Στην Αθήνα ο «Αθικτος» του γαλλικού σινεμά

Ο Γάλλος Φρανσουά Κλουζέ που παίζει στο «Ετερος εγώ» έρχεται την προσεχή Δευτέρα για την πρεμιέρα του φιλμ

Ενας «άθικτος» έρχεται στην Αθήνα για να βοηθήσει στην επίλυση πέντε δολοφονιών, με «μπούσουλα» τον Πυθαγόρα!

Από την
Ελισσάβετ Κυρίτση

Ο Γάλλος σταρ Φρανσουά Κλουζέ, ο οποίος έλαμψε στο φιλμ «Αθικτοι», θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, καθώς συμμετέχει, έχοντας ρόλο-κλειδί, στη δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια με τίτλο «Ετερος εγώ», που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα σε κινηματογράφο γνωστού εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων.

Ο 62χρονος ηθοποιός, στην πρώτη του συμμετοχή σε ελληνική παραγωγή, υποδύεται έναν μαθηματικό και λάτρη της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας, τον οποίο προσεγγίζει ο καθηγητής Εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης) για να μάθει λεπτομέρειες για το επίμαχο θεώρημα του Πυθαγόρα, που θα δώσει τη λύση στο αίνιγμα των εγκλημάτων.

Ο Κλουζέ αστειεύτηκε, μάλιστα, με την προσπάθεια που έκανε να μάθει τα λόγια του, καθώς η επαφή του με τα μαθηματικά είχε περιοριστεί στα σχολικά του χρόνια, τονίζοντας πως η εμπειρία του με το συνεργείο της ταινίας τού θύμισε γαλλική παραγωγή.

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2015, όπου γίνονται πέντε δολοφονίες, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους αρχαία ρητά του Πυθαγόρα και κάποιους αριθμούς που βρίσκονται στους τόπους των εγκλημάτων.

Ο πρωταγωνιστής, ένας καθηγητής Εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο των φόνων, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Στο πλευρό του θα σταθούν ο μέντοράς του και αμέριστος υποστηρικτής του, τον οποίο υποδύεται ο σπουδαίος Δημήτρης Καταλειφός, αλλά και ο καθηγητής Μαθηματικών, τον οποίο ενσαρκώνει αριστοτεχνικά ο Φρανσουά Κλουζέ.

Το καστ

Επίσης, το καστ συμπληρώνουν ο αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό Μάνος Βακούσης (παίζει τον υποδιοικητή της Αστυνομίας στο τμήμα Ανθρωποκτονιών) και η ανερχόμενη Ιωάννα Κολλιοπούλου (υποδύεται μια νοσοκόμα, που φροντίζει τον πατέρα του πρωταγωνιστή).

Η ταινία «Ετερος εγώ» έκανε πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το Βραβείο Κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας – Μιχάλης Κακογιάννης και το Βραβείο Νεότητας. Το φιλμ θα βγει στους κινηματογράφους στις 19 Ιανουαρίου από τη Feelgood.

Ο τετραπληγικός αριστοκράτης

Ο Φρανσουά Κλουζέ έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό σινεφίλ κοινό με την ταινία «Αθικτοι», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Ομάρ Σάι. Υποδυόταν έναν τετραπληγικό αριστοκράτη, που στην αναζήτησή του για βοηθό «πέφτει» πάνω στον… αγενή Αφρικανό Ντρις, ο οποίος απλώς του ζητάει να του υπογράψει ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι ψάχνει για δουλειά. Ο πλούσιος τον προκαλεί να αναλάβει τη θέση που του δίνει δοκιμαστικά για έναν μήνα, με τον αλέγκρο νεαρό να δέχεται την πρόκληση. Αποτέλεσμα; Αλλάζει τη ζωή τόσο του αφεντικού του όσο και των υπόλοιπων εργαζομένων στην έπαυλη, δίνοντας ένα τρυφερό μάθημα ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.