Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Φτω(Χ)ό ντέρμπι! Στη δεύτερη θέση Πανιώνιος – Ξάνθη

Στο 0-0 ΠΑΟ, ΑΕΚ! Δεν «ψαλίδισαν» τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό

Επιμέλεια
Χάρης Δάντσης

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αλληλοεξουδετερώθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, βγαίνοντας και οι δύο χαμένοι. Η «λευκή» (0-0) ισοπαλία δεν εξυπηρέτησε ούτε τους «πράσινους» αλλά ούτε και τους «κιτρινόμαυρους», που έμειναν από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (που στραβοπάτησε προχθές) στο -12 και -16, αντίστοιχα. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά και όποτε χρειάστηκε οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Μπάρκας φώναξαν βροντερό (με εξαιρετικές επεμβάσεις) «παρών».

Εντεκάδα με πέντε Ελληνες (Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Κουρμπέλης, Παναγιώτης και Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που περιμένει κλήση από το Σκίμπε) παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν και πάλι σε παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου, επί ημερών Στραματσόνι, τον Φεβρουάριο του 2016 (οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί με 1-0 από την Ξάνθη. Από την άλλη, ο κόουτς της «Ενωσης» Μοράις έκανε την έκπληξη, αφήνοντας εκτός αρχικής σύνθεσης τον Γιόχανσον (προτίμησε τον Αϊντάρεβιτς). Η ομάδα του επιδίωξε να χτυπήσει με στατικές φάσεις, έχοντας καλές στιγμές στο 32′ (ο Μαρινάκης παραλίγο να βάλει αυτογκόλ) και στο 40′ (με τον Λαμπρόπουλο). Ο Λέτο άγγιξε το γκολ στο 37′, όμως ο Μπάρκας είπε «όχι», όπως και στον Βιγιαφάνες στο 56′.

Στο μεταξύ, οι φίλαθλοι του «Τριφυλλιού» δεν ξέχασαν την προσφορά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και εισέπραξε ζεστό χειροκρότημα από την εξέδρα κατά την αντικατάστασή του στο 69ο λεπτό.

Λογάριασε χωρίς τον Γιακουμάκη!

Ο,τι έχτιζε ο Ιντέγε το γκρέμιζε ο Βιάνα προχθές στα Περιβόλια, εκεί όπου ο Πλατανιάς κατάφερε να επανέλθει από το 0-2, χάρη στον εκπληκτικό Γιακουμάκη, παίρνοντας την ισοπαλία 2-2 από τον Ολυμπιακό. Το ξεκίνημα για την ομάδα του Πειραιά, εκρηκτικό.

Ο Ιντέγε στις δύο από τις τρεις τελικές προσπάθειές του πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου βρήκε δίχτυα (4′, 13′ και την άλλη στο 3′ βρήκε δοκάρι), δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Οι συμπαίκτες του θεώρησαν ότι το παιχνίδι… τελείωσε, ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Γιακουμάκη, ο οποίος μείωσε 2-1 για τους Χανιώτες στο 36′ και κέρδισε πέναλτι (στο 39′ από τον Λεάλι) που μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος (40′).

Ο Γιακουμάκης ταλαιπώρησε πολλές φορές τον Βιάνα, ο οποίος (αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Ρέτσο, καθώς ο Μποτία ήταν τραυματίας) αποδείχθηκε ο αδύναμος κρίκος των Πειραιωτών. Πάντως, σε κακή βραδιά βρέθηκε και ο Μιλιβόγεβιτς, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη.

Δοκάρι στο 67′ είχε ο Μανθάτης, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Γιακουμάκης για τους γηπεδούχους στο 72′, αλλά και ο Ιντέγε στο 84′ για τους πρωταθλητές που φωνάζουν για τη διαιτησία, τόσο για το κράτημα στον Ντε λα Μπέγια στο 75′ εντός περιοχής, όσο και για την υπόδειξη φάουλ του Ιντέγε στον τερματοφύλακα Σωτηρίου στο 89′.

Βαθιά ανάσα για τη «βασίλισσα»

Κι όμως υπάρχει… ζωή στη Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε εντός έδρας 2-0 του Λεβαδειακού το Σάββατο και πήρε βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τις θέσεις του υποβιβασμού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη (πρώτη εντός, με την προηγούμενη να είναι εκτός επί του Πανιωνίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2016) για την ομάδα της Ημαθίας, που σκόραρε με τους Μίλιεβιτς (35′) και Καπετάνο (46′). Οι Βοιωτοί, στο ντεμπούτο του Χριστόπουλου στον πάγκο, πλήρωσαν το ότι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το καλό ξεκίνημά τους στο πρώτο μισάωρο, μετουσιώνοντας τις ευκαιρίες του σε κάποιο γκολ.

Βέβαια, σε καλό βράδυ βρέθηκε ο Καντιμοίρης, τερματοφύλακας των γηπεδούχων. «Η νίκη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για την ομάδα της Βέροιας. Η ομάδα σιγά σιγά παρουσιάζεται καλύτερη, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι ή το παραδέχονται ή όχι. Μου είναι αδιάφορο. Χρειάζεται ηρεμία, η ομάδα είναι στους στόχους της» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Θωμάς Γράφας, ενώ ο κόουτς του Λεβαδειακού Γιάννης Χριστόπουλος είπε «θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αλλά, δυστυχώς, το χάσαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης».

Εγραψε ιστορία στα Πηγάδια!

Η Ξάνθη βύθισε (2-0) στα Πηγάδια τον ΠΑΣ Γιάννινα κι έγραψε ιστορία! Οι Ακρίτες επέστρεψαν έτσι στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, και παρέμειναν στη δεύτερη θέση ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο, όντες στην καλύτερη θέση της ιστορίας τους! Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν αποφασιστική και ουσιαστική. Προηγήθηκε με τον Σολτάνι (22′), που είχε να σκοράρει 11 μήνες, και ο Γιουνές «κλείδωσε» το «τρίποντο» στο 88′.

Εξάλλου, οι Ηπειρώτες μπορεί να άξιζαν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις προσπάθειές τους σε κάποιο γκολ. «Ηταν μια καθαρή νίκη, σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε στο επόμενο παιχνίδι» δήλωσε ο Λουτσέσκου, ενώ ο Πετράκης από την πλευρά του είπε μεταξύ άλλων ότι «το αποτέλεσμα μας αδικεί με βάση την εικόνα μας, αλλά έτσι είναι η ζωή. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».

«Πολυβόλο» στην Τρίπολη

Ο Παναιτωλικός έκανε το… λάθος και προηγήθηκε χθες στην Τρίπολη, με συνέπεια να δει «αστεράκια». Το γκολ του Μουνιός στο 9′ ξύπνησε τους παίκτες του Ελευθερόπουλου, που στη συνέχεια ήταν καταιγιστικοί.

Με κορυφαίο τον Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς που πέτυχε δύο γκολ (38′, 49′) και κέρδισε πέναλτι (το μετέτρεψε σε γκολ ο Μάσα στο 42′, ενώ σκόραρε και ο Τσουκαλάς στο 58′), ο Αστέρας συνέτριψε 4-1 τους Αγρινιώτες, οι οποίοι αγνοούν τη νίκη εδώ και τέσσερα παιχνίδια.

«Παίξαμε εξαιρετικά απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Είναι η δεύτερη διαδοχική ανατροπή που κάνουμε μέσα σε μια εβδομάδα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το δικαιούμασταν με βάση την εικόνα του παιχνιδιού» δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. «Οσο καλά ξεκινήσαμε την αναμέτρηση τόσο άσχημα την τελειώσαμε. Πρέπει να ανακάμψουμε άμεσα» είπε απογοητευμένος ο Γιάννης Μαντζουράκης.

«Πάνθηρας» και δίχως Ανσαριφάρντ

Ο Πανιώνιος τα πήγε περήφιμα και χωρίς τον Ανσαριφάρντ. Με… ρεσιτάλ του Μιλόγεβιτς από τον πάγκο και σκόρερ τους Μπεν (24΄), Σαββίδη (59΄) οι Νεοσμυρνιώτες απέδρασαν νικηφόρα από το Περιστέρι, επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» καθοδήγησε εξαιρετικά την ομάδα, παρότι προέκυψε και πρόβλημα τραυματισμού με τον Ενγκόνγκ στο 33΄, ενώ «χρυσή» αποδείχτηκε η αλλαγή του Σαββίδη, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα.

Πολύ κακοί δημιουργικά αλλά και επιθετικά, οι Περιστεριώτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση, μένοντας έτσι στους 21 βαθμούς και εκτός πεντάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 15λεπτη καθυστέρηση εξαιτίας της πτώσης της τάσης του ρεύματος σε έναν από τους τέσσερις προβολείς του γηπέδου κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού.

Τρίζει πλέον η καρέκλα του Ματζουράκη!

Η βαριά ήττα του Παναιτωλικού από τον Αστέρα, σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις της ομάδας, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Γιάννη Ματζουράκη. Εξάλλου, τα «καναρίνια» μετρούν τέσσερις ήττες, τρεις στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο, στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του αγρινιώτικου συλλόγου με τον έμπειρο τεχνικό. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι την Τετάρτη θα κοουτσάρει την ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ. Πρώτος στη λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του «Ματζούρ» είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος, που μετά την παραίτησή του από τον Ηρακλή παραμένει χωρίς ομάδα.

Στο μεταξύ, μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Ατρομήτου ο κόουτς των Νεοσμυρνιωτών Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξέσπασε: «Οι αποδοκιμασίες πολλές φορές γίνονται από υπερβολική αγάπη για την ομάδα. Αλλά, αν δεν με θέλουν, τότε θα φύγω». Αναφέρθηκε και στον Ανσαριφάρντ τονίζοντας «πιστεύω ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό».

«Η αλλαγή ψυχολογίας, το μόνο μυστικό του Πλατανιά»

Ο Πλατανιάς «φρέναρε» για τρίτη σερί χρονιά στην έδρα του τον Ολυμπιακό και το μεγαλύτερο μερίδιο της προχθεσινής επιτυχίας έχει ο Γιώργος Γιακουμάκης. «Η ομάδα έδειξε μέταλλο και νομίζω πως η ισοπαλία είναι δίκαιη. Το μόνο μυστικό είναι η αλλαγή ψυχολογίας» τόνισε ο 22χρονος επιθετικός της κρητικής ομάδας, που έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

«Θα μου επιτρέψετε να μην πω κάτι για τη μεταγραφή μου. Είμαι παίκτης του Πλατανιά. Θα δούμε το καλοκαίρι» κατέληξε ο Γιακουμάκης, που μετά την ολοκλήρωση της σεζόν θα ντυθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ρέτσος και Βιάνα από τους επιθετικούς του Πλατανιά και απάντησε: «Δεν είναι το κατάλληλο παιχνίδι για να σχολιάσουμε τα λάθη της άμυνας. Κάναμε συνολικά πολλά λάθη ως ομάδα».

Φούτμπολ Λιγκ: Ο ΟΦΗ πέρασε από το Μενίδι

Παλικάρι στο Μενίδι ο ΟΦΗ! Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Αχαρναϊκό στο ημίχρονο, δεν λύγισε και πήρε την πολύτιμη νίκη 3-2 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Φούτμπολ Λιγκ. Οι Μιλοσάβλιεβ (49′), Κομεσίδης (57′) και Χίσι (90+2′) πέτυχαν τα γκολ των Κρητικών του Νιόπλια, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τέρματα των Τζέφερσον (2′) και Ντάγκρας (38′). Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Καλλονή – Απόλλων Σμύρνης 1-4 (86′ πέν. Φράγκος – 12′ Πετρόπουλος, 31′, 55′ Αλμπάνης, 52′ Σιατραβάνης), Κισσαμικός – Πανελευσινιακός 1-1 (90+5′ Μαρτίνεθ – 17′ Σταματάκης), Αιγινιακός – Τρίκαλα 2-2 (14′ Ζγκούρι, 32′ Γκατσολάρι – 43′ Κουσκουνάς, 79′ πέν. Γιαννιτσάνης), Παναιγιάλειος – Πανθρακικός 3-0 (15′ Σκαρτσίλας, 33′ Τσιλιγκίρης, 60′ Μπούζας), Καλλιθέα – Σπάρτη 2-2 (11′ Σμυρλής, 45′ Γκίνης – 19′ Αναστασάκος, 65′ Ηλιόπουλος), Πανσερραϊκός – Λαμία (αναβολή), Αγροτικός Αστέρας – Αρης (αναβολή), Αναγέννηση Καρδίτσας – Χανιά (αναβολή). Η πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας: Απόλλων 26, Λαμία 22, Αρης 20, ΟΦΗ 20, Αγροτικός Αστ. 16.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...