Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Κόλαση με «μαϊμού» δεσπότη

► Οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης: «Δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία! Εξαπατά με δήθεν γιατριές»
► Το ησυχαστήριο (του Θωμά Κονσολάκη) «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη, τα ταξίδια στην Ελούντα, οι δεξιώσεις με κοκτέιλ και οι χοροί με κυρίες που τον ακολουθούν παντού

Απίστευτο σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη η παρουσία ενός ρασοφόρου που συστήνεται με τους βαρύγδουπους (όσο και ανύπαρκτους, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης) τίτλους του «μητροπολίτη Ευρώπης» και του «προέδρου της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου».

Ο δεσπότης, που συμπεριφέρεται σαν σταρ και, σύμφωνα με την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής, εξαπατά τους πιστούς του νησιού υποσχόμενος γιατριές, προκαλεί απορίες με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του!

4r3qw4tsar 1

4r3qw4tsar 2Ο «Ιλαρίων» (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το «ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως… οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει θαύματα!

d54g34y45Είναι, μάλιστα, πολλοί αυτοί που τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι «θαυματουργός»! Οι εμφανίσεις του κατάξανθου αυτοαποκαλούμενου «ιεράρχη» έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής Εκκλησίας, εκ μέρους της οποίας ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης χαρακτήρισε θρασύτατη τη συμπεριφορά του και έκανε λόγο για παραβίαση κάθε κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Εχει θράσος να βρίσκεται στον τόπο όπου υπάρχει ένας μητροπολίτης, ένας Αρχιεπίσκοπος, να χρησιμοποιεί τον τίτλο του και να παρουσιάζεται ως κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας» είπε έξαλλος και συνέχισε: «Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος που περιφέρεται στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι άνθρωποι, αφού πλέον ξέρουν ποιος είναι, αναλαμβάνουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου για τις όποιες προσεγγίσεις και σχέσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο».

d34r234t345t3Καταγγελίες

Ο πρωτοσύγκελος τόνισε, επίσης, ότι ο «Ιλαρίων» δεν έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ποιος είναι: «Δεν έχει εμφανιστεί στην Αρχιεπισκοπή, δεν τον γνωρίζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, δεν έχουμε ενημέρωση από κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Σημαίνει ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα μόνα στοιχεία που ήρθαν σε μας είναι κυρίως από καταγγελίες που προσκόμισαν πιστοί, είτε από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από συναντήσεις που είχαν, στις οποίες άκουσαν ότι κάποιος γέροντας θα μιλήσει και θα “σταυρώσει” κ.λπ.».

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τον χαρακτήρισε εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης Εκκλησίας: «Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται “μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης, και πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης”.

Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους “σταυρώσει” και δήθεν να τους θεραπεύσει. Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας». 

Η «Espresso» επικοινώνησε με το «ησυχαστήριο» της Νέας Μάκρης, εκπρόσωπος του οποίου έκανε λόγο για καταιγισμό «εκβιασμών που δέχτηκε ο σεβασμιότατος στην Κρήτη»:

«Εχει επιληφθεί το νομικό τμήμα του σεβασμιοτάτου, οπότε θα περιμένετε απαντήσεις σύντομα μέσω του νομικού μας τμήματος. (Ο Ιλαρίων) δέχτηκε αρκετούς εκβιασμούς στην Κρήτη και άλλα πράγματα τα οποία έχουν συμβεί και τα οποία είναι παράγωγα κάποιων γεγονότων που ξεκίνησαν στην Κρήτη».

Οι δεξιώσεις, τα ταξίδια στην Ελούντα και το ησυχαστήριό του

Καταλύει σε ξενοδοχεία της Ελούντας, δέχεται πιστούς κατόπιν ραντεβού, ενώ διοργανώνει δεξιώσεις με κοκτέιλ και χορό μαζί με τις κυρίες που τον ακολουθούν παντού! Ο «μητροπολίτης Ιλαρίων» Θωμάς Κονσολάκης ταξιδεύει συχνά από το Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια», που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη Αττικής, με προορισμό την Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται. Σαν σταρ, εμφανίζεται με ολόλευκα, μαύρα, κόκκινα ή μπλε ράσα και, όπως ο ίδιος γράφει στα προφίλ του στα social media (στα οποία ανεβάζει τακτικά φωτογραφίες του), έχει επαφές με την ελίτ της Κρήτης αλλά και πολιτικούς.

qw4tqw34t3t«Ενας νέος κύκλος επαφών μου ξεκίνησε σήμερα με εκπροσώπους από την Ευρωβουλή και γνωστούς πολιτικούς στην Ελλάδα. Πάντα με γνώμονα την έγκαιρη ενημέρωσή μου και κατά επέκταση όλων των πιστών και φίλων της ελληνορωσικής αδελφότητας (…) Αποκορύφωμα, οι επαφές με επιφανείς οικονομολόγους και εκλεγμένους βουλευτές ανά την Ευρώπη. Δεν θα κρύψω την ανησυχία μου για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την ευρωπαϊκή μας πορεία» έγραψε ο ίδιος πριν από τρεις μήνες στο site της «Παναγίας Θεραπεύτριας».

Την περασμένη Πέμπτη ενημέρωνε μέσω διαδικτύου ότι θα παραταθεί η επίσκεψή του στην Κρήτη, ωστόσο θα επέστρεφε με μια… έκπληξη: «Η παράκληση του αγίου Γεωργίου μεταφέρεται ένα Σάββατο αργότερα. Σας θέλω όλους δίπλα μας στην “Παναγία Θεραπεύτρια”! Θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτήμα μας, μετά την ευλογία, όπου θα εορτάσουμε την επιστροφή μου»!

Τις περισσότερες φορές ο «Ιλαρίων», ο οποίος αυτές τις ημέρες «διαφημίζει» και το νέο γραφείο του στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, καλεί τον κόσμο να προλάβει να κλείσει ραντεβού για να τον συναντήσει ή προκειμένου να συμμετέχει σε «θεραπεία πόνου»: «Στην Ελούντα θα δέχομαι μόνο κατόπιν ραντεβού, λόγω των περιορισμένων ημερών και προκαθορισμένων συναντήσεων με πιστούς και γνωστές προσωπικότητες της Κρήτης»! Αλλη φορά έγραψε: «Σε λίγο ξεκινά το μάθημα -θεραπεία πόνου. Αλλη μια ιερή στιγμή στο πνευματικό κέντρο “Απόστολος Παύλος”».

4erw4twer 1Οι αναρτήσεις με μηνύματα λατρείας από δεκάδες πιστούς που τον ακολουθούν

Πλήθος από μηνύματα, που αναρτούν κυρίως γυναίκες στη σελίδα του «Παναγία Θεραπεύτρια» στο facebook, είναι ενδεικτικά του ενθουσιασμού που έχει κυριεύσει τους πιστούς του αυτοαποκαλούμενου «μητροπολίτη Ιλαρίωνα»! Σε μια ανάρτησή του (στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται να πίνει το ποτό του πιθανότατα στο σαλόνι ενός ξενοδοχείου!) μία από τους οπαδούς του έγραψε: «Ο,τι ακουμπάτε του δίνετε πνοή Θεού, καμία στιγμή δεν θα είναι ίδια ούτε για εσάς ούτε για 4erw4twer 2όποιον θα βρεθεί στον δρόμο σας. Εις υγείαν σας, Δέσποτά μου, σε όλες αυτές τις θεϊκές στιγμές που ζείτε και σε ακόμα δυνατότερες που θα έρθουν. Καλημέρα και καλή συνέχεια στο έργο σας»!

Κάποια άλλη ανάρτηση αναφορικά με την ίδια φωτογραφία αναφέρει: «Κάθε μέρα και ένα θαύμα… Δεν είναι τυχαίο. Πρώτα από τις Μαρίες, χθες ένα, σήμερα άλλο. Να είστε πάντα ευλογημένος και εμείς όλοι που σας αγαπάμε να μας δίδετε την ευλογία σας». Μια άλλη πιστή γράφει «Αγαπημένε μου γέροντα, σας ευχαριστώ για τη χθεσινή συνεδρία, μου έκανε πολύ καλό μέσα μου (…) Σας τιμώ, σας σέβομαι, σας αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενη και ασφαλής που σας έχω στη ζωή μου. Η καθοδήγησή σας είναι σωτήρια για μένα. Περιμένω πώς και πώς την επόμενή μας συνάντηση», ενώ ακόμη μία σχολιάζει: «Η χάρη της Παναγίας μας ας θεραπεύσει ό,τι πονάει την καρδιά και τη σκέψη μας. Μπράβο στον πρωτοπόρο χαρισματικό πατέρα Ιλαρίωνα, που με σεβασμό ανοίγει τον δρόμο για όποιον πιστεύει στη θεία χάρη».

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...