Ο «ανώμαλος αρχιμανδρίτης», ο ψάλτης και η Google

Καταγγελίες για «ιερές» business και «ροζ» σκάνδαλα ενός παπά σε εκκλησία του Μανχάταν έχουν ξεσηκώσει τους ομογενείς, που μιλούν για κίναιδο με γερό πορτοφόλι!

Καταγγελίες για «ιερές» μπίζνες και υπόνοιες «ροζ» σκανδάλου αναστατώνουν την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν των ΗΠΑ, ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τον… ζωηρό παπα-Γεώργιο Πασσιά που είχε παράνομη σχέση με παντρεμένη Περουβιανή.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Στη νέα υπόθεση, που είδε το φως μέσα από blogs της ομογένειας, ως πρωταγωνιστής φέρεται αρχιμανδρίτης άλλης εκκλησίας της ίδιας περιοχής. Θιγμένος ο ίδιος, υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της Google, ζητώντας να αφαιρεθεί κάθε αναφορά στο όνομά του!

Χρηματισμοί

Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση συνέντευξης ενός δημοσιογράφου σχετικά με εκκλησιαστικά σκάνδαλα, ο αναγνώστης Ν. Κ. αναφέρει: «Είστε ο μόνος δημοσιογράφος στην ομογένεια που τολμά να βγάζει στο φως της δημοσιότητας εκκλησιαστικά σκάνδαλα.

Οι άλλοι φοβούνται και σιωπούν (…) Τελευταία, ο ψάλτης του Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης απολύθηκε άδικα από τον ανώμαλο (σ.σ.: αρχιμανδρίτης) γιατί δεν υπέκυπτε στις ορέξεις του. Σιγά σιγά τα μέλη από το ποίμνιό του αποκάλυψαν και άλλα σκάνδαλα, οικονομικά και ροζ. Δυστυχώς, ό,τι καταγγελίες και να κάνανε στην Αρχιεπισκοπή “θάφτηκαν” όλες γιατί λέγεται ότι χρηματίζει την Αρχιεπισκοπή, αφού διαθέτει ένα σωρό εισοδήματα από τα κτιριά του. Μάλιστα, έγιναν αναρτήσεις (αναφέρει γνωστό ελληνικό σάιτ) αλλά τα τσιράκια του τις σβήνουν. Ερευνήστε το σας παρακαλούμε θερμώς όλοι οι αγανακτισμένοι χριστιανοί της ομογένειας».

10275426 10203153758300196 257838490058341417 o

Την ίδια ώρα, σε άλλο blog της ομογένειας αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο «Ο κίναιδος κτηματομεσίτης (σ.σ.: αρχιμανδρίτης): Τα ροζ σκάνδαλα, η ασέβειά του, ο ανθελληνισμός του και οι “ιερές” μπίζνες του! Τα ανίερα και ανομολόγητα της ομογένειας της Νέας Υόρκης»! Ωστόσο, ο σύνδεσμος (link) είναι πλέον ανενεργός.

«Η ανάρτηση είναι στα ελληνικά. Οταν κάποιος πατάει το όνομα του αρχιμανδρίτη βγαίνει το κείμενο! Είναι κάτοικος Νέας Υόρκης, αλλά υπάγεται στο μοναχολόγιο της Ελλάδας. Πρέπει να αποσυρθεί η ανάρτηση» ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη.
Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι τίθεται «ζήτημα παθητικής νομιμοποίησής» της για να προβεί σε απόσυρση.

«Εχει διαμορφωθεί ήδη απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών ότι η εταιρία δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κατέβασμα της ανάρτησης, που αποτελεί σχόλιο σε blog. Επιπλέον κάνουμε και ένσταση αοριστίας της αίτησης, γιατί είναι δύσκολο έτσι αόριστα να μπορέσει η Google να κατεβάσει ανάρτηση σε blog» επεσήμανε ο δικηγόρος της Google.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του μέσα στο επόμενο δίμηνο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ