Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πρέσβειρα της ελληνικής γεύσης

Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει για τους Γάλλους τηλεθεατές αφιέρωμα για τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα

Η ελληνική κουζίνα κατέκτησε τη γαλλική τηλεόραση με «στρατηγό» την Ντίνα Νικολάου! Η εξαιρετική σεφ και η ομογενής δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Μαρί Μαμγιόγλου, που έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες, παρουσιάζουν στο κρατικό κανάλι France 2 την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή «Telematin», με 7.000.000 Γάλλους να τις παρακολουθούν ανελλιπώς.

Η υψηλή τηλεθέαση δεν οφείλεται μόνο στην ποικίλη θεματολογία αλλά και στην ελληνική γαστρονομία, την οποία το γαλλικό κοινό αγαπάει ιδιαίτερα.

Παραγωγή

Μαγείρισσα και δημοσιογράφος έχουν βάλει στόχο να ανεβάσουν τον τουρισμό στη χώρα μας. Γι’ αυτόν τον σκοπό την άνοιξη θα έρθουν στην Ελλάδα με τηλεοπτικό συνεργείο και θα καταγράψουν από κοντά τον τρόπο που οι Ελληνες παραγωγοί παρασκευάζουν τα τοπικά προϊόντα τους. Στη συνέχεια αυτά τα «καλούδια» θα ταξιδεύουν στις αποσκευές των δύο κυριών και η Ντίνα Νικολάου θα τα μαγειρεύει στο εστιατόριο της «Evi Evane Restaurant» στο Παρίσι, δημιουργώντας ελληνικές νοστιμιές.

Η ιδέα γι’ αυτό το αφιέρωμα, το οποίο θα έχει τη μορφή ντοκιμαντέρ, ήρθε με αφορμή το νέο βιβλίο μαγειρικής της σεφ, που θα κυκλοφορήσει το 2017 και θέμα του θα έχει τα προϊόντα της πατρίδας μας. «Λόγω της εμπειρίας μου στην τηλεόραση Γάλλοι παραγωγοί μού ζήτησαν να παρουσιάσω την εκπομπή “Η δική μου ελληνική κουζίνα”, η οποία έχει υψηλή τηλεθέαση», αναφέρει στην «Espresso» η Ντίνα Νικολάου και συμπληρώνει: «Ετσι ήρθε και η συνεργασία με ένα από τα πιο επιτυχημένα γαλλικά πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα, το “Telematin”.

Οι υπεύθυνοι εστίασαν στη συγγραφική μου δραστηριότητα, καθώς έχω εκδώσει μέχρι σήμερα 12 βιβλία γαστρονομίας και πριν λίγο καιρό έδωσα τα χέρια με έναν από τους μεγαλύτερους γαλλικούς εκδοτικούς οίκους για το επόμενο.

Το προηγούμενο φθινόπωρο ήρθαμε με Γάλλο φωτογράφο στην Ελλάδα και ταξιδέψαμε από τη Σύρο έως το Πήλιο. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2017 και φωτογραφίσαμε όλα τα ελληνικά προϊόντα» υπογραμμίζει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...