Νέα τεχνική για την ολική αρθροπλαστική

Με το Superpath μένουν ανέπαφοι οι μύες και οι τένοντες, σύμφωνα με τον Κων. Σαράντο

Με το Superpath μένουν ανέπαφοι οι μύες και οι τένοντες, σύμφωνα με τον Κων. Σαράντο

Μια νέα, ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική τεχνική για την ολική αρθροπλαστική του ισχίου, με τη διατήρηση όλων των μυών και των τενόντων, τα οποία κόβονταν με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, υπόσχεται γρηγορότερη αποκατάσταση του ασθενούς, λιγότερο πόνο και μείωση πολλών από τις πιθανές χειρουργικές επιπλοκές.

«Με την τεχνική Superpath κανένας μυς δεν κόβεται ή αποκολλάται από το οστό του μηριαίου, παρά μόνο απωθείται για τη δημιουργία ενός μικρού “παραθύρου”, από όπου αντικαθίσταται η άρθρωση του ισχίου» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Σαράντος, ορθοπεδικός χειρουργός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Coventry and Warwickshire, στη Βρετανία.

paketo prosforon 26x16 copy

Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η χειρουργική επέμβαση με προστασία των μαλακών μορίων δεν σημαίνει μόνο μικρή τομή, αλλά και διατήρηση και προστασία των σημαντικών μυών και τενόντων γύρω από το ισχίο.

Ετσι ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί σε λίγες μέρες ή ακόμα και ώρες μετά την επέμβαση. Πολλοί ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο χωρίς τυπικούς περιορισμούς, όπως για παράδειγμα να μη σταυρώνουν τα πόδια.
Με τη μέθοδο Superpath δεν γίνεται χειρουργική εξάρθρωση του ισχίου. Το ζητούμενο σε κάθε επιτυχημένη επέμβαση με προστασία των μαλακών μορίων είναι η αποφυγή του τραυματισμού τους.
Το ότι δεν εξαρθρώνεται χειρουργικά το ισχίο σημαίνει πολύ λίγους τραυματισμούς των μυών και των τενόντων που το περιβάλλουν. Με αυτήν τη χειρουργική τεχνική η πρόθεση τοποθετείται μέσα στο σώμα χωρίς το ισχίο να στρέφεται σε μη φυσικές θέσεις, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές.

Αποκόλληση

Αποφεύγοντας τη διατομή και την αποκόλληση των μυών και των τενόντων ελαχιστοποιούνται το τραύμα, ο πόνος και η αιμορραγία.
Ετσι μένουν ανέπαφα περισσότερα μαλακά μόρια και κυρίως οι έξω στροφείς του ισχίου και οι γλουτιαίοι μύες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ