Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

«Φωτιές» από το «βαθύ λαρύγγι»

Τα «χίλια πρόσωπα» του 65χρονου businessman • Η στρατολόγηση (με μισθό και μπόνους), η επιχείρηση «Κόκκινος Υδράργυρος» και η αγωγή 4.300.000 ευρώ στη μυστική υπηρεσία

Πρώτη φορά ένας άνθρωπος που κινούνταν επί δεκαετίες στον κόσμο της κατασκοπίας και, όπως υποστηρίζει, έδωσε «στο πιάτο» των Αρχών ελληνικές και διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις σπάει τη σιωπή του. Εναν μήνα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, από την οποία γλίτωσε επειδή έχει «μάτια και στην πλάτη», ο υπερκατάσκοπος, που διεκδικεί με αγωγή 4.300.000 ευρώ από την ΕΥΠ, μιλά στην «Espresso» για τη διπλή ζωή του, που θυμίζει μυθιστόρημα!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο γυμνασμένος 65χρονος επιχειρηματίας από νομό της Πελοποννήσου (που για ευνόητους λόγους διατηρεί την ανωνυμία του) αποκαλύπτει ότι στρατολογήθηκε στον κόσμο της σιωπής τη δεκαετία του 1970. Τότε η ΕΥΠ λεγόταν ΚΥΠ και ασχολούνταν κυρίως με τη στρατιωτική κατασκοπία.

Μόλις πήρε το βάπτισμα του πυρός στις μυστικές υπηρεσίες, εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό «βαθύ λαρύγγι» (όρος που επικράτησε μετά το Γουότεργκεϊτ). Από τότε, όπως περιγράφει, πολλές φορές έπαιξε τη ζωή του κορόνα – γράμματα και κατάφερε να διεισδύσει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της παρανομίας, να γίνει γνώστης φοβερών μυστικών και να τα αποκαλύψει στους χειριστές της υπηρεσίας.

Για λόγους που δεν θέλει να εξηγήσει, σταμάτησε για ένα μεγάλο διάστημα να ασχολείται με την συλλογή πληροφοριών και προσπάθησε να φτιάξει τη ζωή του: Να κάνει οικογένεια και να στήσει μια επιχείρηση για να βγάζει τα προς το ζην και να επιστρέψει στον φυσιολογικό κόσμο. Ομως αυτό δεν κράτησε πολύ.

Αποτελεσματικός

Οι πράκτορες της ΕΥΠ τον προσέγγισαν ξανά, αυτή τη φορά από τη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας. Οι γνωριμίες του αλλά και ο τρόπος με τον οποίον κατάφερνε να διεισδύει σε εγκληματικές οργανώσεις πάντα έφερναν αποτελέσματα.

Είχε δημιουργήσει γύρω του τον μύθο του υπερκατασκόπου με ειδικότητα στις επικίνδυνες αποστολές και ήταν πολύτιμος για τη μυστική υπηρεσία. Ισως κάπου μέσα του περίμενε να τον αναζητήσουν και αμέσως δέχθηκε να πέσει και πάλι στα βαθιά.

Οι επιτυχίες του άρχισαν να έρχονται η μια πίσω από την άλλη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επιχείρησης «Κόκκινος Υδράργυρος» το 2012, όταν η ΕΥΠ 4rwe4frtq 2και η Ασφάλεια εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο με τη συμμετοχή πρώην πρακτόρων της άλλοτε παντοδύναμης σοβιετικής KGB. Η συγκεκριμένη ομάδα διέθετε προς πώληση μεγάλη ποσότητα «κόκκινου υδραργύρου», ενός υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυρηνικών κεφαλών.

Ο Ελληνας κατάσκοπος είχε βρει την άκρη από τα τέλη του 2011 και αρχικά είχε έλθει σε επαφή με έναν Βούλγαρο, πρώην αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της πατρίδας του. Τον έπεισε ότι είναι επιχειρηματίας που συνεργάζεται με πρόσωπα τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το πυρηνικό υλικό και είναι διατεθειμένα να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, κατάφερε να πάρει ένα δείγμα το οποίο η υπηρεσία του παρέδωσε στον Δημόκριτο, οι ειδικοί του οποίου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για «κόκκινο υδράργυρο», όπως περιγράφει.

Με τη «βιτρίνα» του επιχειρηματία ο μυστικός πράκτορας έκλεισε ραντεβού με τον Βούλγαρο σε καφετέρια στην Κηφισιά. Στη συνάντηση ήταν παρόντες δύο Ρώσοι, επίσης πρώην στελέχη της KGB, που είχαν λεηλατήσει το άλλοτε σοβιετικό οπλοστάσιο και είχαν στην κατοχή τους 10 κιλά «κόκκινου υδραργύρου»! Η επιχείρηση της ΕΥΠ στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς όμως να δημοσιοποιηθεί λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Στο μεταξύ, το όνομα του κατασκόπου έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται έντονα στους διαδρόμους του μεγάρου της Κατεχάκη, καθώς όλοι πια πείστηκαν για τις ικανότητές του.

Ο ίδιος αποκαλύπτει στην «Espresso» τη συμφωνία του με την ΕΥΠ, που περιλάμβανε μισθό και bonus: «Αμοιβή 60.000 ευρώ τον χρόνο έχω – δεν έχω αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και πληροφορίες. Στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και τίμησα τη συμφωνία απέναντι στην πατρίδα μου, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το ΣΔΟΕ. Με τους αστυνομικούς που συνεργάστηκα στενά κατά καιρούς όλοι τίμησαν τον όρκο τους, εκτός ορισμένων περιπτώσεων όπου διέκοψα άμεσα τη συνεργασία».

Εμποροι βαρέων όπλων

Αλλη μεγάλη «δουλειά» που φέρεται ότι ξεσκέπασε ο Πελοποννήσιος επιχειρηματίας ήταν η δράση ελληνοαλβανικού κυκλώματος εμπορίας βαρέων όπλων σε περιοχή της Ηπείρου.

Η υπόθεση είχε πολλές παραμέτρους, καθώς το κύκλωμα φέρεται ότι προμήθευσε τον Επαναστατικό Αγώνα με τη ρουκέτα με την οποία η οργάνωση χτύπησε χτύπησε την αμερικανική πρεσβεία το 2009! Ο 65χρονος (σήμερα) είχε διεισδύσει στα άδυτα της συμμορίας προσποιούμενος τον μεσάζοντα για την αγορά παράνομου οπλισμού.

Ετσι, κατάφερε να εντοπίσει ακόμα και την αποθήκη όπου έκρυβαν οι κακοποιοί τα όπλα, τις χειροβομβίδες και τις ρουκέτες, και να οδηγήσει σε αυτή τη Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ. Ωσπου να κλείσει η υπόθεση, κινδύνευσαν τόσο ο ίδιος όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα, και αναγκάστηκε να κρύψει για μεγάλο διάστημα την οικογένειά του!

Ομως, όπως λέει, δεν έλαβε ποτέ τα 3.000.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί για να αναλάβει την αποκάλυψη του κυκλώματος. «Δεν πήρα δεκάρα τσακιστή» υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ενώ ο «χειριστής» του κρυβόταν στα επανειλημμένα τηλεφωνήματά του, όπως αναφέρει και στα εξώδικα που έχει στείλει κατά καιρούς σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ.!

Οπως, μάλιστα, αναφέρεται σε δικόγραφα, το ίδιο συνέβη και όταν οδήγησε στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων και παραχαρακτών που δρούσε στην Ιθάκη, στο Ναύπλιο και στην Καλαμάτα.

Ο 65χρονος λέει ότι διέθεσε όχι μόνο την άριστη πληροφόρηση που είχε, αλλά ακόμα και το ιδιωτικό σκάφος του μαζί με το πλήρωμα, όλα πληρωμένα από την τσέπη του!

Εκτός από τις αμοιβές που ποτέ δεν του δόθηκαν, σημειώνει ότι για τις επιχειρήσεις που αναλάμβανε να φέρει εις πέρας έχει βάλει από την τσέπη του 1.500.000 ευρώ, τα οποία επίσης δεν πήρε πίσω ποτέ. Επειτα από αυτά έκανε την αγωγή στην ΕΥΠ ζητώντας 4.300.000 ευρώ.

«Ξέρω ποιοι έβαλαν στις 30 Απριλίου χειροβομβίδα στο αυτοκίνητό μου»

Στις 30 Απριλίου ο 65χρονος λίγο έλειψε να πέσει θύμα δολοφονίας, καθώς άγνωστοι παγίδευσαν το αυτοκίνητό του με χειροβομβίδα!

Ομως, αντιλήφθηκε τον μηχανισμό και έτσι γλίτωσε τη ζωή του! Για το ποιοι ήθελαν να τον «φάνε» ο ίδιος λέει στην «Espresso»: «Γνωρίζω τους επίδοξους δολοφόνους μου και τους παρακολουθώ σε συνεργασία με ένα υγιές κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο. Εχω μιλήσει με Ελληνες και αλλοδαπούς και έχουν αρνηθεί την εμπλοκή τους σε αυτό το συμβόλαιο θανάτου.

Μάλιστα, μου είπαν πως επιφυλάσσονται να καταθέσουν στο μέλλον, εάν τους ζητηθεί… Θεωρώ ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή την ενέργεια είναι άνθρωποι που συνεχίζω να ξεσκεπάζω με τη δραστηριότητά μου, διότι είμαι Ελληνας και ό,τι έχω κάνει το έκανα για την προστασία της πατρίδας μου».

Στο μεταξύ, παίρνει και νομικά μέτρα, για να εξασφαλίσει την προστασία της ζωής του: «Εχω στείλει επιστολές σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και συμβολαιογράφους, για το ενδεχόμενο να μου συμβεί κάτι. Ομως, δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενό τους».


 

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...