Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Μόνο με συγγενείς και φίλους το «αντίο» στον Π. Μαυρίκο!

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, μεταξύ μόνο των συγγενών και λίγων φίλων -παρά τον μεγάλο κύκλο γνωριμιών του- ο Παναγιώτης Μαυρίκος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην τελευταία κατοικία του…

ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ» ΤΟΥ ΚΑΓΙΕΝ!

Τρία μεταλλικά καπάκια, που βρέθηκαν στο σημείο της ανάφλεξης και δεν προέρχονται από τον εξοπλισμό του Ι.Χ., στο μικροσκόπιο των Αρχών

Τα τρία μεταλλικά καπάκια που βρέθηκαν στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητό του ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και τα 34q2rwqerser 5υπολείμματα από τα σωληνάκια τροφοδοσίας της μηχανής του Καγιέν ίσως ρίξουν φως στο τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό, στο ύψος του Νέου Ηρακλείου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τα καπάκια, τα οποία δεν προέρχονται από τον εξοπλισμό του οχήματος, βρέθηκαν σε απόσταση λίγων εκατοστών από το σημείο του δυστυχήματος. Οπως λένε εμπειρογνώμονες -και δεν διαφωνούν οι αστυνομικοί-, είναι δυνατόν να αποτελούν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Τα καπάκια παρουσιάζουν μια ελαφρά οξείδωση, όμως αυτή μπορεί να προέρχεται από τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών. Ηδη έχουν παραληφθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου γίνεται έρευνα για ίχνη πυρίτιδας ή άλλου εύφλεκτου υλικού, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από τη μοιραία Πόρσε.

34q2rwqerser 1Τα σωληνάκια

Η φωτιά έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου, ωστόσο θα ερευνηθεί (όσο είναι δυνατόν) η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα σωληνάκια τροφοδοσίας. Οι υπεύθυνοι του συνεργείου όπου γίνονταν τα σέρβις του αυτοκινήτου κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι ο έλεγχος γινόταν κανονικά, αλλά το τροφοδοτικό σύστημα το ήλεγχαν μόνο όταν το όχημα συμπλήρωνε συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνα στον μη ελεγχόμενο χώρο πάρκινγκ όπου είχε σταθμεύσει ο 42χρονος εκδότης για να πάει στο τελευταίο επαγγελματικό ραντεβού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι θα ήταν αδύνατον σε κάποιον να κάνει δολιοφθορά στο τζιπ (δηλαδή, να ανοίξει το καπό και να κόψει τα σωληνάκια τροφοδοσίας), καθώς το σημείο επιτηρείται και από κάμερες και περνούν πολλοί περαστικοί.

Αλλωστε, όπως έχει διαπιστωθεί, τη μοιραία ημέρα ο Μαυρίκος είχε πάρει εκτάκτως το αυτοκίνητο της συζύγου του, καθώς το δικό του βρισκόταν στο συνεργείο και αναγκαζόταν να κυκλοφορεί με ταξί.

34q2rwqerser 4Μέσα στην εβδομάδα, οι αστυνομικοί θα πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, που έχουν ζητήσει από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι τελευταίες τηλεφωνικές επαφές που είχε ο εκδότης και -κυρίως- εάν δεχόταν απειλές και από ποιους.

Ανακριτική διαδικασία

«Ο έλεγχος για την υπόθεση των εκβιασμών και του φερόμενου ως κυκλώματος των δημοσιογράφων που έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη θα συνεχιστεί ούτως ή άλλως, όπως και η ανακριτική διαδικασία. Αλλωστε, στην κατάθεση του Μαυρίκου όταν είχε συλληφθεί δεν είχε δώσει κανένα όνομα και δεν άφησε υπόνοιες για εμπλοκή γνωστών προσώπων στην υπόθεση» λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών.

Οπως υποστηρίζει το περιβάλλον του εκδότη, στην πορεία των ερευνών και την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση, ο Μαυρίκος θα έκανε αποκαλύψεις και θα «έκαιγε» κόσμο.

Για να αποδείξει την αθωότητά του και να αποκαλύψει αυτούς που τον ενέπλεξαν -λένε οι δικοί του-, βρισκόταν στη διαδικασία συλλογής στοιχείων.

34q2rwqerser 2Μόνο από συγγενείς και φίλους το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, μεταξύ μόνο των συγγενών και λίγων φίλων -παρά τον μεγάλο κύκλο γνωριμιών του- ο Παναγιώτης Μαυρίκος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην τελευταία κατοικία του. Το «αντίο» στον 42χρονο εκδότη ήταν βουβό, ενώ η μητέρα του Σοφία Μαυρίκου τόσο κατά την είσοδό της στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στον Πειραιά, όσο και αργότερα στο κοιμητήριο του Σχιστού επαναλάμβανε συνεχώς τη φράση «το έφαγαν το παιδί μου».

Από δίπλα της δεν έλειψε ούτε στιγμή ο γιος της Θοδωρής, ο οποίος δεν μπορεί και εκείνος να πιστέψει ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του έφυγε με αυτόν τον φρικτό τρόπο από τη ζωή. Απαρηγόρητη ήταν και η Ευαγγελία Συρίγου, σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, που μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας θέλησε να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο τον αγαπημένο της σύζυγο, μένοντας για λίγα λεπτά μόνη μέσα στην εκκλησία δίπλα στη σορό του. Ολες αυτές τις ημέρες, εκτός από τον προσωπικό πόνο της, καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες να παραμένει ψύχραιμη μπροστά στα ανήλικα παιδιά της, τη Σοφία και τον Γιάννη, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους. Δίπλα στην οικογένεια βρέθηκε ο δικηγόρος του εκδότη Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σημείωσε κατά την είσοδό του στην εκκλησία πως η πορεία των ερευνών συνεχίζεται και αναμένονται οι απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού θανάτου. «Με τη βοήθεια όλων όσοι προσεγγίζουν αυτή την υπόθεση, πολύ σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα χωρίς υπερβολές για το τι συνέβη εκείνη την τραγική ώρα. Αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που είναι πολύ σημαντικά, όπως επίσης και η έρευνα του τζιπ, που θα ξεκινήσει πιθανόν αύριο ή μεθαύριο» είπε.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ


{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...