Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Γνωστός φωτογράφος σε κύκλωμα κόκας!

Ο 29χρονος καλλιτέχνης αποτελούσε την αιχμή του δόρατος του πολυδαίδαλου κυκλώματος που έφερνε με ταχύπλοο άσπρη σκόνη (και χασίς) από την Αλβανία για την καλή κοινωνία

Την αιχμή του δόρατος για ένα πολυδαίδαλο ελληνοαλβανικό κύκλωμα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης από την Αλβανία στην Ελλάδα αποτελούσε ένας γνωστός Ελληνας φωτογράφος καλλίγραμμων γυναικών, οι οποίες πρωταγωνιστούν σε ταινίες πορνό!

Ο 29χρονος καλλιτέχνης συνελήφθη με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου κατασχέθηκε ποσότητα χασίς.

Οπως διαπιστώθηκε, ήταν ένας από αυτούς που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ τα καλοκαίρια διακινούσε κοκαΐνη στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες του στην υψηλή κοινωνία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

Η εξάρθρωση του κυκλώματος επιτεύχθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Μόλις οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν, ενεργοποιήθηκε ο υπερκοριός της Ασφάλειας, που «έπιασε» επίμαχες συνομιλίες για τους τρόπους με τους οποίους γίνονταν η μεταφορά των ναρκωτικών και η διακίνησή τους στις ακριβές συνοικίες της Αθήνας και στα νησιά. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης, που εκτελέστηκε ταυτόχρονα σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας.

w4eyey 2

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα μέλη της σπείρας, έξι Ελληνες ηλικίας 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη Ελληνίδα και τρεις Αλβανοί ηλικίας 33, 36 και 40 ετών μαζί με μία 21χρονη ομοεθνή τους. Ολοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Αλλοι ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά και την εισαγωγή των ναρκωτικών από ξηρά με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και από θάλασσα με φουσκωτό σκάφος που εντοπίστηκε σε ένα λιμάνι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε, άλλοι για την απόκρυψη των φορτίων σε χώρους του κυκλώματος και άλλοι για τη διακίνηση.

Τις θαλάσσιες μεταφορές του χασίς από την Αλβανία στη Θεσπρωτία με το φουσκωτό οργάνωνε ο 40χρονος Αλβανός, ενώ ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και ταυτόχρονα συντόνιζε τη χερσαία μεταφορά των ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας με νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Στρατολόγηση νέων μελών

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 31χρονος Ελληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη στρατολόγηση νέων μελών στην οργάνωση. Στους χώρους, στα σπίτια και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας και στο Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας κατασχέθηκαν συνολικά 257 κιλά και 845,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,9 γραμμάρια του ναρκωτικού MDMA, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένας μεταλλικός τρίφτης, 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 25 κινητά και μια σιδερογροθιά.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 5.730 ευρώ και 100.200 αλβανικά λεκ ως προερχόμενα από τη διακίνηση του χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

w4eyey 4Είχε συλληφθεί για ληστεία στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος φωτογράφος που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστεία σε βάρος του στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού Ε TV Μένιου Φουρθιώτη (φωτό), στο σπίτι του στην περιοχή της Δροσιάς. Η ληστεία είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2009, όταν δύο ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει στην αυλή της μεζονέτας του τον γνωστό δημοσιογράφο και τον είχαν κλειδώσει σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, από το οποίο άρπαξαν στη συνέχεια μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα ρολόι και ένα ακριβό στιλό. Λίγες ημέρες μετά είχαν παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ερυθραίας ο 29χρονος (σήμερα) φωτογράφος και ένας φίλος του που δήλωνε μοντέλο, καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή, έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας. Τότε ο Μένιος Φουρθιώτης είχε καταθέσει ότι είχε γνωρίσει τους δύο νεαρούς στα πάρτι που διοργάνωνε σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας. Και οι δύο είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους στη ληστεία, όμως τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές ήταν συντριπτικά σε βάρος τους κι έτσι συνελήφθησαν.

paketo prosforon 26x16 copy

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...