Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

«Εφυγε» στα 86 του ο ένας «Τρινιτά»

Ο Μπαντ Σπένσερ με τις θρυλικές κινηματογραφικές σφαλιάρες.

Ο «καλός γίγαντας», που έδερνε στον κινηματογράφο όπως κανείς άλλος, τώρα κάνει πια παρέα με τους αγγέλους. Ο πολυτάλαντος Μπαντ Σπένσερ άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα στη Ρώμη, σε ηλικία 86 ετών. Εγινε διάσημος από τα spaghetti western και το αχτύπητο δίδυμο που 1664253 2δημιούργησε με τον Τέρενς Χιλ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Γεννημένος στη Νάπολη στις 31 Οκτωβρίου του 1929, ο Κάρλο Πεντερσόλι, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, έζησε μεταξύ Ρώμης και Ρίο ντε Τζανέιρο και το 1960 παντρεύτηκε τη Μαρία Αμάτο, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Οι Ιταλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον ηθοποιό που πρώτα αποθέωσε και στη συνέχεια «σκότωσε» τα spaghetti westerns, καθώς χτυπούσε ανελέητα τους καουμπόηδες κάνοντάς τους να φαίνονται τόσο γελοίοι, που κανείς δεν τους έπαιρνε πλέον στα σοβαρά.

Δημιούργησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του συνδυάζοντας την αγαπημένη του μπίρα, Budweiser, και τον ηθοποιό Σπένσερ Τρέισι, τον οποίο θαύμαζε. Συνολικά έχει στο ενεργητικό του 120 ταινίες, κυρίως westerns, ενώ με τον Τέρενς Χιλ γύρισαν περισσότερα από 20 φιλμ γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία με τα westerns «Τρινιτά». Δοκίμασε με επιτυχία και άλλα είδη, όπως αστυνομικές ταινίες και θρίλερ, με κορυφαία τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο στο «Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο».

13494980 505458039665495 9073364048967293295 n
Ηταν πολυτάλαντος, καθώς εκτός από ηθοποιός, ήταν σεναριογράφος, παραγωγός και ερμηνευτής τραγουδιών, ενώ έγραφε και στίχους μεταξύ άλλων για την Ορνέλα Βανόνι. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του παίρνοντας πτυχίο Νομικής, ενώ πρόσφατα έγραψε βιβλίο. Με ιδιαίτερη έφεση στον αθλητισμό, το 1954 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας με την ομάδα πόλο της Λάτσιο, ενώ ως κολυμβητής συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι (το 1952) και της Μελβούρνης (το 1956), φτάνοντας και στις δύο περιπτώσεις στους ημιτελικούς των 100 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης. Λάτρευε να πετάει και όχι μόνο απέκτησε δίπλωμα επαγγελματία πιλότου, αλλά ίδρυσε και δική του αεροπορική εταιρία.

ta makaronia 8

Συγκινητικό «αντίο» από τον Τέρενς Χιλ

Συγκινητικό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Τέρενς Χιλ (φωτό) για το κινηματογραφικό έτερο ήμισύ του Μπαντ Σπένσερ. «Εχασα τον πιο αγαπητό μου φίλο, είμαι ταραγμένος» δήλωσε ο 77χρονος Ιταλός ηθοποιός, προσθέτοντας ότι είναι το μοναδικό ζευγάρι του κινηματογράφου που δεν τσακώθηκε ποτέ, διότι δεν ζήλευε ο ένας τον άλλον. Το 2010 οι δυο τους έλαβαν μαζί το Ειδικό Βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο για την καριέρα τους.
Τώρα ο Χιλ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μάριο Τζιρότι, πρωταγωνιστεί στη 10η σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Δον Ματέο», ενώ μέχρι πέρυσι πρωταγωνιστούσε για τρεις σεζόν στη δημοφιλή σειρά «Ενα βήμα από τον ουρανό».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...