Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ετοίμαζε μακελειό

Ο 37χρονος δραπέτης αρχιληστής, που οδήγησε άθελά του τις Αρχές στη Ρούπα, κυκλοφορούσε με χειροβομβίδες και ήταν έτοιμος να τιναχτεί στον αέρα, τη στιγμή της σύλληψής του

Ο 37χρονος δραπέτης αρχιληστής, που οδήγησε άθελά του τις Αρχές στη Ρούπα, κυκλοφορούσε με χειροβομβίδες και ήταν έτοιμος να τιναχτεί στον αέρα, τη στιγμή της σύλληψής του

Ετοιμος να τιναχτεί στον αέρα μαζί με τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ήταν ο 37χρονος δραπέτης αρχιληστής, ο οποίος οδήγησε άθελά του τις Αρχές στη σύλληψη της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα λόγω των επαφών που φέρεται ότι είχε με την 25χρονη συνεργό της!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν και τον παρακολουθούσαν από τον περασμένο Ιούνιο του 2016, έπειτα από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα δυτικά προάστια, όπου είχαν συλληφθεί δύο συνεργοί του. Τότε είχαν βρει το DNA του 37χρονου και είχαν ταυτοποιήσει αμέσως τα στοιχεία του, καθώς ήταν σεσημασμένος. Λίγους μήνες μετά, είχε εντοπιστεί και τεθεί υπό παρακολούθηση, ενώ καταγράφονταν και οι κλήσεις που έκανε από το κινητό του, το οποίο έκλεινε μία ώρα προτού πάει στο σπίτι του ή στις δύο ερωμένες του, σε Παγκράτι και Βούλα!

«Θα τους πάρω μαζί μου»

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος ήταν, όταν τον άκουσαν να συζητάει με έναν φίλο του σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη, όπου και οι ίδιοι έπιναν καφέ στο διπλανό τραπέζι, και να του λέει ότι έχει πάντα μαζί του χειροβομβίδες έτοιμες για χρήση. «Θα ζωστώ με τις χειροβομβίδες και θα πάρω δέκα μπάτσους μαζί μου, στην περίπτωση που προσπαθήσουν να με συλλάβουν» είχε εκμυστηρευτεί ο 37χρονος στον φίλο του.

Μέσω της παρακολούθησης του ληστή η Ασφάλεια έφτασε στο κρησφύγετο της 48χρονης Πόλας Ρούπα, για το οποίο ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του, μερικές ώρες μετά τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, ο 37χρονος προσπάθησε να βγάλει από ένα τσαντάκι μία από τις δύο χειροβομβίδες που είχε μαζί του. Ομως δεν τα κατάφερε, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κακοποιός να προμήθευσε τη Ρούπα και την 25χρονη Κωσταντίνα Αθανασοπούλου με όπλα και αυτοκίνητα, ίσως το ένα από αυτά που βρέθηκαν στη γιάφκα του Αλίμου. Την επομένη της σύλληψης του 37χρονου συνελήφθη στα Καλύβια και ο 55χρονος συνεργός του, με τον οποίο είχαν ληστέψει ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πεύκη και κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών. Τότε, από τύχη είχε γλιτώσει ένας αστυνομικός, καθώς μία σφαίρα καρφώθηκε στο κράνος του!

Σκότωσε αστυνομικό

Και ο 55χρονος είναι παλαιός γνώριμος των Αρχών, αφού τη δεκαετία του ’80 σκότωσε έναν αστυνομικό της Αμεσης Δράσης στη Νέα Σμύρνη, ενώ τη δεκαετία του ’90 συμμετείχε σε σπείρα μαζί με το τότε δεξί χέρι τού υπ’ αριθμόν ένα Ελληνα καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα. Μάλιστα, πυροβόλησε έναν αστυνομικό έπειτα από ληστεία σε κατάστημα στα Τρίκαλα και τον τραυμάτισε.

Το 2004 εκτέλεσε εν ψυχρώ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης έναν Αλβανό, με τον οποίο είχε διαφορές από την προστασία νυχτερινών κέντρων. Φαίνεται πως ο 55χρονος έφερε σε επαφή τον 37χρονο συνεργό του με τον Παλαιοκώστα, τον οποίο στη συνέχεια φέρεται ότι προμήθευσε με οπλισμό και με αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

SOS από τους εισαγγελείς, οι οποίοι ζητούν παραπάνω μέτρα ασφαλείας

Ενίσχυση των μέτρων προστασίας και φύλαξης των εισαγγελικών λειτουργών ζητάει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την αναγραφή συνθημάτων έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Ανηλίκων Μαρίας-Ελένης Νικολού, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι η προσωρινή επιμέλεια του αγοριού δόθηκε στη γιαγιά του (μητέρα της Ρούπα). «Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει κάθε μορφή διαμαρτυρίας που υπερβαίνει το μέτρο, όπως είναι η αναγραφή συνθημάτων σε οικία εισαγγελικού λειτουργού σχετικά με υπόθεση που χειρίζεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων και επισημαίνεται: «Οι εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος, των νόμων, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παιδικής ηλικίας, και δεν επηρεάζονται από αντικοινωνικές συμπεριφορές. Καλούμε την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των εισαγγελικών λειτουργών».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...