Το άλλο με τη… ρόδα το ξέρετε;

Εισαγγελική παρέμβαση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τροχό, που δεν γύρισε ποτέ και έγινε τελικά «ανέκδοτο»

Εισαγγελική παρέμβαση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τροχό, που δεν γύρισε ποτέ και έγινε τελικά «ανέκδοτο»

Ανέκδοτο έγινε πια η περίφημη ρόδα του Δήμου Αθηναίων, που τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος (αλλά δεν… γύρισε ποτέ!) προκειμένου να παραμείνει για διάστημα δύο μηνών και προκάλεσε τελικά χθες εισαγγελική παρέμβαση!

Με αφορμή τη μήνυση εταιρίας αλλά και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικινδυνότητα στη χρήση του τροχού (αλλά και αδιαφάνεια στην επιλογή της διαχειρίστριας εταιρίας, η οποία μετά τις 15 Ιανουαρίου και για δύο μήνες θα έκοβε εισιτήρια!), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί αν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των υπευθύνων, καθώς η ρόδα στήθηκε χωρίς να ληφθεί η απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την εισαγγελική παρέμβαση ο Δήμος Αθηναίων επιχειρούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ανακοινώνοντας πως ζήτησε την αποσυναρμολόγηση της ρόδας, παρά το γεγονός πως νωρίτερα χθες συνεργάτες του δημάρχου Γιώργου Καμίνη διαμήνυαν πως θα λειτουργούσε, αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Η απομάκρυνση

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορική εταιρία Venus WF που ανέλαβε την τοποθέτηση και τη λειτουργία της ρόδας άλλαξε το καταστατικό της πριν από έναν μήνα, ώστε να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές της και τα λούνα παρκ.
Κατά πληροφορίες, το φιάσκο με τη ρόδα οδήγησε στην παραίτηση, χθες το απόγευμα, του Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου και υπευθύνου για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το «θρίλερ» με τον τροχό άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής, οι οποίες ολοκληρώθηκαν δύο ημέρες μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Οριακά έχω προσωπική ζωή, έχω ξεχάσει πως είναι να με φλερτάρουν»

Απογοητευμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός καθώς δεν τη φλερτάρουν όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.