» ως πρώτο βήμα μετά τις… γκρίνιες των στελεχών.

Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά την Κυριακή υποστήριξε πως «η Ν.Δ. άντεξε και έμεινε όρθια». Οπως φάνηκε, δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος επιμένοντας στη θεωρία της αριστερής παρένθεσης: ότι δηλαδή «η δικαίωση θα έρθει σύντομα», αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αποτύχει και η Ν.Δ. θα κληθεί και πάλι «να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο».

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, η Ν.Δ. «έχασε το μικρότερο ποσοστό που έχει χάσει ποτέ κόμμα στην Ευρώπη που εφάρμοσε αυστηρή λιτότητα. Κι έχασε 107.000 ψήφους, δηλαδή μόνο το 1,8% του εκλογικού σώματος. Και βεβαίως η Ν.Δ. κέρδισε πίσω 420.000 ψηφοφόρους που δεν την είχαν ψηφίσει επτά μήνες πριν, στις ευρωεκλογές». Επικαλέστηκε μάλιστα το αποτέλεσμα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου η Ν.Δ., όπως είπε, «που πολλοί προέβλεπαν ότι θα ήταν το εκλογικό της Βατερλό, κατάφερε οριακά να αυξήσει τις δυνάμεις της»!

Πολιτικό συμβούλιο

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματος συστήνει ένα άτυπο πολιτικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης), ο αντιπρόεδρος της Βουλής (Νικήτας Κακλαμάνης), ο γραμματέας του κόμματος και ορισμένα άλλα στελέχη. Επίσης ανακοίνωσε την ανασυγκρότηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού και την ενίσχυση στη δράση της με τις Ομάδες Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στις οποίες θα μετέχουν σημερινοί και παλαιότεροι βουλευτές, καθώς και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη με εμπειρία σε διάφορους τομείς. Κύριος στόχος, κατά τον κ. Σαμαρά, είναι «η μεσαία τάξη την οποία θα στηρίξουμε και από την οποία θα στηριχθούμε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ότι ήταν απών από το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που έφτανε ο Αλέξης Τσίπρας για να παραλάβει. Οπως είπε, «ο ίδιος δεν τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ; Την επόμενη μέρα το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου ζητώντας απλά πληροφορίες για την τυπική παράδοση. Καμία εικόνα δεν είχαν για το πότε θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου και για το πότε θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ εκεί. Δεν είχα καμία πρόθεση να μη παρευρεθώ τυπικά, αφού του είχα ήδη τηλεφωνήσει για να τον συγχαρώ. Δημιούργησαν ένα πρόβλημα από το τίποτα» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...