Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η δίκη για το λούνα παρκ του τρόμου!

Στο σκαμνί αύριο τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για τον θάνατο (το 2014 στο Ελληνικό) του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου

Στο σκαμνί αύριο τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για τον θάνατο (το 2014 στο Ελληνικό) του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου 

Ηταν 27 Απριλίου του 2014, όταν ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό, ενώ λίγο έλειψε να κοπεί το νήμα της ζωής και της μικρότερης αδελφής του (11 ετών σήμερα) Ελεάννας. Περίπου τρία χρόνια μετά το φρικτό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τον άτυχο μαθητή, καθώς αύριο αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το λούνα παρκ του τρόμου 2 306θα καθίσουν τέσσερα άτομα. Ο διαχειριστής της εγκατάστασης, δύο υπήκοοι Μπανγκλαντές, που ήταν χειριστές των παιχνιδιών, και ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Κακουργηματική δίωξη

Αν και αρχικά εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματική βλάβη, η 2η τακτική ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου, μελετώντας τα στοιχεία-φωτιά, μετέτρεψε σε κακουργηματική την πλημμεληματική δίωξη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, εκτός από εμφανείς ελλείψεις σε επίπεδο ασφάλειας και το ζήτημα της αδειοδότησης, διαδραμάτισε η κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε το λούνα παρκ σαν… ξέφραγο αμπέλι που μπορούσε εύκολα να μετατραπεί -όπως κι έγινε- σε παγίδα θανάτου.

Η τραγωδία σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα της 27ης Απριλίου. Ο 13χρονος Βασίλης και η 9χρονη -τότε- επισκέφτηκαν μαζί με τους γονείς τους το υπαίθριο λούνα παρκ, που βρισκόταν από τα Χριστούγεννα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κύπρου, στο Ελληνικό. Από τη μια στιγμή στην άλλη το παιχνίδι πνίγηκε στο αίμα. Τα δύο αδελφάκια θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες, όπου τα πιτσιρίκια διασκεδάζουν επιπλέοντας στο νερό, και μπήκαν σε μία από αυτές. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε την τεράστια μπάλα, με αποτέλεσμα τα δύο αδέρφια να συρθούν για 30 μέτρα πάνω σε τραχύ έδαφος. Η τρελή πορεία σταμάτησε, όταν η μπάλα έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες.

Στον παιδότοπο επικράτησε αλλοφροσύνη. Η μητέρα και ο πατέρας έτρεξαν πανικόβλητοι για να δουν αν τα αγγελούδια τους ήταν καλά. Και μόλις τα αντίκρισαν, λύγισαν.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Δυστυχώς για το αγοράκι ήταν ήδη πολύ αργά, ενώ η μικρούλα είχε τραυματιστεί σοβαρά στον πνεύμονα και αμέσως μεταφέρθηκε στην Εντατική.

Οι γονείς, αφού οδήγησαν το αγόρι τους στην τελευταία του κατοικία, για ολόκληρα μερόνυχτα περίμεναν έξω από τη ΜΕΘ, μέχρι να σωθεί η 9χρονη. Και τελικά τα κατάφερε.

Οπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνα, τα μέτρα ασφαλείας στον παιδότοπο ήταν ανύπαρκτα. Κανονικά ο κύλινδρος «hamster», στο εσωτερικό του οποίου είχαν μπει τα αδελφάκια, έπρεπε να είναι δεμένος με ειδικό ιμάντα στην πισίνα, ενώ περιμετρικά έπρεπε να είναι τοποθετημένο δίχτυ υψηλής αντοχής. Επίσης, η λειτουργία του παιχνιδιού έπρεπε να είχε διακοπεί την ημέρα της τραγωδίας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...