Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Σύζυγος και εραστής «έφαγαν» τον πρέσβη!

► Βραζιλία: Οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και ένας λεκές αίματος έριξαν φως στη δολοφονία του 64χρονου Κυριάκου Αμοιρίδη
► Και Ελληνες αξιωματικοί ερευνούν την υπόθεση

Βραζιλία: Οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και ένας λεκές αίματος έριξαν φως στη δολοφονία του 64χρονου Κυριάκου Αμοιρίδη

Θύμα του ανεξέλεγκτου πάθους της συζύγου του για τον επικεφαλής ασφαλείας του σπιτιού του έπεσε ο 64χρονος πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης, που έγινε στόχος μιας αρρωστημένης συνωμοσίας με σκοπό να πάψει να αποτελεί εμπόδιο στον παράφορο έρωτά τους.

Από τη
Γιούλη Σταρίδα

«Ηταν τρελό το πάθος μου για τη Φρανσουάζ, με την οποία κάναμε σεξ ακόμη και δίπλα στον πρέσβη, όταν κοιμόταν!» αποκάλυψε μεταξύ άλλων στην ανατριχιαστική ομολογία του ο 29χρονος στρατιωτικός και μέλος των ειδικών δυνάμεων της βραζιλιάνικης αστυνομίας Sérgio Gomes Moreira Filho, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύζυγο του Ελληνα πρέσβη και έναν ξάδελφό του για την αποτρόπαια δολοφονία του Ελληνα διπλωμάτη!

rqew4t 2 0

Η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη και ο εραστής της είχαν προσχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα και το εκτέλεσαν την περασμένη Δευτέρα στο Ρίο. Ομως, επειδή κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο, οι κάμερες ασφαλείας και ένας λεκές αίματος που βρέθηκε σε καναπέ πρόδωσαν το ένοχο μυστικό τους. Αν και ο Sérgio Gomes Moreira Filho ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του σπιτιού, δεν είχε υπολογίσει ότι οι κάμερες θα κατέγραφαν τις κινήσεις του ή, τουλάχιστον, αρχικά δεν το σκέφτηκε μέσα στον πανικό του.

Με τα πόδια

Αξιωματικοί τον έπιασαν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει το υλικό το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 19.53 (τοπική ώρα). Στα πλάνα απεικονίζονται ο Moreira και ο ξάδελφός του να κάθονται για περίπου μία ώρα έξω από το συγκρότημα όπου κατοικούσε η οικογένεια του πρέσβη και στη συνέχεια να μπαίνουν μέσα. Δυο τρεις ώρες αργότερα, ο Moreira βγαίνει από το σπίτι, μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο και φεύγει. Λίγο μετά, επιστρέφει με τα πόδια.

Στις 02.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 29χρονος παρκάρει ξανά έξω από το σπίτι με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης, ενώ εμφανίζεται και ο ξάδελφός του. Ανοίγουν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου, ωστόσο οι κινήσεις τους δεν διακρίνονται καθαρά. Οι Βραζιλιάνοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι έβαλαν μέσα το άψυχο σώμα του διπλωμάτη.

Ο νεαρός εραστής της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα – Αμοιρίδη ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ήταν τόσο έντονο το πάθος που ζούσαν οι δυο τους εδώ και ένα εξάμηνο, που δεν δίσταζαν να συνευρίσκονται ερωτικά ακόμη και όταν ο Κυριάκος Αμοιρίδης κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο! Το ζεύγος Αμοιρίδη ζούσε χώρια για μεγάλα διαστήματα, καθώς ο πρέσβης περνούσε το μεγαλύτερο διάστημα στην Μπραζίλια, όπου βρίσκεται η πρεσβεία, rqew4t 1ενώ η Φρανσουάζ έμενε στο σπίτι στο Ρίο. Ετσι, βρισκόταν συνέχεια με τον 29χρονο εραστή της. Το παράνομο ζευγάρι χρησιμοποιούσε τον ξενώνα του σπιτιού για τις συνευρέσεις του και δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν ούτε όταν επέστρεφε ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Οπως δήλωσε, ήταν τέτοια η ένταση της σχέσης, που ένιωθε υποχρεωμένος να την προστατεύσει από τον σύζυγό της, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν βίαιος και αλκοολικός. Ωστόσο, αυτούς τους ισχυρισμούς καταρρίπτει ακόμα και η οικογένεια της Φρανσουάζ, η οποία μιλά με τα καλύτερα λόγια για το θύμα!

Οπως είπε ο δολοφόνος, την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη και να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του.

«Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο – τον σκότωσα σε αυτοάμυνα. Τον στραγγάλισα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» είπε στους αστυνομικούς.

Αμοιβή 24.000 ευρώ

Ο ξάδερφος, όμως (που επίσης έχει συλληφθεί), «καίει» το παράνομο ζευγάρι, λέγοντας ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις, και η Φρανσουάζ τού έταξε αμοιβή 80.000 ρεάις (δηλαδή, σχεδόν 24.000 ευρώ) αν βοηθούσε στη δολοφονία του άνδρα της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της Φρανσουάζ ήταν να βγει από τη μέση ο πρέσβης και να χαρεί τον έρωτά της με τον αστυνομικό με τα λεφτά του Αμοιρίδη, με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα κοριτσάκι ηλικίας 11 ετών.

Ο επιθεωρητής Εβαρίστου Πόντσι, ο οποίος ηγείται της έρευνας, τόνισε ότι η ακριβής αιτία του θανάτου του πρεσβευτή δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, διότι ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό του σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημά του. Η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του και ήταν σταθμευμένο κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση, στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι.

Και Ελληνες αξιωματικοί ερευνούν την υπόθεση

Στη Βραζιλία έχουν μεταβεί Ελληνες αστυνομικοί για την υπόθεση της δολοφονίας του πρέσβη. Πρόκειται για αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας, που θα αποτελούν επίσημα μέλη διπλωματικής αποστολής στη μακρινή χώρα.

Οι αξιωματικοί έχουν έτοιμο κατάλογο με όσα θα ζητήσουν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι και θα περιμένουν την απάντηση από τις βραζιλιάνικες Αρχές για το ποια από τα αιτήματά τους μπορούν να ικανοποιηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνες θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση στη δικογραφία της δολοφονίας, να μεταβούν στο σημείο όπου βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του πρέσβη, αλλά και να μιλήσουν με τους κατηγορουμένους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Η επικοινωνία ανάμεσα στις Αρχές των δύο χωρών είναι ανοιχτή και δεν αποκλείεται να ληφθούν καταθέσεις στην Ελλάδα από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες του Ελληνα πρέσβη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή τού προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, στους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας.

Τη βαθιά του οδύνη και λύπη για την απώλεια του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...