Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Κρησφύγετο κάτω από τη μύτη τους

Σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη ο Ουζμπέκος μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο (39 νεκροί) στο κλαμπ Ρέινα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς!

Σε διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη ο Ουζμπέκος μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο (39 νεκροί) στο κλαμπ Ρέινα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς!

Παρά τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει διαφύγει σε κάποιο ελληνικό νησί ή ακόμα και στη Θράκη, οι Αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τον μακελάρη που είχε σκορπίσει τον θάνατο στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Βασίν Σαχίν, πρόκειται για τον Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, έναν άνδρα γεννημένο στο Ουζμπεκιστάν το 1983, ο οποίος μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα έναν χρόνο πριν.

Ο Μασαρίποφ είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν, ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και χρησιμοποιούσε το κωδικό όνομα Αμπού Μοχαμάντ Χορασανί.

Ο μακελάρης εντοπίστηκε από την αστυνομία μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε διαμέρισμα της συνοικίας Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, στην οποία συμμετείχαν και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του λίγες ημέρες νωρίτερα και τον παρακολουθούσαν, προκειμένου να εντοπίσουν και τους συνεργούς του. Συνελήφθη μαζί με έναν άνδρα από το Κιργιστάν -στον οποίο ανήκε το διαμέρισμα όπου κρυβόταν ο Μασαρίποφ- και τρεις γυναίκες, από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και τη Σομαλία. Ο γιος του δόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Οπως έγινε γνωστό, στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197.000 δολάρια ΗΠΑ.

gjgjhyt

Σύμφωνα με τον Σαχίν, ο μακελάρης παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τα δακτυλικά αποτυπώματά του ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, οι Αρχές σε έφοδο στο Σαν Σεμπαστιάν συνέλαβαν έναν Μαροκινό προπονητή πυγμαχίας, με την κατηγορία ότι, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, διηύθυνε πυρήνα στρατολόγησης τζιχαντιστών για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μαροκινός κατηγορείται επίσης για πλύση εγκεφάλου και στρατολόγηση νέων μελών του Ισλαμικού Κράτους μέσω του διαδικτύου, από το 2010.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...