Το άλλο με τη… ρόδα το ξέρετε;

Εισαγγελική παρέμβαση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τροχό, που δεν γύρισε ποτέ και έγινε τελικά «ανέκδοτο»

Εισαγγελική παρέμβαση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τροχό, που δεν γύρισε ποτέ και έγινε τελικά «ανέκδοτο»

Ανέκδοτο έγινε πια η περίφημη ρόδα του Δήμου Αθηναίων, που τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος (αλλά δεν… γύρισε ποτέ!) προκειμένου να παραμείνει για διάστημα δύο μηνών και προκάλεσε τελικά χθες εισαγγελική παρέμβαση!

Με αφορμή τη μήνυση εταιρίας αλλά και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικινδυνότητα στη χρήση του τροχού (αλλά και αδιαφάνεια στην επιλογή της διαχειρίστριας εταιρίας, η οποία μετά τις 15 Ιανουαρίου και για δύο μήνες θα έκοβε εισιτήρια!), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

f2 170

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί αν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των υπευθύνων, καθώς η ρόδα στήθηκε χωρίς να ληφθεί η απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την εισαγγελική παρέμβαση ο Δήμος Αθηναίων επιχειρούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ανακοινώνοντας πως ζήτησε την αποσυναρμολόγηση της ρόδας, παρά το γεγονός πως νωρίτερα χθες συνεργάτες του δημάρχου Γιώργου Καμίνη διαμήνυαν πως θα λειτουργούσε, αλλά χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Η απομάκρυνση

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.

f3 126

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορική εταιρία Venus WF που ανέλαβε την τοποθέτηση και τη λειτουργία της ρόδας άλλαξε το καταστατικό της πριν από έναν μήνα, ώστε να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές της και τα λούνα παρκ.
Κατά πληροφορίες, το φιάσκο με τη ρόδα οδήγησε στην παραίτηση, χθες το απόγευμα, του Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου και υπευθύνου για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Το «θρίλερ» με τον τροχό άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής, οι οποίες ολοκληρώθηκαν δύο ημέρες μετά.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ