Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Θύμα κακοποίησης και η μητέρα θύτης

Αποκάλυψη-σοκ για την 23χρονη που προφυλακίστηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου της. Είχε περάσει τα ίδια από τον πατέρα της όταν ήταν 12 ετών

Ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη ότι η νεαρή μητέρα από τη Σκάλα Λακωνίας που ξυλοκόπησε τον δυόμισι ετών γιο της Γιωργάκη, ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στην Εντατική, είχε πέσει και η ίδια θύμα κακοποίησης από τον πατέρα της όταν ήταν μικρή!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Μετά τη μαραθώνια απολογία της στον ανακριτή, η 23χρονη Κατερίνα, που κατηγορείται για πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών στο παιδί, προφυλακίστηκε. Πήρε όλο το φταίξιμο πάνω της και έτσι ο 54χρονος σύντροφός της Παναγιώτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατηγορούμενος για υπόθαλψη.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κατερίνα (οδηγήθηκε στις Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, ενώ οι ανακριτικές Αρχές διέταξαν τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης) είχε κακοποιηθεί από τον πατέρα της πριν από έντεκα χρόνια στο χωριό Λεμονιά, όπου ζούσαν, όταν δηλαδή ήταν 12 ετών. Ομως, παρά τη σχετική καταγγελία που είχε γίνει (το 2006) στις αρμόδιες Αρχές και στον σύλλογο, το ανυπεράσπιστο κορίτσι δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η τραγική ιστορία με τη βάναυση κακοποίηση του αγοριού από την ίδια του τη μητέρα, Το Χαμόγελο κινητοποιήθηκε άμεσα και κοινωνική λειτουργός του οργανισμού βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού”, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του. Να σημειωθεί ότι το 2006 είχαμε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 για την κακοποίηση και την παραμέληση μιας 12χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Αμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και οι αρμόδιες Αρχές της περιοχής, όπως γίνεται για κάθε καταγγελία που λαμβάνει Το Χαμόγελο του Παιδιού. Δυστυχώς, το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον όπου ζούσε. Το ανήλικο θύμα κακοποίησης είναι σήμερα η 23χρονη μητέρα θύτης που βασάνισε το παιδί της!» αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, που διερωτάται αν θα υπήρχε η ίδια κατάληξη, αν τότε οι αρμόδιες Αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η Πρόνοια καθώς και η ίδια η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει το κακοποιημένο κορίτσι.

Η υγεία του μικρού

Στο μεταξύ, προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία η πορεία της υγείας του άτυχου αγοριού, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς χθες βγήκε από την καταστολή. Οι γιατροί κρίνουν σταθερή, αλλά κρίσιμη την κατάσταση του μικρού Γιωργάκη και ελέγχουν την ενδοκρανιακή πίεσή του. Οπως είχε δείξει η αξονική τομογραφία που έγινε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, το αγοράκι έχει υποστεί εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...