Θεραπευτικές «βουτιές» για τη Φαχ Τζαμ!

Το ελεφαντάκι, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο μπροστινό αριστερό πόδι, μαθαίνει να περπατά στην πισίνα κτηνιατρικής κλινικής στην Ταϊλάνδη

Με μάτια γουρλωμένα και όλες τις αισθήσεις της σε συναγερμό, η Φαχ Τζαμ κουνά τα ποδαράκια της και την προβοσκίδα της μέσα στην πισίνα της κτηνιατρικής κλινικής κοντά στην Μπανγκόκ.

Οπως προδίδουν όλες οι αντιδράσεις της, η βουτιά δεν είναι ακριβώς επιλογή της, αλλά είναι κάτι που ανέχεται, επειδή νιώθει ότι γίνεται για καλό της. 

Ο «Καθαρός Ουρανός», όπως σημαίνει το όνομά της στα ταϊλανδέζικα, σε ηλικία τριών μηνών τραυματίστηκε σοβαρά στο μπροστινό αριστερό πόδι, όταν αυτό πιάστηκε σε παγίδα που είχαν στήσει οι χωρικοί στην επαρχία Τσανθαμπούρι.

Τώρα, σε ηλικία πέντε μηνών, το χαριτωμένο ελεφαντάκι εμφανίζει πρόοδο στην κίνηση του τραυματισμένου ποδιού του, χάρη στην υδροθεραπεία, όπως εξηγεί ο κτηνίατρος Πάντετ Σιριντουμορόνγκ. Στην ουσία, η Φαχ Τζαμ μαθαίνει να περπατά από την αρχή μέσα στο νερό, για να μη ρίχνει το βάρος της στο άκρο της, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ειδικών του νοσοκομείου ζώων της επαρχίας Τσονμπούρι, που απέχει λίγες ώρες από την Μπανγκόκ, αφού είναι το πρώτο ελεφαντάκι που υποβάλλεται σε μια τέτοια θεραπεία. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τους τραυματισμένους μυς του μπροστινού ποδιού.

«Οταν φτάσει στην τέταρτη ή την πέμπτη συνεδρία της, θα απολαμβάνει περισσότερο την κολύμβηση. Είναι μωρό ακόμα, γι’ αυτό φοβάται, αλλά από τη φύση τους οι ελέφαντες λατρεύουν το νερό» εξηγεί ο Πάντετ, που προσθέτει ότι η θεραπεία μπορεί να χρειαστεί δύο μήνες.

Θα γίνει απολύτως καλά

Η μικρή Φαχ Τζαμ, που δεν χάνει ευκαιρία να κάνει γλύκες στους άνδρες του νοσοκομείου που την κατεβάζουν με τους ιμάντες στην πισίνα ή που τη βγάζουν βόλτα, αφού έχουν κάνει πρώτα τις αλλαγές στους επιδέσμους, αναμένεται ότι θα γίνει απολύτως καλά.

Οι ελέφαντες είναι σύμβολο στην Ταϊλάνδη και κατά την αρχαιότητα ήταν τα βασικά πολεμικά οχήματα του στρατού.

Στη συνέχεια αξιοποιήθηκαν στην υλοτομία, αλλά, όταν αυτή απαγορεύτηκε, η χρήση τους περιορίστηκε στις τουριστικές βόλτες και στο τσίρκο. Αυτήν τη στιγμή, στην άγρια φύση της Ταϊλάνδης κυκλοφορούν ελεύθεροι 3.700 ελέφαντες, ενώ στη χώρα υπάρχουν περίπου 4.000, που είναι δηλωμένοι ως οικόσιτοι.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ