Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Που χάθηκε η Γαλήνη Τσεβά

►Οι εμφανίσεις σε σίριαλ, η αγάπη για το θέατρο και οι συνεργασίες με γνωστούς σκηνοθέτες
►Η κόρη της Δανάη, που απέκτησε εκτός γάμου, και τα προβλήματα λόγω των τραπεζικών δανείων

►Οι εμφανίσεις σε σίριαλ, η αγάπη για το θέατρο και οι συνεργασίες με γνωστούς σκηνοθέτες
►Η κόρη της Δανάη, που απέκτησε εκτός γάμου, και τα προβλήματα λόγω των τραπεζικών δανείων

Μπορεί η Γαλήνη Τσεβά, που τη θυμόμαστε από τον ρόλο της Ζέτας στην κωμική σειρά «Δέκα λεπτά κήρυγμα», να απέχει από την τηλεόραση τα τελευταία έξι χρόνια, ωστόσο παραμένει το αγαπημένο παιδί του θεάτρου, αναγνωρίσιμη από την μπάσα φωνή, τα φουντωτά, μακριά μαλλιά και τη λυγερή κορμοστασιά!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό το 1986, μέσα από τη σειρά «Μαντάμ Σουσού» της ΕΡΤ2, και από τότε η μία επιτυχία της διαδεχόταν την άλλη. Υπερκινητική, επαγγελματίας, με απίστευτο χιούμορ, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους καλλιτεχνικούς κύκλους, χάρη στο ταλέντο αλλά και τη συναρπαστική, αισιόδοξη οπτική που έχει για τη ζωή, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Την -όποια- δουλειά δεν τη φοβάται, γι’ αυτό, όταν κρίνεται αναγκαίο, εργάζεται και ως DJ παίζοντας μουσική σε μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ για ένα διάστημα, το 2013, εργάστηκε ως υπάλληλος καφέ στο Χαλάνδρι.
Αντιπαθεί τη Lady Gaga, λατρεύει τη μοναχοκόρη της Δανάη, αλλάζει συχνά χρώμα στα σγουρά μαλλιά της, κυκλοφορεί πλέον ξανθιά, ενώ πρόσφατα σταμάτησε το κάπνισμα. Σταθερές αξίες στη ζωή της είναι η Ρίκα Βαγιάννη και η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, οι καλύτερες φίλες της.

Ο χαρακτήρας της δεν έχει καμία σχέση με το όνομά της! Παραμένει ένα ατίθασο παιδί, όπως ακριβώς ήταν μικρή, όταν σε ηλικία 15 χρόνων, μαζί με μια συμμαθήτριά της, έκλεψε το αμάξι του πατέρα της χωρίς να έχει ιδέα από οδήγηση. Το χειρότερό της ήταν την πρώτη φορά που έκανε ποδήλατο και προτίμησε μια κατηφόρα για ευκολία παίρνοντας σβάρνα τον δάσκαλό της, τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους! Σε μεγαλύτερη ηλικία έβαλε φωτιά στην κουζίνα του σπιτιού της τηγανίζοντας κεφτέδες. «Εντάξει, την έσβησα και μάλιστα πριν έρθει η Πυροσβεστική. Ευτυχώς, γιατί αλλιώς ζήτω που θα είχαμε καεί!» είχε σχολιάσει τότε με χιούμορ.

Στη σχολή Θεοδοσιάδη

Η Γαλήνη Τσεβά αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και εμφανίστηκε σε περισσότερες από τριάντα επιτυχημένες σειρές, μεταξύ των οποίων οι «Dolce Vita», «Αχ, Ελένη», «Τμήμα Ηθών», «Μπελάδες για δύο», «Εγκλήματα», «Δεσποινίς Μαργαρίτα», «Τα χρυσά κορίτσια» και «Δέκα λεπτά κήρυγμα», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον καλό φίλο της Σάκη Μπουλά. Ο θάνατός του πριν από δύο χρόνια τη σόκαρε. Το 2010 έκανε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της, στο σίριαλ «Εργαζόμενη γυναίκα».

Πάντως από το σανίδι δεν έχει λείψει ούτε μία σεζόν. Αλλωστε το θέατρο είναι η μεγάλη της αγάπη. Ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο και έφτασε να παίζει στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» με διθυραμβικές κριτικές. Το 2013 πρωταγωνίστησε στο «Strap», ένα ώμο ψυχολογικό θρίλερ, ενώ το 2014, μαζί με τον Χάρη Ασημακόπουλο, ερμήνευσε μονολόγους από το βιβλίο «Φερμουάρ» της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Πίσω, στο 2010, έπαιξε στην κινηματογραφική ταινία «The Kings of Mykonos».

Εχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Ελληνες σκηνοθέτες, όπως οι Γιάννης Δαλιανίδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Μανούσος Μανουσάκης και Αλέξανδρος Ρήγας, που ξεχώρισαν το ταλέντο, το ήθος και την αφοσίωσή της στην τέχνη. Εκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, παρουσιάσεις, εκφωνήσεις, διαφημίσεις και παράλληλα μεγάλωνε μόνη την κόρη της Δανάη, που την απέκτησε εκτός γάμου και σήμερα είναι 25 χρόνων.

«Η Δανάη ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου, αλλά δεν πέρασε από το μυαλό μου καμία άλλη σκέψη, παρά μονάχα να την κρατήσω. Εμαθα ότι ήμουν έγκυος όταν τελείωσα τη δραματική σχολή και άρχιζα να κάνω τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Μόνο στη μητέρα μου, τη Δήμητρα, χρειάστηκε να το ανακοινώσω. Στους συγγενείς είπαμε πως έχει υπάρξει γάμος. Ηξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Αν όμως γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανα» έχει αποκαλύψει η Γαλήνη Τσεβά σε συνέντευξή της.

Το love story

Αρνείται ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της Δανάης. «Δεν είναι μαζί μας, όπως και δεν ήταν ποτέ. Είχε γνωρίσει τη Δανάη, όταν ήταν πολύ μικρή. Το παιδί έχει να τον δει από τότε που ήταν δυόμισι ετών» είχε δηλώσει παλαιότερα, αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες για τον άντρα που είχε αγαπήσει τόσο πολύ στο παρελθόν. Αυτό το love story επισκιάστηκε στη συνέχεια από τα γεγονότα, αφού η ηθοποιός ως ανύπαντρη μητέρα έδωσε μεγάλες μάχες για την επιβίωση, δουλεύοντας σκληρά ατελείωτες ώρες μακριά από το μωρό της, ώστε να μην του λείψει τίποτα. Και τα κατάφερε, παρότι οι δοκιμασίες στη ζωή της δεν έχουν τελειωμό.

Σήμερα η Γαλήνη Τσεβά αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν αμέσως με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα. «Δεν τα βγάζω πέρα. Εχω στεγαστικό δάνειο και αλλά δάνεια σε πολλές τράπεζες. Υποχρεώσεις που συνεχώς τρέχουν, τράπεζες να με παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και να μου σπάνε τα νεύρα, και γενικά ό,τι περνάμε όλοι μας. Από την άλλη, δεν μου αρέσει να κλαίγομαι. Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Είμαι αισιόδοξη ως άνθρωπος» δήλωσε, δίνοντας κουράγιο σε όσους μοιράζονται παρόμοια προβλήματα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...