Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η Γέφυρα της οργής και της αγωνίας!

Οι γονείς του αδικοχαμένου 14χρονου ανησυχούν για τον δίδυμο αδελφό του, ενώ αρνούνται ότι ο δράστης ήταν θύμα bullying από τον γιο τους

Η οργή πλημμυρίζει την οικογένεια του 14χρονου Τάσου, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του συμμαθητή του στη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος Βασίλης (όπως, όμως, προβλέπει ο νόμος). Παράλληλα, οι συγγενείς ανησυχούν για τον δίδυμο αδελφό του αδικοχαμένου παιδιού, ενώ αρνούνται ότι ο Βασίλης ήταν θύμα bullying από τον γιο τους!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Θείος του Τάσου αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός του, μετά την παρότρυνση των γονιών του, έκανε στενή παρέα με τον 14χρονο που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος του. Οπως είπε, η οικογένεια ήταν εκείνη που έβαζε στο σπίτι της και φρόντιζε τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής του 14χρονου. «Ποιο bullying, 4rwe4qtwe4 2λοιπόν; Το παιδί έμπαινε συνεχώς στο σπίτι μας γιατί το λυπόμασταν που δεν τον έκαναν παρέα τα άλλα παιδιά! Εφαγε σε μας την Πρωτομαγιά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά ήταν φίλοι! Αν έκανε bullying ο ανιψιός μου στον δράστη, θα τον καλούσε σπίτι να φάνε;» αναρωτήθηκε.

Η ανησυχία της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού στρέφεται τώρα στον δίδυμο αδελφό του, που από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο Τάσος (εδώ και τέσσερις μέρες) παραμένει αμίλητος. «Ο αδελφός του Τάσου δεν μιλάει καθόλου. Γι’ αυτόν φοβάμαι τώρα… Πώς θα αντιδράσει, τι έχει στο μυαλό του» είπε ο θείος των παιδιών Χάρης Ζαμπάκης. Σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τα άλλα δύο παιδιά τους (υπάρχει και ένας μεγαλύτερος αδελφός), οι γονείς του άτυχου Τάσου έχουν απευθυνθεί σε ψυχολόγους, που τα επισκέπτονται καθημερινά.

Πάντως, έπειτα από όσα ακούστηκαν από την πλευρά του Βασίλη περί πειραγμάτων και κοροϊδίας εις βάρος του, οι γονείς του Τάσου έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για να παραστούν ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο. «Ακούστηκαν αρκετά για το παρελθόν του 14χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και θέλουν να μάθουν αν ισχύουν.

Επιπλέον, υπάρχει ενόχληση για όσα ακούστηκαν περί bullying από το παιδί τους» είπε ο δικηγόρος Νίκος Χατζηνικολάου, εξηγώντας ότι αυτό που επιθυμεί η οικογένεια είναι να αποτυπωθεί η αλήθεια.

Αναμορφωτικά μέτρα

Τα βέλη τους στρέφονται και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, που άλλαξε το όριο ηλικίας για τη μη προφυλάκιση κατηγορουμένων από τα 13 χρόνια, που ίσχυε, στα 15.

Συγκεκριμένα, βάσει της νομοθεσίας, δεν προβλέπεται πλέον προσωρινή κράτηση για ανηλίκους κάτω των 15 ετών που διαπράττουν κακούργημα, αλλά μόνο θεραπευτικά – αναμορφωτικά μέτρα. Ετσι, ο Βασίλης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, με την προϋπόθεση να μην επιστρέψει στο χωριό του και να παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. «Δεν έχουμε παράπονο από τον ανακριτή, αλλά από τον νομοθέτη, που δίνει κίνητρο να κλείσουν και άλλα σπίτια. Το δικό μας παιδί είναι στο χώμα. Τι να κάνουμε εμείς την απαγόρευση να μην έρθει στο χωριό; Μήπως θα παίρναμε τον νόμο στα χέρια μας;» κατήγγειλε εξοργισμένος συγγενής του 14χρονου. Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, δικηγόρος του Βασίλη, διαψεύδει τις μαρτυρίες για το βίαιο παρελθόν του παιδιού, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν σκότωνε ζώα, αλλά είχε μεγάλη αδυναμία στα περιστέρια.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...