Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εγινε ανέκδοτο το παγωμένο αλάτι

Η συγγνώμη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το χάος που προκλήθηκε και τα καυστικά σχόλια από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα

Με μια συγγνώμη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης (φωτό κάτω δεξιά) «καθάρισε» για το χάος που προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την ανυπαρξία του μηχανισμού του δήμου! Μάλιστα, χθες έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής ομάδας, ωστόσο μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, ανακοίνωσε εσωτερικό έλεγχο υπονοώντας ότι, αν διαπιστωθεί ότι έχει ο ίδιος ευθύνες, θα παραιτηθεί.

«Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και παραδέχτηκε ότι η ατάκα του για το… παγωμένο αλάτι έγινε το ανέκδοτο της χρονιάς.

«Ηταν Ιμαλαΐων»

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτό κάτω αριστερά) εκτίμησε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο, και σχολίασε με καυστικό τρόπο τον Γιάννη Μπουτάρη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη και το περιβόητο πάγωμα του αλατιού. «Στη Θεσσαλονίκη επανεφευρίσκουμε τους νόμους της Φυσικής και της Χημείας! Εδώ φαίνεται ότι παγώνουμε το αλάτι και καίμε το νερό. Σε μας, στην Περιφέρεια, το αλάτι δεν πάγωσε, γιατί το αλάτι δεν παγώνει. Ενδεχομένως το αλάτι που χρησιμοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης να είναι αλάτι Ιμαλαΐων!» σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ρητή συγγνώμη προς τους Θεσσαλονικείς, που να συνοδευτεί από ανάλογες κυρώσεις, ζήτησε από τον δήμαρχο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης. Χθες, οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης ήταν σχετικά καθαροί, καθώς 150 εργάτες του δήμου έριχναν συνεχώς αλάτι. Ωστόσο, η εικόνα δεν ήταν ίδια στους μικρότερους δρόμους και τα στενά, που παρέμειναν καλυμμένα με χιόνι. Δύσκολη ήταν η κατάσταση των κεντρικών οδών και στους Δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Κορδελιού- Ευόσμου, που επίσης εμφανίστηκαν ανέτοιμοι απέναντι στον χιονιά. 

Ο ΟΑΣΘ έβγαλε μόλις 150 λεωφορεία στους δρόμους (44 με αντιολισθητικές αλυσίδες), ενώ το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δεν πραγματοποίησε δρομολόγια προς το ορεινό τμήμα του νομού. Ο τετραήμερος παγετός ήταν ρεκόρ διαρκείας για τη Θεσσαλονίκη, με προηγούμενο το 1963, όταν η πόλη είχε μπει στην κατάψυξη επί τρεις ημέρες.

Ο περίπατος του Πατριάρχη με «χιονοθύελλα» στο πάρκο Γιλντίζ

Ούτε το ψύχος ούτε η ισχυρή χιονόπτωση φαίνεται ότι πτόησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (φωτό), ο οποίος βγήκε για περίπατο στο πάρκο Γιλντίζ της «λευκής» Κωνσταντινούπολης στον Βόσπορο, συνοδευόμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, με αποτέλεσμα να παγώσει μέχρι και η μακριά γενειάδα του!

fergsrg 3

Ο Πατριάρχης ήθελε να απολαύσει το κατάλευκο τοπίο, όπου σε ορισμένα σημεία το χιόνι ξεπερνούσε ακόμα και το μισό μέτρο. Από τα πρώτα κιόλας βήματά του ο παναγιότατος θύμιζε… χιονάνθρωπο ντυμένο στα μαύρα.

Ευδιάθετος και χωρίς να προβληματίζεται από την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, ο Πατριάρχης απόλαυσε τον μικρό περίπατο, ενώ χαιρέτησε όσους τον πλησίασαν (μεταξύ των οποίων και ένας μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός) και τους ευχήθηκε από κοντά για το νέο έτος.

Τις φωτογραφίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους δρόμους του χιονισμένου Φαναρίου εξασφάλισε ο προσωπικός φωτογράφος του Πατριαρχείου Νίκος Μαγγίνας.

Χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση

Το σκληρό πρόσωπό της εξακολουθεί να δείχνει η κακοκαιρία, με χιλιάδες κατοίκους της Εύβοιας, των Σποράδων και της Λέσβου να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, με τρένα που μεταφέρουν εκατοντάδες επιβάτες να «κολλάνε» στις παγωμένες ράγες και με πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της ανατολικής Στερεάς να… θάβονται στο χιόνι.

fergsrg 4

Στην Εύβοια δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ενώ ακόμα και η πρόσβαση στο νοσοκομείο της Κύμης παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η κεντρική πύλη, το προαύλιο, οι πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου σκεπάζονται κάθε τόσο από χιόνι και πάγο.

Στο… σκοτάδι βρίσκονταν έως χθες το βράδυ οικισμοί στη νότια Σκόπελο και τη βορειοανατολική Αλόννησο, ενώ στη Λέσβο κατέρρευσε η στέγη του θεάτρου του ιστορικού «Αναγνωστηρίου» Αγιάσου.

Περιπέτεια στο χιόνι και για τους περίπου 300 επιβάτες τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε δύο φορές κοντά στον Δομοκό! Το περιστατικό έφερε ντόμινο καθυστερήσεων στα δρομολόγια των τρένων, ενώ άλλες τρεις αμαξοστοιχίες «πάγωσαν» στο Λιανοκλάδι, στη Λάρισα και στο Πλατύ Ημαθίας. Χιονοθύελλα «χτύπησε» και τη Φθιώτιδα, με 30 (!) λεωφορεία να εγκλωβίζονται στο εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ιωάννινα το χιόνι έφτασε τα 20-50 εκατοστά.

Η Βόρεια Ελλάδα παραμένει σε κλοιό παγετού και χθες εκδόθηκε ανακοίνωση από την Τροχαία για απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε συγκεκριμένα σημεία του fergsrg 1αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξης Λιάμος χαρακτήρισε ανύπαρκτο τον κρατικό μηχανισμό!

Σκι έξω από την… Τούμπα

Σκιέρ έκαναν την εμφάνισή τους στους… δρόμους πόλεων (Γιάννενα, Θεσσαλονίκη κ.ά.) και νησιών! Γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, νεαροί Θεσσαλονικείς έκαναν… θαλάσσιο σκι κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονόπτωσης! Τη… ρυμούλκηση ανέλαβε ένα αυτοκίνητο στον κοτσαδόρο του οποίου έδεσαν ένα σκοινί, με τα σλάλομ να προκαλούν τα βλέμματα και τα γέλια περαστικών, οδηγών αλλά και των παικτών του ΠΑΟΚ που έβγαιναν από το γήπεδο. 

fergsrg 2Ο ηρωικός φούρναρης

Συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση ενός φούρναρη από τα Τρίκαλα, ο οποίος αψήφησε το κρύο και το χιόνι, και διένειμε ψωμί και γάλα στους κατοίκους των χωριών Φωτάδα, Βαλομάνδρι και Ρόγκια! Ο Στέργιος Γκόγκος πέρασε από πολλά σπίτια με τη βοήθεια του προέδρου του χωριού Στέργιου Κυριάκου που έχει 4×4!

Ευρώπη: Δεκάδες νεκροί από το πολικό ψύχος!

Περισσότεροι από 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρώπη από το πολικό ψύχος που πλήττει τη γηραιά ήπειρο εδώ και μέρες.

Οι βουλγαρικές Αρχές ανακοίνωσαν χθες επτά θανάτους, μεταξύ των οποίων ενός ζευγαριού 80 ετών, που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του σε ένα δύσβατο ορεινό χωριό, το Σάββατο. Σε άλλη περιοχή της Βουλγαρίας δύο Ιρακινοί μετανάστες πέθαναν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, ένα ζευγάρι 55 ετών έχασε τη ζωή του από μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από την αυτοσχέδια πηγή θέρμανσής του, ενώ ένας άστεγος πέθανε από το κρύο καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν στη Σόφια τους -18 βαθμούς Κελσίου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...