Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Στο σκαμνί (;) ο παρανοϊκός

Ενα βήμα από το εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ινδός γκουρού που έπειθε ακολούθους του να ακρωτηριάσουν τα γεννητικά τους όργανα

Υποσχέθηκε στους ακολούθους του ότι αν ευνουχίζονταν, θα έρχονταν πιο κοντά στον Θεό. Εκατοντάδες τον άκουσαν και τώρα ο Ινδός γκουρού Γκουρμέτ Ραμ Ραχίμ Σινγκχ φαίνεται ότι έρχεται πιο κοντά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο ποπ σταρ και τηλεοπτικός ιεροκήρυκας -με περιουσία που εκτιμάται στα 50.000.000 δολάρια- νιώθει πλέον καυτή την ανάσα της Δικαιοσύνης αφού -σύμφωνα με δημοσίευμα της «India Today»- το Κεντρικό Γραφείο Ερευνας της χώρας κατάφερε να συγκεντρώσει έπειτα από πολλές άκαρπες προσπάθειες «σημαντικά στοιχεία» σε βάρος του επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Dera Sacha Sauda. Ενας από τους τετρακόσιους πρώην ακολούθους του Ραμ Ραχίμ Σινγκχ, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση αφαίρεσης των όρχεών τους πριν από επτά χρόνια, ο Χανς Ραχ Τσαουχάν, είναι ένας από τους ελάχιστους που έσπασαν τη σιωπή τους και κατήγγειλαν τις πράξεις του.

Εχασαν τον ανδρισμό τους

«Είπαν στα θύματα ότι μόνο αυτοί που θα υποβάλλονταν σε ευνουχισμό θα μπορούσαν να συναντήσουν τον δημιουργό τους» είπε ο δικηγόρος του Τσαουχάν, Ναβκιράν Σινγκχ, μιλώντας στη «Sydney Morning Herald». O 35χρονος Τσαουχάν που είναι ευνούχος εδώ και επτά χρόνια κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του γκουρού το 2012 και το Κεντρικό Γραφείο Ερευνας της Ινδίας άρχισε να διερευνά υποθέσεις (χρονολογούνται ακόμη και από το 2000) ανθρώπων που έχασαν τον ανδρισμό τους κατόπιν παρότρυνσης του Ραμ Ραχίμ Σινγκχ. Το έργο του ωστόσο αποδείχτηκε πολύ δύσκολο, αφού τα περισσότερα από τα θύματα φοβούνταν να μιλήσουν στις Αρχές, επειδή δεν άντεχαν το κοινωνικό στίγμα.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο γκουρού σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει εν όψει της κυκλοφορίας της νέας ταινίας του με τίτλο «The Messenger of God» είχε απαντήσει σε έντονο ύφος: «Τέτοιοι ισχυρισμοί με ταράζουν, ενώ εγώ κάνω καλό στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτό εγώ και ο νομικός σύμβουλός μου θα καταφύγουμε στο δικαστήριο εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα πράγματα». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπό διαμόρφωση κατηγορητήριο σε βάρος του Ραμ Ραχίμ, οι ευνουχισμοί έγιναν ως επί το πλείστον σε νοσοκομείο που ανήκει στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία έχει επίσης εργοστάσια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία κτλ.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...