Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

Η θεία της Αθηνάς Ω φτιάχνει κοσμήματα για «το κακό μάτι»!

Το 1988 με την παρότρυνση των φίλων της δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο ζωγραφικής με την ονομασία M.P. Porcelain, μεταδίδοντας σε όλους τους ενδιαφερομένους την αγάπη και…

Ανιψιά του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, κόρη της αδελφής του Καλλιρρόης Πατρονικόλα και του καθηγητή Ιατρικής Γεράσιμου Πατρονικόλα και θεία της Αθηνάς, η Μαριλένα Πατρονικόλα άρχισε να ασχολείται από hobby με τη ζωγραφική σε πορσελάνη το 1976.

Το 1988 με την παρότρυνση των φίλων της δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο ζωγραφικής με την ονομασία M.P. Porcelain, μεταδίδοντας σε όλους τους ενδιαφερομένους την αγάπη και τις γνώσεις για το δημιουργικό hobby, που πλέον είναι όλη η ζωή της.

Καθημερινά στο εργαστήριό της, στους πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου, δημιουργεί μικρά έργα τέχνης, από μπομπονιέρες και διακοσμητικά έως κοσμήματα, με τελευταίο έργο της «το μάτι από πορσελάνη» – το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι το έχει στείλει ως δώρο και στην Αθηνά Ωνάση (ίσως μάλιστα της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο με όλα αυτά που συνέβησαν στον γάμο της με τον Αλβάρο). Αν και φημολογείται ότι θεία και ανιψιά δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς η Αθηνά έχει κόψει εντελώς τους δεσμούς της με την Ελλάδα, η Μαριλένα Πατρονικόλα λατρεύει την Αθηνούλα, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, και η σκέψη της είναι πάντα κοντά της.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα

Η Αθηνά Ωνάση από τις ελάχιστες φορές που επισκέφθηκε την Ελλάδα με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ ήταν προκειμένου να παρευρεθεί (ως παρανυφάκι) στον γάμο του γιου της Μαριλένας Πατρονικόλα, Γιώργου Δράκου, στη βίλα τους (πριν πουληθεί) στο Λαγονήσι.

Η Μαριλένα Πατρονικόλα όσο και η μητέρα της Καλλιρρόη είχαν δεχθεί τον γάμο της Αθηνάς με τον Αλβάρο, αλλά δεν είχαν παρευρεθεί στο μυστήριο λόγω της βεβαρημένης κατάστασης υγείας της γιαγιάς Καλλιρρόης.

Ως δώρο η Μαριλένα Πατρονικόλα της είχε στείλει μερικές από τις χειροποίητες πορσελάνες της. Η μικρότερη αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση είχε κληρονομήσει το 4% της περιουσίας του Ελληνα μεγιστάνα και τα τελευταία χρόνια της ζωής της έμενε μόνιμα στην Ελλάδα, στην οδό Ρηγίλλης, στο διαμέρισμα που είχε επισκεφθεί και η μικρή Αθηνά. Το παράδοξο είναι ότι τόσο η Καλλιρρόη Πατρονικόλα όσο και η κόρη της Μαριλένα δεν αναφέρθηκαν πουθενά στη διαθήκη της Χριστίνας Ωνάση.

Παρ’ όλα αυτά η αγάπη τους για τη Χριστίνα όχι μόνο δεν έσβησε ποτέ, αλλά βρήκε καινούργιο αποδέκτη στο πρόσωπο της μικρής Αθηνάς.

Στα εφηβικά χρόνια τους Χριστίνα και Μαριλένα είχαν έρθει πολύ κοντά, όμως κολλητές φίλες έγιναν χρόνια αργότερα, όταν η Χριστίνα είχε χάσει μητέρα, πατέρα, αδελφό και είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, μιας και είχε παντρευτεί τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...