Στο σκαμνι για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο κ. Σταμάτης ζητεί το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η αγωγή του απόστρατου πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 και την περίφημη φράση του «λεφτά υπάρχουν» πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ο απόστρατος διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ύψους 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους για ηθική βλάβη και εξαπάτηση.

Ο κ. Σταμάτης ζητεί το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του, λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

«Ανείσπρακτοι φόροι»

Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της 74ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει: «Δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους». Επιπλέον ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει πως ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, χωρίς να πραγματοποιήσει τίποτα από όλα αυτά.

Αντίθετα, όπως επισημαίνεται στη αγωγή, οδήγησε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης. «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε» επισημαίνει ο πλωτάρχης στο δικόγραφο.

Μεταξύ άλλων, προκειμένου να στοιχειοθετήσει την αγωγή του, ο κ. Σταμάτης επικαλείται δηλώσεις αλλοδαπών και Ελλήνων αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται στις προτάσεις που κατέθεσε διά του δικηγόρου του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Σημειώνεται πως ο απόστρατος στρατιωτικός έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του κ. Παπανδρέου στον Αρειο Πάγο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ