Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Σχόλασε και τους άφησε στην παγωνιά

Το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης, υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων έκλεισε αστέγους έξω από θερμαινόμενη αίθουσα επειδή έληξε το ωράριό του

Χώρο φιλοξενίας με… ωράριο λειτουργίας παρέδωσε στους αστέγους ο Δήμος Αθηναίων για να γλιτώσουν από τον χιονιά την πιο παγωμένη νύχτα του φετινού χειμώνα!

Μετά το φιάσκο της ρόδας στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμος χρεώνεται και την πρωτοφανή αναλγησία ενός υπαλλήλου του, που άφησε αστέγους να ξεπαγιάσουν το βράδυ της Δευτέρας, βάζοντας λουκέτο στη Λέσχη Φιλίας της οδού Πανόρμου επειδή… σχόλασε!

Το πρωτοφανές περιστατικό έφερε στο φως μέσω των social media Αθηναίος πολίτης, που συνόδευσε έναν άστεγο έως τη θερμαινόμενη αίθουσα της Πανόρμου, αλλά είδε έκπληκτος τον δημοτικό υπάλληλο να τον διώχνει ύστερα από μισή ώρα επειδή έληξε η βάρδιά του και δεν υπήρχε αντικαταστάτης!

«Σηκώνω τον άστεγο μέσα στο κρύο, να πάει από το Θησείο στην Πανόρμου. Φθάνουμε στις 22.30. Ο υπάλληλος του δήμου λέει “στις 23.00 θα κλείσουμε. Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει”. Εβγαλαν τους αστέγους έξω στο χιόνι» έγραψε ο νεαρός στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ο οποίος ανάρτησε σχετικό βίντεο.

t23tw3t 1

Καταγγελία

Η Λέσχη Φιλίας άνοιξε τελικά έπειτα από μιάμιση ώρα, όταν βρέθηκε πρόσωπο να αντικαταστήσει τον… βιαστικό υπάλληλο, που έκλεισε την αίθουσα επικαλούμενος το πέρας του ωραρίου του.

Η απίστευτη καταγγελία έκανε τον γύρο του διαδικτύου και χιλιάδες χρήστες άρχισαν να κατακεραυνώνουν τη δημοτική Αρχή επειδή δεν κατάφερε να κάνει το αυτονόητο, να προστατεύσει τους αστέγους κατά τη διάρκεια της πιο κρύας νύχτας του χειμώνα.

Μετά την κατακραυγή, ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε ότι ο δημοτικός υπάλληλος λειτούργησε αυθαίρετα, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, και ανακοίνωσε ότι κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία εναντίον του. «Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου. Είναι ανεύθυνη η στάση του να εγκαταλείψει τον θερμαινόμενο χώρο για μιάμιση ώρα, πριν φτάσει ο αντικαταστάτης του, αναγκάζοντας έναν άστεγο να αποχωρήσει» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αληλλεγγύης Μαρία Στρατηγάκη.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο Δήμος Αθηναίων φρόντισε στη συνέχεια να υπενθυμίσει ότι «πέντε θερμαινόμενες αίθουσες θα παραμείνουν ανοιχτές, όσο το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες» και τόνισε ότι την περασμένη Δευτέρα φιλοξενήθηκαν σε αυτές 40 άτομα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ • Τρία μέτρα χιόνι

t23tw3t 4

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο για τους κατοίκους της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, όπου το νέο κύμα κακοκαιρίας ανέβασε τη στάθμη του χιονιού έως τα 3 μέτρα! Παρά τις προσπάθειες των Αρχών, τα προβλήματα στις μετακινήσεις παραμένουν τεράστια και στα δύο νησιά, ενώ χθες το μεσημέρι κόπηκε το ρεύμα σε ολόκληρη την Αλόννησο εξαιτίας της κατάρρευσης πυλώνων της ΔΕΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ • «Πέτρωσαν» οι αλατιέρες

t23tw3t 5

Χιλιάδες οδηγοί στη Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκαν με τα αυτοκίνητά τους λόγω του χιονιά, ενώ ο κεντρικός δήμος έριχνε αλάτι με το φτυάρι, αφού οι έξι ολοκαίνουργιες αλατιέρες βγήκαν εκτός μάχης.

t23tw3t 1

Το αλάτι που τις είχαν γεμίσει πέτρωσε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών!

t23tw3t 6

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία του νομού, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ.

Ερχονται καταιγίδες μετά τον λευκό εφιάλτη

Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται η επέλαση του χιονιά που σφυροκοπά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τέσσερις νομοί και τρεις δήμοι, ενώ δραματική παραμένει η κατάσταση σε Σποράδες και κεντρική Εύβοια, όπου κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι για μέρες στα σπίτια τους χωρίς νερό και θέρμανση.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι θερμοκρασίες Σιβηρίας που επικράτησαν και χθες είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κατάσταση ανάγκης οι νομοί Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας και Χαλκιδικής, καθώς και ο μητροπολιτικός Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αιγιαλείας και η δημοτική ενότητα Διρφύων στην Εύβοια.

tgqetae

Παράλληλα, καμία ουσιαστική βελτίωση δεν παρουσιάζει η κατάσταση στην Κύμη, όπου μηχανήματα και συνεργεία προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους, να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση και να απεγκλωβίσουν κατοίκους από τα σπίτια τους, όμως τα διαδοχικά κύματα χιονιά δημιουργούν τεράστια εμπόδια. Σε λευκό κλοιό παραμένει και η Λέσβος, όπου σήμερα αναμένεται να φτάσει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Ο χιονιάς αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα στα κεντρικά, στα βόρεια και τα δυτικά της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις, οι οποίες σταδιακά θα δώσουν τη θέση τους στο χιονόνερο και στις καταιγίδες, αναμένεται να εκδηλωθούν και στις ήδη «ταλαιπωρημένες» Σποράδες. Στην Αττική προβλέπονται βροχές και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

«Με την επικράτηση των νοτιάδων και τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις θα δώσουν σιγά σιγά τη σκυτάλη στις καταιγίδες. Αυτή η μεταβολή κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο, καθώς σε περιοχές στις οποίες έχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες χιονιού, το οποίο με τις βροχές θα λιώσει, είναι πιθανό να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα» επισημαίνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....