Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Χαμός με Κατρούγκαλο

Το δημοσίευμα για την «προμήθεια» και η απάντηση του υπουργού

Το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας («Βήμα») έφερε σε ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς τον εμφανίζει να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης!

Οπως ήταν φυσικό, το κυριακάτικο δημοσίευμα προκάλεσε ταραχή στην κυβέρνηση, αμέτρητες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και την απάντηση του υπουργού που παραχώρησε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον νόμο, αν ένας δημόσιος υπάλληλος απολυθεί και επαναπροσληφθεί, θα λάβει το 25% του μισθού του για τρία ολόκληρα χρόνια. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου.

Σε αυτά δηλώνεται ότι σε περίπτωση που πάρουν αποζημιώσεις ή διοριστούν στο Δημόσιο, τότε εκείνος θα δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων. Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά υπογράφονται τις ημέρες που ο κ. Κατρούγκαλος μπαίνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλαδή ως υπουργός που θα αναλάβει να χειριστεί τους απολυμένους και τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 26 και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών από υπαλλήλους που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα κατατίθενται σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Με βάση αυτά, αριθμός υπαλλήλων εμφανίζεται να υπογράφει μια σύμβαση με τον δικηγόρο Γιώργο Κατρούγκαλο και την εταιρία δικηγόρων που εκπροσωπεί προκειμένου να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους.

Από τη στιγμή που ο κ. Κατρούγκαλος ανέλαβε υπουργός η δικηγορική ιδιότητά του ανεστάλη αυτομάτως. Και μάλιστα στις 27 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε σε διάλυση της δικηγορικής εταιρίας του. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε φροντίσει να μη χάσει τα δικαιώματα που έχει κατοχυρώσει και να τα διεκδικήσει όταν επιστρέψει στη δικηγορία (αυτό θα γίνει αυτοδικαίως όταν και για οποιοδήποτε λόγο πάψει η υπουργική ιδιότητά του). Και αυτό διότι, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, όπως αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο των ιδιωτικών συμφωνητικών, «σε περίπτωση λύσης της δικηγορικής εταιρίας Παπακωνσταντίνου – Κατρούγκαλος – Χλέπας και Συνεργάτες στα δικαιώματά της ως προς οτιδήποτε αφορά την παρούσα υπεισέρχεται ο δικηγόρος Γιώργος Κατρούγκαλος».

Συκοφαντίες

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πρόκειται για συκοφαντία, προβοκάτσια και πλαστογραφία και πρόσθεσε: «Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω». «Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος» σημείωσε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος που αξιώνει από την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει 10.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει στο ΚΕΘΕΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μαξίμου: Επαρκείς οι εξηγήσεις

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ μόλις έλαβε γνώση του δημοσιεύματος τηλεφώνησε στον Γιώργο Κατρούγκαλο και του ζήτησε εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως το δημοσίευμα είναι πλαστό. Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι εξηγήσεις του κ. Κατρούγκαλου κρίνονται επαρκείς και δεν τίθεται θέμα αποπομπής του. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Κατρούγκαλο από την κυβέρνηση. Στο ίδιο κλίμα και οι αντιδράσεις από Ν.Δ. και άλλα κόμματα.

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...