Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Διήμερο του τρόμου στην Αττική!

Κόκκινος συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές για τρία διαφορετικά περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας. Δραπέτης ισοβίτης αυτοκτόνησε στη Βαρβάκειο Αγορά

Κόκκινος συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές για τρία διαφορετικά περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας. Δραπέτης ισοβίτης αυτοκτόνησε στη Βαρβάκειο Αγορά

Ενα 48ωρο τρόμου έζησε η Αττική, με τρία διαφορετικά περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας να χτυπούν κόκκινο συναγερμό στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η αρχή έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής με την καταδίωξη μεταξύ κακοποιών (που αναζητούνται) και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησαν η ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βαρβάκειο Αγορά μεταξύ αστυνομικών και του 38χρονου -μετέπειτα αυτόχειρα- ισοβίτη και ένα έγκλημα στην πλατεία Αττικής.

Η συμπλοκή ανάμεσα στον ένοπλο ισοβίτη, δραπέτη των φυλακών Χαλκίδας, και σε αστυνομικούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Βαρβάκειο, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών και εμπόρων! Ως αποτέλεσμα, τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο ένας αστυνομικός, ενώ ο 38χρονος πιστολέρο Θεόφιλος Λαζαράκης στο τέλος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Τράβηξε όπλο

Ολα άρχισαν γύρω στις 11.30 το πρωί, από έναν τυπικό έλεγχο -από τους δεκάδες που κάνουν καθημερινά- που επιχείρησε να κάνει μια περίπολος της Ομάδας ΔΙΑΣ σε άτομο που περπατούσε επί της οδού Αθηνάς με κατεύθυνση την πλατεία Θεάτρου. Ο άγνωστος -έως εκείνη τη στιγμή- άντρας δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών και άρχισε να απομακρύνεται με ταχύ βήμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί τού φώναξαν να σταματήσει και τότε εκείνος τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί! Από τους τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς του δράστη μία σφαίρα βρήκε στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς. Οι συνάδελφοί του απάντησαν τα πυρά -ένα βλήμα τους πιθανώς τραυμάτισε τον 38χρονο στο γόνατο- και ο πιστολέρο απομακρύνθηκε. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημάδεψε με το όπλο του το κεφάλι του και τράβηξε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

paketo prosforon 26x16 copy

Την ίδια στιγμή, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έφτανε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα ήταν διαμπερές, δίχως να διατρέχει κίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα ο αυτόχειρας ταυτοποιήθηκε. Επρόκειτο για τον 38χρονο ισοβίτη Θεόφιλο Λαζαράκη, ο οποίος εξέτιε την ποινή του στις Φυλακές Χαλκίδας και είχε παραβιάσει την άδειά του, η οποία όριζε ότι έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Θεόφιλος Λαζαράκης, όπως προκύπτει από το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, ήταν αποφασισμένος να μη γυρίσει ποτέ ξανά στη φυλακή. «Δεν θα επιστρέψω στη φυλακή. Αν με πιάσει η Αστυνομία, θα αυτοκτονήσω» φέρεται ότι έγραφε στην επιστολή, η οποία απευθυνόταν στους γονείς του. Ο 38χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία της ιδιοκτήτριας ενός φούρνου στον Αγιο Δημήτριο Αττικής το 2004. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στο αρτοποιείο η άτυχη γυναίκα είχε προσπαθήσει να αντισταθεί κρατώντας ψαλίδι.

Την επόμενη μέρα ο δράστης είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης να κινείται με μοτοσικλέτα στα Πατήσια. Οταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν, εκείνος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο είχε σκοτώσει την γυναίκα.

Εκτοτε ο 38χρονος απασχόλησε τις Αρχές όταν, εκτίοντας ποινή στις Φυλακές Κέρκυρας, συμμετείχε σε κινητοποιήσεις κρατουμένων και αποχή από το συσσίτιο, σε ένδειξη συμπαράστασης σε έγκλειστη για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

f2 23

Απίστευτο: Το κέντρο της Αμεσης  Δράσης δεν… άκουσε το σήμα

Η Αμεση Δράση δεν αντιλήφθηκε καν το περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και του κακοποιού, που τελικά έληξε με την αυτοκτονία του 38χρονου ισοβίτη στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Θεάτρου, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. «Ευτυχώς, τους συναδέλφους άκουσαν άλλοι, που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο ίδιος, προχωρώντας στη σοβαρή καταγγελία ότι το κέντρο της Αμεσης Δράσης δεν άκουγε τους συναδέλφους του την ώρα που διαβίβαζαν την πληροφορία σχετικά με την ανταλλαγή πυροβολισμών, αφήνοντας έτσι ακάλυπτους τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν εκεί. «Μπορείτε και όλοι εσείς να αγοράσετε έναν ασύρματο και να ακούτε την Αστυνομία. Μας ακούνε ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες και άλλοι! Τραγελαφικά πράγματα!» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος, καταλήγοντας ότι αυτή τη στιγμή λείπουν 60 πληρώματα της ΔΙΑΣ, προκειμένου η ομάδα αυτή να λειτουργήσει κανονικά. 

Αγρια καταδίωξη (που θύμιζε Ρέντη) στη Μεταμόρφωση, με πυροβολισμούς κατά της ΔΙΑΣ

f3 15

Μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στου Ρέντη φέρνει στον νου το άγριο σκηνικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Μεταμόρφωση, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σήκωσαν όπλο και πυροβόλησαν «στο ψαχνό» κατά ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν. Σαν από θαύμα σώθηκε ένας από τους αστυνομικούς, καθώς μια σφαίρα καρφώθηκε στο κράνος του!

Η παραλίγο τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.00 κοντά στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης των κακοποιών, που νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία στην Πεύκη. Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε υποκατάστημα μεγάλης εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών στη λεωφόρο Ειρήνης και με την απειλή όπλων άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους και ύστερα από λίγα λεπτά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν την ύποπτη μοτοσικλέτα επί της λεωφόρου Τατοΐου. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν υπάκουσε και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη.

Η επίθεση των κακοποιών κατά των αστυνομικών έγινε επί της λεωφόρου Τατοΐου, κοντά στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, όταν ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ κατά των τεσσάρων αστυνομικών. Από τα πυρά δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά ο ένας από τους αστυνομικούς βγήκε σώος και αβλαβής από τύχη, καθώς μια βολίδα κυριολεκτικά καρφώθηκε στο κράνος του, χωρίς να το διαπεράσει! Μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες διέφυγαν προς το Μενίδι και παραμένουν άφαντοι. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 10 κάλυκες από το όπλο των ληστών, που εκτιμάται ότι ήταν ημιαυτόματο τύπου ούζι.

Αν οι κακοποιοί είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ, ενδεχομένως να υπήρχε επανάληψη της τραγωδίας του 2011 στην περιοχή του Ρέντη, όπου κακοποιοί είχαν σκοτώσει τους νεαρούς αστυνομικούς της ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη.

Αλβανοί έστησαν χθες καρτέρι θανάτου σε 38χρονο Αφγανό

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην πλατεία Αττικής, με μια f4 9παρέα Αλβανών να στήνει καρτέρι θανάτου και να σκοτώνει έναν 38χρονο Αφγανό, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αφγανός διασκέδαζε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ της περιοχής, όπου διαπληκτίστηκε (για άγνωστο λόγο) με την παρέα των Αλβανών.

Μόλις ο 38χρονος έφυγε από το νυχτερινό μαγαζί, όπως όλα δείχνουν, οι Αλβανοί τον ακολούθησαν, έστησαν ενέδρα θανάτου στην οδό Αδμήτου και, αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν.

Το πτώμα του Αφγανού εντοπίστηκε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα από περαστικούς, που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του, ενώ μετά την ταυτοποίηση η Ασφάλεια Αττικής άρχισε έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών. Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, όπου η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...