Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Ηρακλείου Γάλλος ασθενής με επικίνδυνα μικρόβια

Θρίλερ με Γάλλο ασθενή εκτυλίσσεται εδώ και έναν μήνα στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Θρίλερ με Γάλλο ασθενή εκτυλίσσεται εδώ και έναν μήνα στην Εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ο 48χρονος Γάλλος, αραβικής καταγωγής, νοσηλεύεται σε καραντίνα, αφότου προσβλήθηκε από επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία μικρόβια σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας!

Μιλώντας στην «Espresso», ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Ανέστης Κιούλπαλης εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής πριν από έναν μήνα μεταφερόταν από τη ΜΕΘ νοσοκομείου της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με αεροπλάνο προς τη Γαλλία:
«Δύο μήνες πριν είχε πάει στη Μέκκα, έπαθε θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, ενώ υπέστη και ανακοπή. Νοσηλεύτηκε για δύο μήνες σε τοπικό νοσοκομείο με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όταν αποφασίστηκε να διακομιστεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Λιόν. Πάνω από την Κρήτη, όμως, υπήρξε τραγική επιδείνωση της κατάστασής του και εκτιμήθηκε από τους γιατρούς ότι δεν θα έφτανε ζωντανός στον προορισμό του, οπότε ζητήθηκε αναγκαστική προσγείωση».

Ο 48χρονος εισήχθη στην Εντατική, όπου οι γιατροί προσπαθούν να καταπολεμήσουν με φαρμακευτική αγωγή τα μικρόβια. «Σταθεροποιήθηκε, άνοιξε τα μάτια του, άρχισε να καταλαβαίνει, βγήκε από την αιμοκάθαρση και τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και γενικά βελτιώθηκε. Ωστόσο έχει πολυανθεκτικά μεταλλαγμένα μικρόβια, τα οποία είναι μεταδοτικά, και τα φάρμακα που του χορηγούμε δεν είναι αποτελεσματικά, και για τον λόγο αυτό νοσηλεύεται στην απομόνωση.

Η κόρη του, που τον επισκέφτηκε τα Χριστούγεννα, μάς είπε ότι άκουσε στη Γαλλία ότι ο πατέρας της θεωρείται δημόσιος κίνδυνος επειδή έχει αυτά τα μικρόβια» τόνισε ο κ. Κιούλπαλης, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μικρόβια που έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά και τα οποία έχουμε και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και τα οποία αναπτύσσονται κυρίως στις ΜΕΘ.

«Εχει ξεκινήσει γολγοθάς συνεννοήσεων, με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας που είχε αναλάβει την αρχική αεροδιακομιδή. Είναι ήδη έναν μήνα εδώ κι αυτό που φοβάμαι είναι η διασπορά των μικροβίων σε άλλους ασθενείς του νοσοκομείου, μην εξελιχθεί σε νέα απειλή μικροεπιδημίας των πολυανθεκτικών μικροβίων.

Εξάλλου, βρισκόμαστε σε περίοδο γρίπης και το κρεβάτι της απομόνωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ