Απώλεια μαλλιών ΤΕΛΟΣ

Επιτυχημένες δοκιμές του νέου φαρμάκου SM04554, που υπόσχεται αποτελεσματική αντιμετώπιση της αλωπεκίας

Η ώρα που οι άνδρες δεν θα τρέμουν στην ιδέα της αντανάκλασής τους, εξαιτίας του «ξέφωτου» στην κορυφή του κεφαλιού τους, φαίνεται ότι πλησιάζει. Φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή φαρμάκου που αναστρέφει την απώλεια μαλλιών.

Το φάρμακο, που ονομάζεται SM04554, είναι σχεδιασμένο, σύμφωνα με την εταιρία Samumed, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας, που είναι όμως κοινή, εκτός από τους άνδρες, και στις γυναίκες.

Πρόκειται για ένα διάλυμα που εφαρμόζεται τοπικά και βασίζεται στο μικρό μοριακό συστατικό SM04554, το οποίο διανοίγει μονοπάτια επικοινωνίας στα κύτταρα. Αυτά τα μονοπάτια ενεργοποιούν και διατηρούν ενεργή τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας. Η αναστολή της λειτουργίας τους φαίνεται ότι ευθύνεται για την εξέλιξη του φαινομένου της ανδρογενετικής αλωπεκίας, που μόνο στις ΗΠΑ αφορά 35.000.000 άνδρες.

Το SM04554 δοκιμάστηκε σε άνδρες ηλικίας από 18 έως 55 ετών, οι οποίοι τελικά εμφάνισαν αύξηση του πλήθους των τριχών και της πυκνότητάς τους ύστερα από 135 μέρες εφαρμογής, δηλαδή μόλις σε 4,5 μήνες από την έναρξη της θεραπείας. Οι συνολικά 302 άνδρες που συμμετείχαν στη δοκιμή χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στη μία από αυτές χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο, ενώ σε μια άλλη διάλυμα περιεκτικότητας 0,15% του ενεργού μορίου και στην τρίτη διάλυμα 0,25 %.

Περισσότερες τρίχες

Οι άνδρες εφάρμοζαν το φάρμακο μία φορά την ημέρα για διάστημα 90 ημερών, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα συντήρησης 45 ημερών.

Σε όσους γινόταν εφαρμογή του διαλύματος 0,15% και του διαλύματος 0,25% στο τέλος της έρευνας παρατηρήθηκαν περισσότερες και πυκνότερες τρίχες, ενώ η ομάδα που έπαιρνε το ψευδοφάρμακο είχε σαφώς υποδεέστερα ή καθόλου αποτελέσματα.

«Το SM04554 φαίνεται ότι είναι ασφαλές, γίνεται καλά ανεκτό και είναι πιθανά αποτελεσματικό» δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα συμπεράσματα που προέκυψαν και παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας θα βοηθήσουν στην καθοδήγηση μελλοντικών δοκιμών της θεραπείας κατά της αλωπεκίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ