Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πάω Ζυρίχη για ευθανασία

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του γνωστού δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, που είπε ότι του απομένουν λίγοι μήνες ζωής

Μια απόφαση που σοκάρει πήρε ο Αλέξανδρος Βέλιος, αμέσως αφότου έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και του απομένουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, μόνο τρεις με έξι μήνες ζωής.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε σε μια συγκλονιστική συνέντευξή του, με απόλυτη ψυχραιμία, ότι έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε κλινική της Ζυρίχης ώστε να υποβληθεί σε ευθανασία. Λίγο πριν από το «τέλος» του, μάλιστα, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Εγώ κι ο θάνατος – Το δικαίωμά μου στην ευθανασία», στο οποίο υπερασπίζεται το δικαίωμα στον θάνατο, ζητώντας τη λύτρωση πέρα από τα φυσικά αίτια.

«Εχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, το μόνο που δέχεται ξένους και αποκαλείται “Αυτοβοηθούμενη αυτοκτονία”. Πηγαίνεις με τον δικό σου ή τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για μια ακόμα, τελευταία, φορά πως το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις και μέσα σε ελάχιστα λεπτά “φεύγεις”. Ισως είναι και λίγο ανατριχιαστικό, διότι παγκοσμίως πρώτη φορά ένας άνθρωπος μιλάει για το θέμα του θανάτου και της ευθανασίας όσο είναι ακόμα ζωντανός. Αλλά αυτός ήταν κι ένας τρόπος να αναδείξω καλύτερα την υπόθεσή μου και ειδικά το θέμα που πάντα με έκαιγε, του δικαιώματος στον θάνατο» είπε στη δραματική εξομολόγησή του ο Αλέξανδρος Βέλιος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Εξετάσεις

Κι έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της περιπέτειας με την υγεία του και πώς έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. «Το έμαθα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχα κάποια συμπτώματα οργανικά, έκανα εξετάσεις και μου είπαν ότι έχω έναν όγκο ήδη πολύ προχωρημένο. Τότε ξεκίνησα μια σειρά από χημειοθεραπείες. Αναζητήσαμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για χειρουργείο, αλλά δεν υπήρχε, και ο δεύτερος κύκλος χημειοθεραπείας που ακολούθησε έδειξε πως ο όγκος ήταν πιο ισχυρός από τα φάρμακα. Η παθολόγος μού είχε πει για δυο τρεις μήνες ζωής. Περιμένω, λοιπόν, να τελειώσω ειρηνικά σε δύο, τρεις ή πέντε μήνες, αφημένος στην ενέργεια και στις αντοχές του οργανισμού μου» υποστήριξε ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος.

Σοβαρός, χωρίς ίχνος συγκίνησης ή αμφιβολίας και με ολύμπια ψυχραιμία, παραδέχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε θέμα την αρρώστια του, όμως είχε να διαχειριστεί, όπως κάθε άνθρωπος, το μοναδικό πρόβλημα της ζωής, τον θάνατο.
«Τώρα, ο θάνατος δεν με φοβίζει καθόλου. Θέλω να είμαι όρθιος έως το τέλος, με σώας τα φρένας και με χαμόγελο. Θα με τρόμαζε και θα λύγιζα, αν είχα μπροστά μου μια προοπτική λιωσίματος σε ένα κρεβάτι ή κατάπτωσης και πόνων. Γι’ αυτό είμαι υπέρ της ευθανασίας, που είναι το δικαίωμα όχι μόνο στον θάνατο, αλλά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέχρι τέλους».

Bιβλίο αφιερωμένο σε σύζυγο και παιδιά του 

«Στη Νάντια, που το δικαιούται, στην Αιμιλία, που λίγο με γνώρισε, στον Νικόλα, που δεν με χρειάζεται πια» λέει στην αφιέρωση η οποία κοσμεί τις πρώτες σελίδες του βιβλίου του. «Η Νάντια είναι η γυναίκα μου, που με στήριξε και με στηρίζει, η Αιμιλία είναι η 6χρονη κόρη μου, η οποία θα με γνωρίσει μέσα από τα βιβλία μου, και ο Νικόλας είναι ο 20χρονος γιος μου, που ευτυχώς έχει ανοίξει τα δικά του φτερά» εξήγησε ο Βέλιος, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι αφήνει τα πνευματικά δικαιώματα της έκδοσης στη σύζυγό του.

«Δεν μου ανήκει πια αυτό το βιβλίο. Είναι μικρή η προίκα σε σχέση με την απώλεια. Θα ήθελα, όμως, όλοι να με θυμούνται με αυτές τις τελευταίες εικόνες, αυτού του καιρού, με την έννοια ότι σηματοδοτούν μια πρόκληση στον θάνατο και μια δημιουργικότητα, η οποία θα επιμείνει μέχρι το τελευταίο λεπτό της ύπαρξής μου, αν τα καταφέρω» υποστήριξε.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...