Ελληνική πατέντα «νικά» τον καρκίνο

Το ρόφημα (με ουσία από φουντούκια) της παθολόγου Τ. Μάλιαγκα καταπολεμά την ασθένεια στην ουροδόχο κύστη!

Το ρόφημα (με ουσία από φουντούκια) της παθολόγου Τ. Μάλιαγκα καταπολεμά την ασθένεια στην ουροδόχο κύστη!

Η παγκόσμια πατέντα μιας Ελληνίδας γιατρού, που πήρε πρόσφατα διεθνή πιστοποίηση, δίνει ελπίδες για την καταπολέμηση μίας πολύ διαδεδομένης μορφής καρκίνου, αυτού της ουροδόχου κύστης. Κι αυτό χάρη σε μια ουσία που περιέχεται στο υποτιμημένο… φουντούκι!

Η παθολόγος Τατιάνα Μάλιαγκα βασίστηκε σε μελέτες ερευνητών οι οποίοι είχαν διαπιστώσει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια ότι τα φουντούκια περιέχουν το δραστικό συστατικό ταξόλη – πακλιταξέλη, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Ως τώρα η πηγή αυτής της πολύτιμης χημικής ουσίας ήταν ο φλοιός από το «πουρνάρι του Ειρηνικού», το οποίο όμως αναπτύσσεται εξαιρετικά αργά, με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι μικρή. Για την προμήθεια της ταξόλης επιστρατεύτηκε μια ημισυνθετική μέθοδος επεξεργασίας των φύλλων ενός άλλου είδους πουρναριού, που κι αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική.

Εφαρμόζοντας την επαναστατική ιατρική μέθοδο της γεμμοθεραπείας, που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τη χρησιμοποίηση εκχυλίσματος φυτών, κορμών δέντρων, φλοιών, φύτρες και νεαρών βλασταριών, η Ελληνίδα γιατρός κατάφερε να αντλήσει τη δραστική ταξόλη από τη φουντουκιά Corylus Avellana – Taxol Taxanes! Ετσι, δημιούργησε ένα βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο αποδείχθηκε αποτελεσματικό στη θεραπεία του επιφανειακού και διηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστης!

«Το σκεύασμα κατεβάζει τους καρκινικούς δείκτες και δεν υπάρχει επανέκφυση θηλωμάτων στην ουροδόχο κύστη, πράγμα που προκύπτει από τις κυστεοσκοπήσεις και τις κυτταρολογικές αναλύσεις ούρων. Η ουσία δρα σταθεροποιώντας υπερβολικά τους μικροσωλινίσκους, που προκαλούν τη διαίρεση και τον γρήγορο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μία τελείως φυσική μέθοδος από εκχυλίσματα του συγκεκριμένου φυτού» λέει η κυρία Μάλιαγκα.

Η πατέντα εξασφάλισε πρόσφατα διεθνή πιστοποίηση. Το συμπλήρωμα βράζεται σε νερό και αποδίδει ένα ρόφημα που ο χρήστης λαμβάνει καθημερινά σε δόσεις ενός ποτηριού του κρασιού. Μετά την επίσημη επιβεβαίωση ότι έχει θαυμαστά αποτελέσματα, δεν αποκλείεται πολλοί Ελληνες αγρότες να στραφούν στην παραγωγή φουντουκιών, που δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στη χώρα μας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ