Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Σέντρα υπό τον φόβο του ISIS!

Η Γαλλία ανοίγει την αυλαία με Ρουμανία, σε ένα Euro όπου κυριαρχεί ο τρόμος • «Απαγορευτικό» στις αναμεταδόσεις σε μπαρ και πάρκα

Ρεπορτάζ
Γιώργος Αδαμόπουλος

Oι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αναφωνούν «επιτέλους!». Και, θαρρεί κανείς, ακόμη και οι αμετανόητοι τρομολάγνοι κάτι σαν… «φτάνει πια». Διότι το Euro 2016 της Γαλλίας αρχίζει απόψε (22.00, ΕΡΤ1) στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, με τον εναρκτήριο αγώνα του πρώτου ομίλου μεταξύ της διοργανώτριας και της Ρουμανίας, όμως έως τώρα, μαζί με τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις για το τουρνουά, υπήρξαν μάλλον ισάριθμες αναφορές στις φοβίες.

Οι αμφιτρύωνες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 -μαζί με τρεις εκρήξεις έξω από το Σταντ ντε Φρανς στο φιλικό Γαλλίας – Γερμανίας την ίδια μέρα-, απέφυγαν το «κρυφτό», όμως θεωρούν ότι θα τηρήσουν την ασφάλεια. Πάντως, ασχολούνται πια και με το ποδόσφαιρο και οι γηπεδούχοι ευελπιστούν να αρχίσουν τους αγώνες με νίκη κόντρα στους Ρουμάνους.

Αλλωστε, στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου, όπως το 2000 και το 1984, με τον δεύτερο θρίαμβό τους να είναι και η τελευταία φορά που η διοργανώτρια βρέθηκε στον θρόνο. Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν δεν ποντάρουν μόνο στην έδρα, αλλά και στις εννέα νίκες στα 10 τελευταία (φιλικά, βεβαίως) παιχνίδια τους. Ο αποκλεισμός του Καρίμ Μπενζεμά, λόγω της έρευνας για τον φερόμενο εκβιασμό του συμπαίκτη του Ματιέ Βαλμπουενά για ένα… ροζ βίντεο, φέρνει ως φαβορί για τη θέση της επίθεσης τον Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Γρίφος Ντεσάν

O κόουτς Ντεσάν καλείται να αποφασίσει για δύο θέσεις μεταξύ των Κομάν, Ζινιάκ, Παγέτ, Ζιρού, με τον τελευταίο να μετρά επτά γκολ στις πέντε τελευταίες συμμετοχές ως βασικός! Οι Ρουμάνοι του Ανχελ Ιορντανέσκου μετρούν τέσσερις ισοπαλίες στις πέντε τελευταίες συναντήσεις με τους Γάλλους, από τους οποίους ηττήθηκαν 1-0 στο Euro 1996 και απέσπασαν 0-0 στο Euro 2008. 

Η τελευταία επικράτησή τους επί της Γαλλίας ήταν στο μακρινό 1972 (φιλικό 2-0 στο Βουκουρέστι), ενώ η προϊστορία των Euro είναι αρνητική για τη Ρουμανία, που μετρά μία νίκη σε 13 αγώνες σε τελική φάση και δεν έχει νικήσει ποτέ (τρεις ισοπαλίες) σε τέσσερις πρεμιέρες…

«Απαγορευτικό» στις αναμεταδόσεις σε μπαρ και πάρκα

Η Γαλλία και όλη η Ευρώπη ετοιμάζονται να ζήσουν από σήμερα τη «μαγεία» του Euro, ωστόσο στη χώρα των αγώνων η σκληρή πραγματικότητα επιφέρει απαγορεύσεις. Και η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι δεν επιτρέπει την αναμετάδοση των αναμετρήσεων στους υπαίθριους χώρους των μπαρ… Ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ εξήγησε πως «οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των χώρων αυτών» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί στα μπαρ να μεταδίδουν στους υπαίθριους χώρους τους τα παιχνίδια. 

d23rwqrfwqerΟ κ. Μπραγιάρ επισήμανε στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και RMC ότι «μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη», ενώ θύμισε ότι «οι ζώνες των φιλάθλων που έχουν οργανωθεί από τις γαλλικές Αρχές είναι χώροι με κάθε δυνατή ασφάλεια».

95.000 στον δρόμο

Ιδιοκτήτες μπαρ στη Μασσαλία, πάντως, αντέδρασαν στην ανακοίνωση της δημαρχίας, που απαγορεύει την εγκατάσταση οθονών και πάγκων στους υπαίθριους χώρους» αλλά χωρίς να αλλάξουν τα δεδομένα. Η διοργανώτρια Αρχή και η κυβέρνηση ανέφεραν επίσης ότι μέρος των περισσότερων από 95.000 υπευθύνων για την ασφάλεια (αστυνομία, στρατός, ιδιωτικές εταιρίες) θα είναι και ελεύθεροι σκοπευτές, που θα βρίσκονται σε στέγες κτιρίων που γειτονεύουν με γήπεδα ή ξενοδοχεία ομάδων… Αλλωστε, ο Μίκαελ Κρόνα, λέκτωρ του πανεπιστημίου του Μάλμε στη Σουηδία, τόνισε στην ιστοσελίδα newsit.gr ότι «είναι πιθανό ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του Euro».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...