Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

5 χρόνια φυλακή για το σκληρό πορνό

Φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή στην Αλεξανδράτου! Η περιπέτεια με το ΣΔΟΕ για την ΧΧΧ ταινία του Σειρηνάκη

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή καταδικάστηκε χθες το πρωί η Τζούλια Αλεξανδράτου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση σε δημόσια Αρχή επί σκοπού φοροδιαφυγής.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Κάπως έτσι γράφτηκε τελικά ο επίλογος σε μια δικαστική υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2010, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πρώτου ερωτικού DVD του γνωστού μοντέλου από την εταιρία παραγωγής του Δημήτρη Σειρηνάκη.

gaergaΤο καυτό φιλμ της εκρηκτικής Ελληνίδας και του Γάλλου πορνοστάρ Ιαν Σκοτ είχε πλασαριστεί αρχικά από την ίδια ως sex tape, που κλάπηκε και διέρρευσε εν αγνοία των πρωταγωνιστών του, στα πρότυπα εκείνων που είχαν κάνει στο παρελθόν η Πάμελα Αντερσον με τον πρώην άνδρα της και η Πάρις Χίλτον με έναν παλιότερο σύντροφό της. Μάλιστα, η Τζούλια δήλωνε εκείνη την εποχή πολύ δυσαρεστημένη γι’ αυτό που της συνέβη.

Συμφωνητικό

Οπως ήταν επόμενο, οι δηλώσεις της προκάλεσαν την παρέμβαση του ΣΔΟΕ, που κάλεσε για έλεγχο τόσο την ίδια όσο και τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της εταιρίας παραγωγής Sirina.

Η Τζούλια, όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά, υποστήριξε ό,τι δήλωνε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι δηλαδή το σκληρό πορνό δεν ήταν εμπορικό προϊόν, αλλά επρόκειτο για προσωπικές στιγμές της που διέρρευσαν από πρώην σύντροφό της. Είχε πει επίσης ότι δεν υπήρχε κανένα συμφωνητικό και ότι δεν είχε εισπράξει αμοιβή γι’ αυτό.

fwerfgΟ Δημήτρης Σειρηνάκης, από την πλευρά του, κατά την κλήση του από το ΣΔΟΕ, προσκόμισε το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την Τζούλια Αλεξανδράτου, βάσει του οποίου η προβλεπόμενη αμοιβή της ήταν 150.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν έγινε ο έλεγχος στον ιδιοκτήτη της Sirina, το συμφωνητικό με το γνήσιο της υπογραφής της ξανθιάς πρωταγωνίστριας του DVD είχε ήδη κατατεθεί στην Εφορία μαζί με το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών της Τζούλιας για τη συμμετοχή της στο DVD και ο Σειρηνάκης, όντας καθ’ όλα νόμιμος, είχε ήδη καταβάλει τον προβλεπόμενο από τον νόμο ΦΠΑ.

Λίγο καιρό μετά τον έλεγχο στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές ο οικονομικός εισαγγελέας προχώρησε αυτεπάγγελτα σε ποινική δίωξη σε βάρος της Τζούλιας για ψευδή υπεύθυνη δήλωση σε δημόσια Αρχή επί σκοπού φοροδιαφυγής και η υπόθεση πέρασε στα χέρια του ανακριτή.

Η εκδίκασή της, ωστόσο, πήρε πολλές αναβολές, με αποτέλεσμα να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια. Χθες το πρωί όμως το «ροζ» παρελθόν του γνωστού μοντέλου «ξύπνησε» στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η κατηγορούμενη δεν ήταν εκεί, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Ηλία Νικολακάκο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ουδεμία πρόθεση για φοροδιαφυγή από την πλευρά της Τζούλιας, καθώς πλήρωσε τον φόρο της κανονικά, όπως προκύπτει και από το σχετικό τιμολόγιο που κατατέθηκε στην Εφορία.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη, ανέφεραν ότι η Αλεξανδράτου είχε κάνει ψευδή υπεύθυνη δήλωση σχετικά με την αμοιβή της για το επίμαχο DVD και ότι ο Δημήτρης Σειρηνάκης υπήρξε καθ’ όλα νόμιμος κατά τη συνεργασία του μαζί της. Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης της Sirina, ο οποίος ήταν εκεί μαζί με τον δικηγόρο του Κυριάκο Βιγέλλη. Το δικαστήριο καταδίκασε την Τζούλια Αλεξανδράτου σε πέντε χρόνια φυλακή με αναστολή, ενώ σε επικοινωνία της «Espresso» μαζί της εμφανίστηκε «ικανοποιημένη που τελείωσε κι αυτό» και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ποινή ήταν η κατώτερη που θα μπορούσε να της επιβληθεί.

«Δεν ήξερα τι υπέγραφα»

fwerΗ ίδια κατηγόρησε ανοιχτά τον πρώην συνεργάτη της Μένιο Φουρθιώτη. «Εκείνος με έμπλεξε, με έβαλε τότε να πω ψέματα και να υπογράψω κιόλας! Εγώ δεν ήξερα καν τι υπέγραφα εκείνη τη στιγμή. Θα του κάνω μήνυση γι’ αυτό» είπε. Οσον αφορά την ποινή των πέντε χρόνων, επισήμανε ότι έκανε ήδη έφεση και δήλωσε πεπεισμένη ότι θα μειωθεί.

Η «Espresso» επικοινώνησε και με τον δικηγόρο της Ηλία Νικολακάκο, ο οποίος επισήμανε: «Η κυρία Αλεξανδράτου κρίθηκε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση σε δημόσια Αρχή επί σκοπού φοροδιαφυγής, μολονότι είχε πληρώσει τον φόρο της κανονικά με παρακράτηση πριν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Ηταν η μόνη που πλήρωσε πάνω από 50.000 ευρώ φόρο. Τα 30.000 πληρώθηκαν προκαταβολικά, όπως προκύπτει από το τιμολόγιο που κατατέθηκε στην Εφορία, ενώ τα υπόλοιπα 20.000 εξοφλήθησαν σταδιακά μέσω της φορολογικής της δήλωσης.

Ούτε πρόστιμο της επεβλήθη ποτέ ούτε φοροδιαφυγή υφίσταται. Τιμωρήθηκε η δήλωσή της περί δήθεν ιδιωτικών στιγμών. Φυσικά της χορηγήθηκε αναστολή. Ομως, αν και η ποινή της είναι με αναστολή, η κυρία Αλεξανδράτου άσκησε έφεση».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...