Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τρεις ληστές για κλάματα

Πιστολίδι σε σούπερ μάρκετ στα Ανω Πετράλωνα με επεισοδιακές συλλήψεις

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκαν τα Πετράλωνα χθες το πρωί, με ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, οι οποίοι μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ με σκοπό να αδειάσουν τα ταμεία. Η Αμεση Δράση κατάφερε τελικά να συλλάβει τους δύο από τους τρεις ληστές, ένας εκ των οποίων προσπάθησε να διαφύγει με κινηματογραφικό τρόπο, κάνοντας… παρκούρ, πηδώντας δηλαδή από ταράτσα σε ταράτσα, αλλά κατέληξε στην «αγκαλιά» των αστυνομικών. Ο δεύτερος κακοποιός κάλεσε ο ίδιος το ΕΚΑΒ, προφασιζόμενος ότι ήταν θύμα τροχαίου, ωστόσο οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε κατάλαβαν σχεδόν αμέσως ότι είχε χτυπηθεί από σφαίρα!

5r3w4t3tes 2Οι τρεις οπλοφόροι εισέβαλαν στις 7.00 το πρωί από την πίσω πόρτα (τροφοδοσίας) στο σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων, στα Ανω Πετράλωνα. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους αλλά και τον καφετζή που τους πήγαινε τους καφέδες, ενώ ο τρίτος συνεργός τους ανέβηκε στο γραφείο του διευθυντή, ο οποίος όμως πρόλαβε να πατήσει το μπουτόν του αθόρυβου συναγερμού. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έφτασε στην περιοχή περιπολικό της Αμεσης Δράσης, ενώ είχαν κληθεί να μεταβούν και ομάδες της ΔΙΑΣ. Οι δύο από τους ληστές που βρίσκονταν στα ταμεία βγήκαν αμέσως από το κατάστημα, για να βρεθούν όμως αντιμέτωποι με αστυνομικούς. Με προτεταμένα τα όπλα τους οι κακοποιοί ανέβηκαν στη μοτοσικλέτα τους και προσπάθησαν να διαφύγουν, εν μέσω ανταλλαγής πυρών.

Ο τρίτος που παρέμεινε στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ, με την απειλή του όπλου του υποχρέωσε τους υπαλλήλους και τον καφετζή υπάλληλο του διπλανού καφενείου να καθίσουν στο δάπεδο του καταστήματος. Επειδή πολλές από τις υπαλλήλους είχαν βάλει τα κλάματα από τον τρόμο, ο ληστής τούς είπε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, διότι δεν πρόκειται να τις πειράξει!

Από την πίσω πόρτα

Ο οπλοφόρος έφυγε τελικά από την πίσω πόρτα του καταστήματος και ανέβηκε στην ταράτσα διπλανού σπιτιού. Αρχισε να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα, για να καταλήξει στην αυλή ενός παλιού κτίσματος, ακολουθούμενος πάντα από την ομάδα των αστυνομικών που επίσης πηδούσαν από κτίριο σε κτίριο και τελικά τον συνέλαβαν. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής, που είχε τραυματιστεί στο πόδι στην ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε κατά τη διαφυγή του. Ο ίδιος τηλεφώνησε στο 166 από την Καλλιθέα και είχε πει ότι ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Σισμανόγλειο. Εκεί οι γιατροί τού έκαναν ακτινογραφία και διαπίστωσαν ότι το τραύμα του δεν προέρχεται από το τροχαίο, αλλά από βολίδα πυροβόλου όπλου!

5r3w4t3tes 1Οι γιατροί ειδοποίησαν αμέσως την ΕΛ.ΑΣ. και μέσα σε λίγα λεπτά ο ληστής νοσηλευόταν φρουρούμενος από άνδρες της Ασφάλειας. Οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε μέρος των χρημάτων που είχαν αρπάξει από τα ταμεία του σούπερ μάρκετ. Εξω από το κατάστημα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα περίστροφο 38 χιλιοστών, το οποίο ανήκε στον ληστή που συνελήφθη στο νοσοκομείο.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας και με βεβαρημένο παρελθόν

Σεσημασμένοι για κλοπές, ναρκωτικά και ληστείες είναι οι δύο Ελληνες που χτύπησαν το σούπερ μάρκετ στα Ανω Πετράλωνα, αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο. Κατά πληροφορίες, οι ληστές… για κλάματα ή «η παρέα», όπως είναι γνωστή η ομάδα στην οποία είχαν ενταχθεί οι κακοποιοί, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με άλλες κατηγορίες, καθώς υπάρχουν σε βάρος τους στοιχεία για διάπραξη σωρείας ληστειών. Ο 27χρονος Μ.Τ., που προφασίστηκε τροχαίο, είναι άνεργος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Οταν οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. περικύκλωσαν τον χώρο βγήκε και δέχτηκε δύο σφαίρες, όμως επιβιβάστηκε στη μηχανή του συνεργού του. Λίγο αργότερα ο συνεργός του τον άφησε στην Καλλιθέα, ωστόσο ένας γιατρός που περνούσε και τον είδε ματωμένο τού συνέστησε να καλέσει ασθενοφόρο. Ο 27χρονος απασχολεί τις Αρχές από το 2002, ενώ τα τελευταία του μπλεξίματα ήταν πριν από 15 μέρες, όταν κατηγορήθηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Συνήγορος υπεράσπισης τότε και τώρα είναι ο Στάθης Μητσοκάλης: «Oι κατηγορούμενοι έχουν αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στην εμπλοκή του καθενός. Ειδικά για την περίπτωση του Μ.Τ. -του οποίου η συμμετοχή, όπως θα φανεί, υπήρξε δευτερεύουσα- επιτρέψτε μου να πω ότι όποιος δεν έχει μεγαλώσει στο περιθώριο, όποιος δεν έχει δει και τα παιδιά του να μην έχουν να φάνε, δύσκολα μπορεί να καταλάβει πόσο εύκολα μπορεί να σε παρασύρει η απελπισία». Ο 25χρονος Η.Τ. είναι επίσης παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ., με τελευταία του «επαφή» με αστυνομικούς στις 28 Οκτωβρίου 2014.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...