Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 18 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεθοδεύστε τις κινήσεις σας με τέτοιον τρόπο, ώστε...

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

«Πράσινο» το ντέρμπι, καταιγίδα στο «Καραϊσκάκη»

Με γκολ του Λουντ ο ΠΑΟ νίκησε 1-0 στη Λεωφόρο τον «αναιμικό» ΠΑΟΚ

Επιμέλεια
Χάρης Δάντσης

Ο Παναθηναϊκός έχει σφυγμό, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δείχνει να πετά λευκή πετσέτα! Στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των «πρασίνων», το «Τριφύλλι» πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του απογοητευτικού «Δικεφάλου» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τη 13η αγωνιστική και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας.

«Χρυσός» σκόρερ ο Λουντ, με μακρινό σουτ στο 69′, που αιφνιδίασε και άφησε… άγαλμα τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» Ζέλικο Μπρκιτς. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, με λιγοστές ευκαιρίες από τις δύο πλευρές. Οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν με αξιώσεις ουσιαστικά με το μακρινό σουτ του Λέοβατς στο 17ο λεπτό, που απέκρουσε δύσκολα ο Βλαχοδήμος, και με κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 82′. Αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας ήττα για τον ΠΑΟΚ, που απέχει 14 βαθμούς από την κορυφή, ενώ για τον Παναθηναϊκό η πρώτη νίκη έπειτα από 10 αγώνες, η τέταρτη στη Λεωφόρο και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, αποδοκιμάστηκε από τους φίλους του «Τριφυλλιού» ο Βικτόρ Ιμπάρμπο κατά την αλλαγή του.

Ισόπαλοι και στις αποβολές

Οπως και με τον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική, έτσι και με τον Πλατανιά ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως έχασε δύο βαθμούς στο φινάλε.

Οι «κυανέρυθροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Χανιώτες, πληρώνοντας την αποβολή του Βαλεντίνου Βλάχου στο 65′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Μοχάμεντ Μπεν με άψογη εκτέλεση φάουλ είχε ανοίξει το σκορ στο 27′, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 80′ με τον Γιώργο Μανούσο. Στο 90+4′ αποβλήθηκε και ο Στανισάβλεβιτς του Πλατανιά για χτύπημα εκτός φάσης στον Τασουλή.

ttw4wy54wtyrthΟι Νεοσμυρνιώτες διεύρυναν το αήττητο σερί τους σε τρία παιχνίδια, την ώρα που ο Πλατανιάς αγνοεί τη χαρά της νίκης από την τέταρτη αγωνιστική.

«Μας λείπει μία νίκη και το πρόβλημά μας είναι ψυχολογικό περισσότερο. Το άσχημο όμως είναι πως ό,τι πάει στην εστία μας, δυστυχώς, μετράει» επισήμανε ο τεχνικός του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος, ενώ ο κόουτς του Πανιωνίου Βλάνταν Μιλόγεβιτς δήλωσε: «Μέχρι την αποβολή ελέγχαμε απόλυτα το ματς.

Οταν μείναμε με δέκα παίκτες, έπρεπε να γυρίσουμε πίσω».

Αποδοκίμασαν τη «βασίλισσα»

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά, προηγήθηκε με όμορφο σουτ του Μάκου μόλις στο 3ο λεπτό, ωστόσο η Βέροια απάντησε με κεφαλιά του Σαρπόνγκ (30′) και πήρε (με αποδοκιμασίες) τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ημαθία. Η «βασίλισσα του Βορρά» παραμένει χωρίς εντός έδρας νίκη (η προηγούμενη ήταν στις 7 Φεβρουαρίου για τη Σούπερ Λιγκ της περυσινής σεζόν), ενώ οι Αγρινιώτες για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο, φωνάζοντας για φάουλ και στο γκολ της ισοφάρισης της Βέροιας. «Δεχτήκαμε ένα γκολ με καθαρό φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια είχε την υπεροχή, αλλά δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση. Αντίθετα εμείς δημιουργήσαμε τρεις μεγάλες φάσεις για γκολ» δήλωσε ο τεχνικός του Παναιτωλικού Γιάννης Ματζουράκης, ενώ ο κόουτς της Βέροιας Θωμάς Γράφας υποστήριξε «μπορούσαμε και δικαιούμασταν τη νίκη».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Βέροια καταδίκασε τις αποδοκιμασίες εις βάρος των παικτών και του προπονητή της ομάδας.

«Πλήρωσε» την αστοχία της

Μετά τον Ολυμπιακό, η Κέρκυρα «έκοψε» βαθμούς (1-1) και από την ΑΕΚ! Η «Ενωση» ήταν καλύτερη, προηγήθηκε με ωραία κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 14′ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησε (είχε και δοκάρι με τον Αραβίδη στο 28′) και να πετύχει δεύτερο γκολ, με συνέπεια να το πληρώσει.

Πάντως, οι «κιτρινόμαυροι», που παρατάχθηκαν με 4-4-2 και διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή, που λειτούργησε καλά, φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 81ο λεπτό.

Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Τουράμ (74′), με τους νησιώτες να έχουν σε καλή βραδιά τον τερματοφύλακά τους Κουτζαβασίλη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στα πρωτοσέλιδα. Αυτό σημαίνει ότι κάνω καλή δουλειά. Μακάρι να συνεχιστεί» δήλωσε ο Βραζιλιάνος σκόρερ της Κέρκυρας, ο οποίος στο παρελθόν (2010) είχε αγωνιστεί στη Σαπεκοένσε.

Ανοιξε φτερά και στον κάμπο

Το «διπλό» επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έδωσε φτερά στον Ατρόμητο, που χθες πέρασε και από τη δύσκολη έδρα της Λάρισας, επικρατώντας με 1-0.

Οι Περιστεριώτες, που τρέχουν αήττητο σερί τριών αγώνων και βρίσκονται σε τροχιά… Ευρώπης, προηγήθηκαν με εκπληκτικό γυριστό σουτ του Δημήτρη Λημνιού (45΄), γκολ που ήταν και το πρώτο του στην επαγγελματική καριέρα του. Ο Μαρουκάκης, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάρισε (στο 47΄) σε 1-1 για την ΑΕΛ, όμως ο Λε Ταλέκ έκανε το 1-2 για τον Ατρόμητο στο 56΄, σκορ που έμεινε ως το φινάλε. «Χάσαμε ένα παιχνίδι από δύο στιγμές που ο Ατρόμητος μπήκε στην περιοχή μας. Οι παίκτες προσπάθησαν και τους αδικεί το δεύτερο γκολ. Μέχρι τότε είχαμε μια καλή εικόνα» δήλωσε ο τεχνικός της Λάρισας, ο Σάκης Τσιώλης, ενώ ο προπονητής των Περιστεριωτών, ο Γιώργος Κορακάκης, υποστήριξε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Πήραμε μια πολύ σπουδαία νίκη. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια».

Τέσσερα γκολ στο β’ ημίχρονο

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι πήγαν… άσφαιροι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, κέρδισαν 4-0 τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ιντέγε με ψαλιδάκι ξεκλείδωσε την άμυνα των Βοιωτών στο 47′, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Νιγηριανός επιθετικός (ζήτησε πέναλτι στο 66′ και σημείωσε δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 74′) ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα άλλα τέρματα των Πειραιωτών πέτυχαν οι Μιλιβόγεβιτς (69′) και Φορτούνης (71′), με τους Ντε Λα Μπέγια και Σεμπά να μοιράζουν από δύο ασίστ καθένας. Οι φιλοξενούμενοι, που άντεξαν για ένα ημίχρονο, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση σε τετ α τετ του Γιακουμάκη (61′).

«Παρότι ήρθε το 4-0, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, παρότι δεν σκοράραμε» υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο.

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Λεβαδειακού Ράτκο Ντόστανιτς αρκέστηκε να πει πως «όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες σου γκολ, τότε αυτό συμβαίνει».

Τον «καθάρισε» με τρεις τελικές

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Η Ξάνθη του Ραζβάν Λουτσέσκου, δίνοντας ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης χθες στα Πηγάδια. Οι Βασιλακάκης (2′), Γιουνές (14′), Λάζιτς (31′) πέτυχαν τα γκολ για τους Ακρίτες, που πριν από το χθεσινό παιχνίδι δεν είχαν πετύχει ούτε ένα τέρμα εντός έδρας!

Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη και πρώτη στο σπίτι τους. Για τους Αρκάδες μείωσε στο 53΄ ο Ιωαννίδης, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πέμπτη εκτός έδρας ήττα. «Νομίζω ότι ήταν αρκετά οξύμωρο παιχνίδι.

Η ομάδα στην αρχή ήταν πολύ καλή, αλλά βρεθήκαμε με τρεις τελικές να βρεθούμε πίσω στο σκορ με 3-0» δήλωσε απογοητευμένος ο «τιμονιέρης» του Αστέρα Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Προβληματισμός στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για το στραβοπάτημα

tg5geh 1 0

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ στα τρία (Ατρόμητος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κέρκυρα) από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της και δεν κατάφερε να κερδίσει. Το προχθεσινό στραβοπάτημα έχει φέρει προβληματισμό στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και ο Μοράις καλείται να βρει άμεσα λύσεις για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Ο αντίπαλος (σ.σ.: Κέρκυρα) σκόραρε με μια ευκαιρία στο ματς. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε τη δουλειά με αυτόν τον τρόπο ώστε να μη δημιουργείται καμία ευκαιρία από τους αντιπάλους μας» τόνισε ο τεχνικός της «Ενωσης», εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του διαιτητή, ενώ ο προπονητής των Φαιάκων Μιχάλης Γρηγορίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χρειάζονται ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψεις ενώ έχεις βρεθεί πίσω στο σκορ από μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Κάναμε πολλές αλλαγές σχηματισμών και προσώπων, αλλά τελικά βρήκαμε την ευκαιρία και ισοφαρίσαμε το παιχνίδι. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα. Ο Φώτης Κουτζαβασίλης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση».

Μπράουν Ιντέγε: «Με τον ΑΠΟΕΛ μπορούμε να πάμε καλύτερα»

tg5geh 2

Ο Μπράουν Ιντέγε σκοράρει κατά ριπάς (έφτασε τα 9 γκολ στη Σούπερ Λίγκα και συνολικά τα 11) και… προειδοποιεί τον ΑΠΟΕΛ εν όψει της μάχης της Πέμπτης στην Κύπρο για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου. «Η νίκη επί του Λεβαδειακού τονώνει το ηθικό της ομάδας. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι μας. Στο πρώτο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο γήπεδό μας δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, όμως νομίζω ότι στην Κύπρο μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα» δήλωσε ο Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος θέλει να σπάσει με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» το προσωπικό ρεκόρ των 17 τερμάτων που είχε σημειώσει με την Ντιναμό Κιέβου το 2012-2013 στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Φελίπε Πάρντο φαίνεται ότι ανεβαίνει στα… μάτια του Μπέντο. Μετά το ματς, ο Κολομβιανός εξτρέμ των Πειραιωτών δήλωσε ότι «ελπίζω να επιστρέψω στην ευρωπαϊκή λίστα, γι’ αυτό δουλεύω και αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...