Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Τι κρύβει η Αγγελική

Με χειροπέδες η μαμά των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του ενός! Ανοίγουν όλοι οι φάκελοι των ανεξιχνίαστων δολοφόνων (και των δύο χρυσαυγιτών)

Στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και θεωρούνται από τα ιδρυτικά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής την Αγγελική Σπυροπούλου. Στα ίχνη της 22χρονης φοιτήτριας, την οποία οι αστυνομικοί είχαν χαρακτηρίσει «γυναίκα-φάντασμα» της ένοπλης οργάνωσης, οδήγησαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες ατόμων που βρίσκονταν κοντά της.

Μετά τη σύλληψη της νεαρής αναζητούμενης που φαίνεται πως είχε αρχηγικό ρόλο στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως οι Πυρήνες έπαψαν πλέον να διαθέτουν «ελεύθερα» δίκτυα και ασύλληπτους συνεργάτες που θα μπορούσαν να φυγαδεύσουν κάποιον και να του προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο. «Επειτα από τόσα χρόνια ερευνών και απανωτών συλλήψεων θεωρούμε πως αυτό το χτύπημα ήταν καίριο για τη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης, καθώς όλα δείχνουν πως στέρεψε η δεξαμενή στρατολόγησης νέων μελών στο μονοπάτι της ένοπλης βίας» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Η αρχή του τέλους για την 22χρονη φοιτήτρια ήρθε το Σαββατοκύριακο, όταν συνελήφθη μια 36χρονη γυναίκα, στενή φίλη της 62χρονης μητέρας των αδελφών Τσάκαλου. Σε αυτήν είχε δώσει εντολές η Αθηνά Τσάκαλου, το περασμένο καλοκαίρι, να παραδώσει στην Αγγελική ένα ποσό ύψους 6.000 ευρώ, τα οποία είχαν παραληφθεί μέσα από τις φυλακές. Από κει και έπειτα η σύλληψη της μητέρας των δύο αδελφών ήταν θέμα χρόνου. Μάλιστα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν ζώσει τη Σαλαμίνα, καθώς φαίνεται πως γνώριζαν ότι εκεί κρυβόταν και η αναζητούμενη φοιτήτρια.

Χθες το πρωί η Αθηνά Τσάκαλου πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιαστεί στον εφέτη ειδικό ανακριτή για την τρομοκρατία προκειμένου να καταθέσει υπέρ της 36χρονης φίλης της, καθώς θεωρούσε πως κρατείται άδικα. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως αυτή η κίνηση έγινε για να τους παραπλανήσει προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Αγγελική να εγκαταλείψει την κατοικία της οικογένειας Τσάκαλου και να βρει άλλο ασφαλές κατάλυμα.

Ακίνητη για δύο ώρες

Η 26χρονη συμβία του Γεράσιμου Τσάκαλου ανέλαβε να την οδηγήσει στο νέο καταφύγιό της και για τον λόγο αυτό έφυγε από του Γκύζη με προορισμό τη Σαλαμίνα. Ομως, στο μεταξύ, οι αστυνομικοί είχαν ήδη εισβάλει στη διώροφη κατοικία με τα ξύλινα μπαλκόνια στην οδό Αγίου Χαραλάμπους. Στη θέα τους η Αγγελική έμεινε ακίνητη και στις δύο ώρες που έμειναν στο σπίτι οι αστυνομικοί για να το ερευνήσουν, δεν μίλησε καθόλου. Ούτε τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι η 26χρονη άνοιξε το στόμα της, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών για το ποια είναι η νεαρή κοπέλα που επίσης συνελήφθη.

Χθες το βράδυ, με μήνυμά του στα ΜΜΕ, ο Χρήστος Τσάκαλος ανέλαβε όλη την ευθύνη των ενεργειών, υποστηρίζοντας πως η Αγγελική είναι η σχέση του και καταγγέλλοντας την Αντιτρομοκρατική ότι δημιουργεί ενόχους, ενώ προανήγγειλε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

«Φιλόζωη με σκυλιά»

ΩΣ ΜΙΑ ήσυχη φιλόζωη γυναίκα περιγράφουν οι γείτονες στην ερημική γειτονιά της οδού Αγίου Χαραλάμπους στη Σαλαμίνα τη μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, Αθηνά. «Τη βλέπαμε αρκετά συχνά γιατί ερχόταν μέχρι τη γωνία και τάιζε τα αδέσποτα της περιοχής. Την είχα δει και στη φιλοζωική. Στην αυλή της πρέπει να είχε τουλάχιστον έξι σκυλιά, τα οποία περιποιούνταν η ίδια. Δεν είχαμε πολλά πολλά… Τα σπίτια εδώ είναι απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και δεν μπορείς να ξέρεις τι συνέβαινε. Πάντως πρέπει να έμενε στην περιοχή πριν εγκατασταθούμε εμείς μόνιμα τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει στην «Espresso» ο Απόστολος Χαμοσφακίδης. Απορημένος για όσα συνέβαιναν στην ερημική γειτονιά δηλώνει και ο Σωκράτης Στεφάνου: «Η περιοχή είναι απομακρυσμένη και τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες. Από νωρίς το πρωί κάτι φαινόταν πως θα γίνει, γιατί στο λιμάνι υπήρχαν αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους».

Το σημείωμα που έφυγε μέσα από τις φυλακές και «έκαψε» την 62χρονη

ΕΝΑ σημείωμα που είχε φύγει από τις φυλακές με αποδέκτες τον Χριστόδουλο Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπούλου ήταν αυτό που τελικά «έκαψε» τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και οδήγησε στην έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της από τον εφέτη εδικό ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», το σημείωμα που φέρεται ότι είχαν συντάξει τα δύο φυλακισμένα αδέλφια ήταν κωδικοποιημένο με φράσεις και αριθμούς, όμως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να σπάσουν τον κώδικα και να το διαβάσουν. «Δώστε τα πράγματα στη μάνα μου. Μην ανησυχείτε για αποτυπώματα και DNA, ξέρει να τα καθαρίζει καλά» έγραφε το σημείωμα!

Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν πως το κωδικοποιημένο μήνυμα έφυγε από τις φυλακές το καλοκαίρι, έμαθαν και ποιοι ήταν οι αποδέκτες, όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξακριβώσουν τι είδους «πράγματα» ήταν αυτά που θα κατέληγαν στα χέρια της Αθηνάς Τσάκαλου.

Η 62χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς στο σπίτι της στη Σαλαμίνα βρέθηκε και συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου φαίνεται πως έκρυβε για μεγάλο διάστημα την αναζητούμενη φοιτήτρια και στα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές φρόντιζε να παίρνει εντολές για τις επόμενες κινήσεις της.

Ο «Ιάσονας» και το κρυπτογραφημένο μήνυμα για τη βόμβα

Στα ίχνη της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών και τα ασύλληπτα μέλη της, αλλά και στη διαλεύκανση ανεξιχνίαστων δολοφονιών θεωρούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ότι θα τους οδηγήσει η σύλληψη του 39χρονου με το κωδικό όνομα «Ιάσονας» το πρωί του Σαββάτου στο Γαλάτσι.

Πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρισκόταν στο απυρόβλητο, καθώς είχε καθαρό ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα ευρήματα που θα συλλέξουν από το σπίτι του και οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από τη σύλληψη είναι δυνατό να τους οδηγήσουν ακόμη και στην εξιχνίαση δολοφονιών που την ευθύνη τους έχουν αναλάβει άλλες οργανώσεις, όπως αυτή των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σημείο-κλειδί για την έρευνα προς την κατεύθυνση της Σέχτας αποτελεί ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα που έφθασε μέσα από τις φυλακές στα χέρια του 39χρονου. Η αποκρυπτογράφησή του έδωσε στην Αντιτρομοκρατική το κωδικό όνομα που χρησιμοποιούσαν οι Πυρήνες για τη Σέχτα Επαναστατών, με τη λέξη «Κορώνα»!

Επαφές με φυλακισμένους

Σήμερα η «Espresso» αποκαλύπτει το ακριβές περιεχόμενο του κωδικοποιημένου μηνύματος που έφθασε στα χέρια του «Ιάσονα» μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας που είχε στόχο να προκαλέσει τον θάνατο πολλών αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα έγραφε: «Χάσαμε μια ευκαιρία να έχουμε έξι μπάτσους ξαπλωμένους και να έχουμε μια πανηγυρική ολική επαναφορά της Κορώνας»!

Οπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η «Espresso», ενώ η φονική βόμβα ήταν καθ’ οδόν προς το τμήμα Ιτέας, ο «Ιάσονας» είχε επαφές με τους φυλακισμένους Πυρήνες που του έδιναν εντολές για το πώς θα γράψει την προκήρυξη και ποια οργάνωση θα αναλάμβανε την ευθύνη, που δεν ήταν άλλη από τη Σέχτα Επαναστατών. Οταν όμως τα πράγματα πήγαν στραβά, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Πυρήνων (και, όπως όλα δείχνουν πια, της Σέχτας) εξέφρασε μέσα από τη φυλακή την απογοήτευσή του.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...