Τι συνέβη στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με το αίμα

Ενα ασυνήθιστο περιστατικό, που δημιουργεί ερωτήματα για την επάρκεια αίματος στη χώρα, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Ενα ασυνήθιστο περιστατικό, που δημιουργεί ερωτήματα για την επάρκεια αίματος στη χώρα, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύτρια βγήκε στο προαύλιο και ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν αίμα, επειδή υπάρχει έλλειψη!

Η διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το αίμα, αλλά η «Espresso» υπήρξε μάρτυρας όσων συνέβησαν.

Ηταν περίπου 13.30 όταν (τουλάχιστον) μία νοσηλεύτρια βγήκε από το νοσοκομείο και άρχισε να πιάνει έναν έναν όσους βρίσκονταν στο προαύλιο, ζητώντας τους να μπουν μέσα για να δώσουν αίμα. «Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε, υπάρχει μεγάλη ανάγκη» έλεγε η νοσηλεύτρια στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο. Οταν μια γυναίκα απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει αίμα, επειδή παίρνει φάρμακα για την πίεση, η νοσηλεύτρια της απάντησε: «Πείτε μας ποιο φάρμακο παίρνετε, γιατί δεν είναι όλα τα φάρμακα απαγορευτικά» (μάλιστα, η νοσηλεύτρια ζήτησε αίμα και από τη συντάκτρια της «Espresso», που ήταν παρούσα στο περιστατικό).

Σε επικοινωνία της εφημερίδας με τον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα, ο ίδιος απάντησε ότι σήμερα θα διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο ξεκαθάρισε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση για έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο αυτές τις ημέρες. Αλλωστε, το νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα (σ.σ.: χθες), επομένως δεν υπάρχει κάποιο έκτακτο, ιδιαιτέρως σοβαρό περιστατικό, που να δικαιολογεί τέτοια έλλειψη.

Συμβαίνει συχνά, σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη για αίμα για συγκεκριμένα περιστατικά, να βγαίνουν οι γονείς και να απευθύνουν εκκλήσεις. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Από τη δική μου πληροφόρηση, πάντως, δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή πρόβλημα έλλειψης αίματος στο νοσοκομείο».

ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ