Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

14χρονοι ασέλγησαν σε 12χρονο

Ανατριχίλα με 14χρονους που κατηγορούνται ότι κακοποίησαν το αγοράκι και παράλληλα κατέγραφαν την πράξη τους με το κινητό τους

«Παγωμένη» είναι η κοινωνία της Ναυπάκτου από τη φρικτή αποκάλυψη ότι δύο μαθητές γυμνασίου ασέλγησαν σε αγόρι δημοτικού και μάλιστα βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους με κινητό τηλέφωνο! Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν οι γονείς του 12χρονου θύματος φέρεται ότι ανακάλυψαν το βίντεο με τα αρρωστημένα «παιχνίδια» των δύο 14χρονων σε βάρος του γιου τους.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, το οπτικό υλικό είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει χέρια στην κλειστή κοινωνία της Ναυπάκτου, που σημαίνει ότι το αγοράκι ενδέχεται, εκτός από τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε, να έπεσε και θύμα διασυρμού.

Πρόκειται για παιδιά Ελλήνων που ζουν στην παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και τα οποία πιθανότατα να γνωρίζονται μεταξύ τους (ενδεχομένως να φοιτούσαν και στο ίδιο σχολικό συγκρότημα ή να ήταν γείτονες). Ο 12χρονος δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στον πατέρα και στη μητέρα του, μέχρι που το οπτικοακουστικό υλικό έφτασε στα χέρια τους. Σε κατάσταση σοκ οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία και μήνυση στην Εισαγγελία Μεσολογγίου.

Ολο αυτό το διάστημα των τριών μηνών τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα μέχρι να ολοκληρωθούν η προανακριτική διαδικασία και η κύρια ανάκριση από τον ανακριτή Μεσολογγίου. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν βεβαίως οι ευαίσθητες ηλικίες των εμπλεκομένων και στόχος ήταν η προστασία του θύματος.

Η Αστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των 14χρονων, τα οποία εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή εξέταση, ενώ το πόρισμα δόθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα χέρια του ανακριτή.

Ενταλμα σύλληψης

Προχθές, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος σύλληψης των δύο 14χρονων, πέρασαν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου για να παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου (έχει συμπληρώσει τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη).

Μάλιστα, κατά τη μεταφορά τους εκεί σημειώθηκαν, κατά πληροφορίες, μικροεπεισόδια και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Για τους 14χρονους αποφασίστηκε τελικά η κράτησή τους στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου, όπου θα παραμείνουν ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο της Ναυπάκτου (βέβαια δεν είναι εύκολο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «πρωταγωνιστών», αφού ο πληθυσμός της πόλης ξεπερνά τους 13.000 κατοίκους), ενώ οι γονείς και η κοινότητα των εκπαιδευτικών καλούν τους μαθητές να μιλούν εάν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοιου είδους περιστατικά.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...